grillowana ryba do tortilli

Teraz w sezonie grillowym taka salsa pojawia się u mnie coraz częściej, jako dodatek do grillowanych ryb i mięs, lub tak po prostu do obiadu oraz jako farsz do tortilli, można ją urozmaicać poprzez Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
SALSA Z MANGO

SALSA Z MANGO 152

1
Salsa z mango jest łatwa do wykonania i doskonale smakuje z chipsami z tortilli, tacos lub jako świeża posypka do grillowanego kurczaka, wieprzowiny czy ryb. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis na Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska – warsztaty kulinarne Już drugi raz miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach organizowanych przez firmę Knorr. Latem uczestniczyłam we wspólnym grillowaniu – teraz tematem Zobacz więcej
na ok. 1 godziny do lodówki. Następnie kroimy ukośnie na kawałki o grubości ok. 1cm. Danie doskonale komponuje się z grillowanymi plastrami pomidora posypanymi parmezanem. Tajski sos chili słodki to Zobacz więcej
w drobniutką kosteczkę i łączymy w misce. Następnie doprawiam sokiem z limonki, solą oraz pieprzem i dodaję posiekaną kolendrę. Odstawiam, żeby się przegryzło. Na 8 tacos potrzeba: 8 tortilli Zobacz więcej
w porcie w Kołobrzegu i już wtedy mi zasmakował, ale w natłoku spożytych tam ryb jakoś umknął. Pewnie przysłonił go w mojej pamięci grillowany, świeżutki dorsz :-) Teraz, zauważony w moim mieście, Zobacz więcej
w lodówce. Limonkę możesz zastąpić cytryną, a czerwoną cebulę żółtą lub białą. Salsę możesz wzbogacić dodatkiem odrobiny soli morskiej, pieprzu czarnego lub oliwy z oliwek. Pytanie: Do czego podawać Zobacz więcej
W sklepach mnóstwo jest gotowych do spożycia dipów w słoikach, czy w proszku - do rozrobienia. Smaczne są przeważnie - jednak co w nich jest - strach czytać na etykiecie. Oto pomysł na domowy sos, Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Guacamole

Guacamole 249

0
zdecydowanie ładniej ze względu na kontrast. Sok z limonki możesz zastąpić sokiem z cytryny. Pytanie: Z czym podawać guacamole? Odpowiedź: Polecam świeże pieczywo, chipsy, meksykańskie tortille, Zobacz więcej
Pomysł na takie tacos przywiozłam z Barcelony. Jest to świetnie danie na imprezę, spotkanie towarzyskie. Można je zrobić z różnymi dodatkami: kurczakiem, rybą, grillowanymi warzywami, salsą itd… i Zobacz więcej
Tuńczyk to ryba o wysokich walorach smakowych i zdrowotnych. Zawiera dużo białka, witaminy z grupy B, witaminę A i D, minerały takie jak wapń, fosfor czy żelazo oraz tak ważne w naszej diecie kwasy Zobacz więcej
na patyczki do grillowania ( patyczki wcześniej zanurzamy w oleju) i pieczemy w piekarniku na funkcji grill, w temperaturze 200 stopni około 10 minut, odwracając co jakiś czas szaszłyki. Placki Zobacz więcej
Tzatziki zwane cacykami czyli grecki, trochę może niepozorny z wyglądu, smakoć. Ogórkowe orzeźwienie i przyjemna kwaskowata świeżość jogurtu greckiego podkręcone charakterystyczną ostrością czosnku. Zobacz więcej
eljotynka
eljotynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zagarami
przerwa na reklamy

przerwa na reklamy 190

0
(7) mozzarella (6) papryka (6) pieczarki (6) wypieki (6) ciastka (5) czekolada (5) owoce (5) tarta (5) wieprzowina (5) awokado (4) bakłażan (4) muffiny (4) zapiekanki (4) mięso mielone (3) proste (3) Zobacz więcej
, orzechach, rybach, dyni oraz czekoladzie, składniki takie jak ryż, wołowina, kurczaki i wino. Dziś znajdziemy je w potrawach całego kraju. W kuchni meksykańskiej zachowało się wiele dań Azteków, Zobacz więcej
w domu – zarówno kurczak jak i karkówka czy polędwiczki wieprzowe · Stek z polędwicy wołowej · Ryby · Grillowane warzywa Patelnia może posłużyć również do odgrzewania placków tortilli, tostów czy Zobacz więcej
wprowadza tak w klimat kraju jak właśnie kuchnia. Rozpoczynam trzydniowy cykl kulinarnych wycieczek od naszej kochanej Europy. FRANCJA: Koniecznie spróbujcie: Crème brûlée, świeżych Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Faszerowane.

Faszerowane. 824

0
Strona główna Kontakt czwartek, 29 września 2011 Faszerowane. Dziś faszerujemy pomidory i papryki. Efekt prac wieczorem! :) Autor: Olga Smolec-Kmoch Reakcje: Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej