grillowane na patelni

Warzywa grillowane są znakomitym dodatkiem do mięs pieczonych ,gotowanych i grillowanych. Mogą być również wykorzystane do przyrządzenia sałatek, różnego rodzaju zakąsek ,ale są znakomite same w sobie Zobacz więcej
Grillowanie piersi kurczaka na patelni PATELNIA.CC Facet w kuchni Facebook Twitter Show Navigation Hide Navigation Przepisy O mnie Techniki Narzędzia Varia Grillowanie piersi kurczaka na patelni Zobacz więcej
łyżeczka pieprzu 1 łyżka oliwy Wykonanie: Cukinie kroimy wzdłuż w cienkie paski. Układać na talerzu solimy i odstawiamy na ok 15 minut. Ryż płuczemy, gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Gotujemy Zobacz więcej
30 03 2012 Kolejne danie, które wypróbowałam na mojej nowej patelni grillowej Delimano. Patelnia jest ceramiczna i dobrze znosi wysokie temperatury. Tym razem są to roladki z piersi kurczaka, z Zobacz więcej
Jakiś czas temu zakupiłam w Lidlu patelnie do grillowania. Zawsze chciałam taką mieć ale jakoś nie było okazji by ją kupić. Nie wiem dokładnie z czego jest zrobiona ta patelnia, ale po pierwszym Zobacz więcej
Już jakiś "chodził'" za mną karczek, grillowany na patelni z przyrumienioną cebulką. Tylko w domu jadam go sama, więc trochę musiało potrwać, zanim żądza jedzenia tego dania będzie Wielka. Czasem u Zobacz więcej
(ja ;)... Z warsztatów przywiozłam przepis, który najsilniej zapisał się w mojej pamięci kulinarnej. Grillowany camembert z orzechami, bakaliami i konfiturą figową. Obłędne połączenie smaków, danie Zobacz więcej
10 03 2012 Dostałam do testowania grillową patelnię ceramiczną firmy Delimiano. Główną jej zaletą jest możliwość smażenia na mniejszej ilości tłuszczu, co bardzo mi odpowiada. Oprócz tego patelnia Zobacz więcej
Czas grillowania wciąż trwa i chyba już wielu z nas przejadło się grillowane mięsiwo. Ja do moich ulubionych z grilla zaliczam pieczonego bakłażana, mmmmm. Znakomicie zastępuje mi mięso bo jest po Zobacz więcej
Nie raz nie dwa już wspominałam, że nie przepadam( delikatnie mówiąc) za zimą. Można ją trochę oszukać i przepłoszyć chociaż w kuchni:) Jak lato to wiadomo- grill:) A grillować można właściwie Zobacz więcej
z mąki. Pozostałą oliwę rozgrzać na płycie żeliwnej rozgrzanej do średniej temperatury. Umieścić pstrągi na płycie i grillować przez 5 minut. Wyłożyć na talerz. Aby przygotować sos w małym rondelku Zobacz więcej
warzywami z patelni z suszonymi pomidorami. Całość została elegancko podana na chlebku pita. Danie prezentowało się i smakowało rewelacyjnie :-) Składniki: 4 x 60g oczyszczonych i osuszonych Zobacz więcej
Słonko dziś świeci pełną parą - nareszcie. Pewnie część z Was wybiera się na grilla, ja też :) Ale zanim się wytoczę z domu, chcę Wam pokazać, co ostatnio poprawiło mi humor w te deszczowe, niby Zobacz więcej
W ostatnim czasie udało mi się nawiązać współpracę ze sklepem internetowym Neoflam. W ramach współpracy otrzymałam patelnie grillową, która pomogła przygotować mi dzisiejszą propozycję sałatki. Zobacz więcej
Uwielbiam dania z grilla. Najlepiej z takiego ogródkowego - spożywane na świeżym powietrzu. Są zdrowsze chociażby dzięki temu, że przyrządzane bez dodatkowego tłuszczu. I choć pogoda jeszcze dopisuje Zobacz więcej
Grillowanie to bardzo popularne zajęcie weekendowe wielu Polaków :) Tradycyjnym sposobem mięso pieczone na ruszcie bezpośrednio nad ogniem, nie jest najzdrowsze. Może ono zawierać związki Zobacz więcej
Dzięki uprzejmości firmy Ballarini miałam okazję przetestować patelnię grillową Positano.Wynik testu jest absolutnie subiektywny. Wybaczcie mi ewentualne nieścisłości natury technicznej. Firmę Zobacz więcej
Uwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co Zobacz więcej
Podjęłam "wyzwanie Iglotex". Rzadko zdarza mi się brać udział w tego typu konkursach, ale tym razem postanowiłam spróbować. Przedstawiam Wam super prosty przepis nagrillowane warzywa zamknięte w Zobacz więcej
go na patelnię. Grillowany sznycel indyczy leżący na warzywach z patelni. POTRZEBNE SKŁADNIKI: Marynata: sos sojowy, musztarda francuska (lub inna gruboziarnista), odrobina wina białego, 1-2 łyżki Zobacz więcej