Oscypek z żurawiną składniki: 1 oscypek 2 łyżki mąki 1 jajko dżem żurawinowy Przygotowanie: Oscypka kroimy na plasterki około 0,5 cm, obtaczamy w mące a następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w
Zobacz więcej
Jakiś czas temu podobny filet jadłam w góralskiej restauracji , byłam nim zachwycona i postanowiłam że przyrządzę podobny. Myślę że danie się udało. 4 filety z kurczaka 2 jajka 1 szklanka bułki tartej
Zobacz więcej
Bardzo smaczna przekąska łącząca słony smak oscypka ze słodką żurawiną. Zamiast konfitury użyłam suszonych owoców żurawiny, które zalałam niewielką ilością wody i chwilę pogotowałam. Danie podałam z
Zobacz więcej
Kanapki wcale nie muszą być nudne, a te zrobione z własnoręcznie wykonanego pieczywa wręcz nie powinny takie być. Dziś na bazie ciabatty, którą możecie znaleźć na moim blogu proponuję kanapkę z
Zobacz więcej
Dziś na kolację proponuję smażone plastry oscypka na patelni grillowej. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy dotąd aż ser będzie miękki. Na koniec kładziemy na każdy plaser łyżeczkę żurawiny. Bardzo
Zobacz więcej
Postanowiłam zrobić 2 wpisy najbardziej popularnym regionalnym serze Oscypku.Dziś podaję go tradycyjnie pocięty w grube plastry na ciepło z domową żurawiną. Smakuje "prawie jak w górach" szkoda , że
Zobacz więcej
Nim wygłosisz zdanie: “nie lubię oscypka” musisz mi odpowiedzieć na pytanie: czy jadłeś kiedyś wędzony oscypek z patelni, podany z żurawiną? Jeśli nie, nie masz prawa powiedzieć, że go nie lubisz! :)
Zobacz więcej
Lubię oscypki, jednak najbardziej smakują mi takie podgrzane kiedy są rozpuszczone i miękkie. W tym roku odwiedziliśmy urokliwe Zakopane gdzie Mój Połówek pokochał oscypki podawane na ciepło z
Zobacz więcej
Świetna na przekąskę lub lekką kolację. Moim zdaniem doskonała pod każdym względem - smaku, wyglądu i łatwości przygotowania ... Sałatka z rukolą, grillowanym oscypkiem i żurawiną ... Uwielbiam
Zobacz więcej
Tak podaną przystawkę otrzymałam w bieszczadzkiej restauracji i postanowiłam się z Wami podzielić tą cudowną przekąską. Oscypek zapiekany z jabłkiem i przykryty żurawiną ... pycha! Efektowny sposób
Zobacz więcej
Grillowane Oscypki z Żurawiną - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu!
Zobacz więcej
Nie jest to przepis, a raczej propozycja podania:) Jeśli góralskie oscypki, to tylko z grilla i z żurawiną :) Uwielbiam i polecam :) Oscypka ugrillować krótko z obydwu stron. Powinien być miękki i
Zobacz więcej
Bardzo smaczne połączenie żurawiny, oscypka i delikatnego mięska. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 małe oscypki 4 łyżki żurawiny 2 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej Przyprawy : sól pieprz Vegeta
Zobacz więcej
Grillowany oscypek z żurawiną To żaden przepis, tylko propozycja na grillową potrawę. Bardzo smaczną. Na naszym grillu zawsze obowiązkowo jest oscypek, który ładnie się obsmaża na ruszcie, nie
Zobacz więcej
W czasie ferii część z nas uczestniczyła w kursie "Regionalna kuchnia małopolska w agroturystyce". Ugotowaliśmy wiele pysznych dań. Postanowiliśmy opublikować część przepisów na te dania. Polecamy
Zobacz więcej
Nie było mnie jakiś czas, najpierw pakowanie a potem wyjazd do Zakopanego. Naładowałam akumulatory i zabieram się za nadrabianie przepisów. Dolina Pięciu Stawów Pyszne naleśniki z konfiturą z żurawiny
Zobacz więcej
OSCYPEK Z ŻURAWINĄ Składniki: oscypek (lub ser wędzony) 3 łyżki bułki tartej 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu konfitura z żurawiny Ser kroimy w plastry o grubości 5-7 mm. Każdy krążek moczymy w
Zobacz więcej
Jagodzianka z białym serem » Grillowany oscypek z żurawiną Po przerwie witam się z Wami pysznym góralskim oscypkiem, przywiezionym prosto z serca polskich Tatr. Takie oscypki bardzo lubię -
Zobacz więcej
Od czasu do czasu wybieramy się w podróże. Przywozimy wtedy takie cuda polski jak na przykład nasz góralki Oscypek. Nam najlepiej smakuje z żurawiną, a jak Wam? SKŁADNIKI: 4 oscypki 2 łyżeczki
Zobacz więcej
Kolejny przepis na pyszne przetwory. Tym razem przedstawiam Wam żurawinę. Żurawina jest doskonała jako dodatek do mięs, serów, czy nawet zwykłej herbaty. Cena żurawiny nie powala, ale zawsze lepiej
Zobacz więcej