Przepis na grissini

monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Grissini

Grissini 323

Grissini Grissini czyli włoskie paluszki chlebowe są świetnym snackiem na karnawałową imprezę. Przygotowuje się je łatwo i szybko, a dodatkowo można je przechowywać aż do 5 dni. Grissini, zależnie od Zobacz więcej
Ewita
Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie smakiem się toczy
Grissini

Grissini 305

Do grissini- chrupiących, długich paluszków chlebowych - zapałałam miłością od pierwszego wejrzenia wiele lat temu. We Włoszech, zwłaszcza w rejonie Piemontu, podaje się je gościom w restauracjach do Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Grissini

Grissini 624

Jak ja uwielbiam grissini! To chrupiące, włoskie, drożdżowe paluchy, idealne do dipów, sosów i innych, imprezowych przekąsek. Nawet nie trzeba imprezy, aby je sobie z przyjemnością pochrupać;) Zobacz więcej
ewolucjawkuchni
ewolucjawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ewolucja w kuchni
grissini

grissini 592

knedle chlebowe z sosem ... » grissini Grissini, to grube paluszki, które świetnie nadają się jako dodatek do sałatek lub przekąska. Można np. posmarować palucha serkiem typu almette i owinąć szynką. Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Babka
Grissini

Grissini 510

Dopóki sama nie spróbowałam zrobić grissini, wydawało mi się, że nie jest możliwe odtworzenie ich w domowych warunkach, tak aby wyglądały i smakowały dokładnie jak te ze sklepu lub serwowane w Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Grissini

Grissini 58

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, a prościej to drożdżowe paluchy, a raczej paluszki . Ta przekąska jest idealna na przyjęcia, prosta i smaczna! Grissini za każdym razem mogą być inne – z Zobacz więcej
slodkiepasje
slodkiepasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Pasje
grissini

grissini 160

Od niedzieli się za nie zabierałam :) Ale w końcu są - pyszne włoskie grissini, chrupiące i aromatyczne paluszki idealne na przekąski :) Składniki: na około 10 paluszków (zależy jakiej wielkości je Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
starvingcool
Grissini

Grissini 101

Dzisiaj propozycja na karnawałową przekąskę. Jeżeli ktoś był we Włoszech to świetnie zna długie chlebowe paluchy zwane grissini. Zazwyczaj podawane do szklanki wina bądź jako zakąska przed posiłkiem. Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Grissini

Grissini 64

Najlepsze, oryginalne włoskie paluszki grissini! Są chrupiące, złociste,idealne. Niezawodna przekąska lub przystawka. Te włoskie paluchy chlebowe robione z ciasta drożdżowego, podawane są jako Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe Wypieki
GRISSINI

GRISSINI 288

"Uff... już prawie po sesji, teraz tylko pozostało czekać na wynik z ostatniego egzaminu i wakacje ! :) Po powrocie na kilka dni do domu w ramach relaksu zabrałam się za upieczenie czegoś ciekawego... Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
GRISSINI

GRISSINI 116

Grissini, torodzaj włoskiego pieczywa, które ma postać wąskich paluszków. Te patyczki z ciasta drożdżowego są bardzo chrupiące. Można je traktować jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do szynki Zobacz więcej
SmakowityChleb.pl
SmakowityChleb.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity Chleb
Grissini

Grissini 5

Z ciasta drożdżowego można wyczarować sporo cudów i wybór wcale nie musi się ograniczać do chlebów, bagietek i bułek. Polecam kiedyś wypróbować cienkie chlebowe paluchy nazywane we Włoszech Grissini. Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Laura
Grissini.

Grissini. 146

Grissini czyli włoskie paluszki chlebowe powoli stają się znane na całym świecie. Można je dostać w sklepach ,ale wiadomo , domowe to zupełnie co innego.Wypróbowałam i polecam jako przekąskę Zobacz więcej
dwieprawerece
dwieprawerece Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dwie prawe rece
GRISSINI

GRISSINI 247

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, na które natrafiłam kilka lat temu na jakimś blogu. Przygotowuje się je dość szybko i naprawdę łatwo (nie może się nie udać), a do tego sami możemy nadać im Zobacz więcej
piattodelgiorno
piattodelgiorno Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PIATTO DEL GIORNO
GRISSINI

GRISSINI 95

500 g semoliny 1 torebka suchych drozdzy 275 ml cieplej wody 2 lyzeczki soli 3 lyzki oliwy z oliwek maka do rozwalkowania ciasta Drozdze mieszamy z woda i odstawiamy na pare minut. Wszystkie Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Plate
Grissini

Grissini 130

Pierwszy raz spróbowałam ich w małym toskańskim miasteczku. Przyjechaliśmy wczesnym popołudniem, by zjeść obiad. Kelner sprawnymi ruchami nakrył stół wykrochmalonym białym obrusem, ustawił kieliszki Zobacz więcej
Kuchnia sentymentalna
Kuchnia sentymentalna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia sentymentalna
Grissini

Grissini 428

Mimo, że Święta już minęły wciąż mamy ochotę na barszczyk. W zamrażarce jest jeszcze trochę uszek. Ale wczoraj dla odmiany do barszczyku upiekłam grissini (odezwała się moja miłość do kuchni Zobacz więcej
Oczywiście kolejny z niezrównanych przepisów Hamelmana, na specjalną prośbę pewnego Madzika, który suszy mi głowę o podanie tego przepisu od czasu gdy przygotowałam grissini w czasie naszej posiadówki Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Grissini

Grissini 60

Grissini robiłam 3 razy w ciągu tygodnia i znikały w tempie wręcz niemożliwym. Dopiero za trzecim razem udało mi się zrobić im zdjęcia. Są dużo lepsze niż ze sklepu, a ich przygotowanie jest banalnie Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atelierwypiekow
GRISSINI

GRISSINI 108

Najlepsze grissini można zjeść oczywiście we Włoszech. Te sklepowe znajdujące się na półkach, pięknie opakowane w wysokiej cenie nie są tak dobre jak grissini powstających w Zobacz więcej