Przepis na grissini czosnek

Grissini to włoskie paluszki z ciasta chlebowego. Są chrupiące i przepełnione aromatem pieczonego czosnku. Z podanej porcji powstaje 25 paluszków. Dość sporo, zważając na to, że są większe od Zobacz więcej
Paluszki powstały wczoraj. Na szybko. Połowa była tylko posypana solą, a połowa z czosnkiem. Grissini może prawdziwe to nie wyszło, ale wszystkim bardzo smakowało. Ciasto standardowo jak na pizze, Zobacz więcej
Grissini uwielbiam. Właśnie te podjadałam w ostatnio sobotę oglądając Przepis na życie (chyba jeden z moich ulubionych filmów:)) i zagryzałam je pysznym salami (albo to salami zagryzałam Zobacz więcej
Włoskie paluszki chlebowe z mocną nutą czosnku i oregano to zarówno znakomity dodatek do sałatek jak i wspaniała samodzielna przekąska. A ponieważ wszystko co włoskie smakuje nam bardzo to grissini Zobacz więcej
Kolejna wariacja grissini tym razem z ziołami, u mnie bazylia. Do tego dodam jeszcze czosnku, bo czosnek lubimy. :) Składniki: (24 sztuki) 1 paczka suchych drożdży (7 g) 315 ml letniej wody 1 łyżeczka Zobacz więcej
Dzisiaj specjalnie dla mojej kochanej Wiewióreczki ta dammmm... grissini! Co prawda nie są takie piękne jak te ze sklepu, ale taki urok mąki pełnoziarnistej ;) Najlepsze w nich jest to, że możecie Zobacz więcej
Znowu inspirowałam się 'smakowitymi prezentami' Sigrid Verbert. Składniki (ok.60-70 paluszków) 250g mąki pszennej 150ml ciepłej wody 2łyżkioliwy z oliwek 6g suchychdrożdży łyżeczka soli 3 ząbki Zobacz więcej
slodkiepasje
slodkiepasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Pasje
grissini

grissini 160

Od niedzieli się za nie zabierałam :) Ale w końcu są - pyszne włoskie grissini, chrupiące i aromatyczne paluszki idealne na przekąski :) Składniki: na około 10 paluszków (zależy jakiej wielkości je Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Grissini

Grissini 58

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, a prościej to drożdżowe paluchy, a raczej paluszki . Ta przekąska jest idealna na przyjęcia, prosta i smaczna! Grissini za każdym razem mogą być inne – z Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
starvingcool
Grissini

Grissini 102

Dzisiaj propozycja na karnawałową przekąskę. Jeżeli ktoś był we Włoszech to świetnie zna długie chlebowe paluchy zwane grissini. Zazwyczaj podawane do szklanki wina bądź jako zakąska przed posiłkiem. Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe Wypieki
GRISSINI

GRISSINI 288

"Uff... już prawie po sesji, teraz tylko pozostało czekać na wynik z ostatniego egzaminu i wakacje ! :) Po powrocie na kilka dni do domu w ramach relaksu zabrałam się za upieczenie czegoś ciekawego... Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Grissini czosnkowe

Grissini czosnkowe 61

Włoskie paluszki chlebowe grissini o smaku czosnku. Mocno czosnkowe i chrupiące.Najlepszy przepis na domowe grissini. Proponujęwzbogacić podstawowe grissini o wyrazisty czosnkowy smak. Ale to Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Grissini a casa

Grissini a casa 59

Domowe grissini Grissini, czyli paluszków chlebowych, przedstawiać nikomu nie trzeba. Wszechobecne w kuchni włoskiej, przeniknęły do innych krajów, można znaleźć je dosłownie wszędzie. Jak powstały? Zobacz więcej
Grissini, czyli rodzaj włoskiego pieczywa w kształcie podłużnych paluszków oryginalnie robione z ciasta drożdżowego. Moje grissini nie mają w sobie ani grama drożdży, a i tak myślę, żeniesą gorszeod Zobacz więcej
Oczywiście kolejny z niezrównanych przepisów Hamelmana, na specjalną prośbę pewnego Madzika, który suszy mi głowę o podanie tego przepisu od czasu gdy przygotowałam grissini w czasie naszej posiadówki Zobacz więcej
Pewnegodnianie miałam pomysłu na obiad, a właściwie już kolację i dlatego efekt końcowy tej sałatki powstawał dopiero powoli w trakcie przygotowania. Było jednak szybko i bardzo smacznie, a do tego Zobacz więcej
Składniki: (na 14 sztuk) - opakowanie drożdży suszonych (7g), - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (260g), - 150 ml ciepłej wody, - łyżeczki soli, - 2 łyżki oliwy z oliwek (20g), - łyżka ziół Zobacz więcej
Grissini to chrupiące paluszki chlebowe pochodzące z północy Włoch. Mogą stanowić przystawkę, albo dodatek do innych dań. Grissini można kupić w sklepie, ale… po co? :) Bardzo łatwo je przygotować, a Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atelierwypiekow
GRISSINI

GRISSINI 108

Najlepsze grissini można zjeść oczywiście we Włoszech. Te sklepowe znajdujące się na półkach, pięknie opakowane w wysokiej cenie nie są tak dobre jak grissini powstających w Zobacz więcej
Te prostew przygotowaniu paluszki chlebowe to doskonały pomysł jako samodzielna przekąska podana z oliwą lub humusem, oraz jako dodatek do prostej sałatki. Przez dodatek różnych przypraw możecie Zobacz więcej