Przepis na grissini z ziołami

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
GRISSINI

GRISSINI 148

Grissini, torodzaj włoskiego pieczywa, które ma postać wąskich paluszków. Te patyczki z ciasta drożdżowego są bardzo chrupiące. Można je traktować jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do szynki Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Bread sticks czyli grissini

Bread sticks czyli grissini 89

Nie mam nawyku pogryzania przed telewizorem bo od wielu lat nie mam telewizora. Czasem jednak i ja sięgam po coś do chrupania. Unikam kupnych chipsów i chrupek, nieczęsto jem nawet orzeszki. Ostatnio Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Grissini a casa

Grissini a casa 68

Domowe grissini Grissini, czyli paluszków chlebowych, przedstawiać nikomu nie trzeba. Wszechobecne w kuchni włoskiej, przeniknęły do innych krajów, można znaleźć je dosłownie wszędzie. Jak powstały? Zobacz więcej
składniki: 300 g mąki pszennej 12 g świeżych drożdży 200 ml ciepłej wody 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek opcjonalnie 3-4 łyżki Zobacz więcej
Włoskie paluszki Grissini - przepis Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasztet z soczewicy zielonej Włoskie paluszki Grissini - przepis Zobacz więcej
pieczarkamysia
pieczarkamysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pieczarkamysia
Grissini

Grissini 63

Słyszeliście o grissini? To rodzaj włoskiego pieczywa, wyrabianego wg przepisu podobnego do tego na pizzę :) znane podobno już od XIV w. A próbowaliście grissini? Jeśli nie to koniecznie musicie to Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
starvingcool
Grissini

Grissini 107

Dzisiaj propozycja na karnawałową przekąskę. Jeżeli ktoś był we Włoszech to świetnie zna długie chlebowe paluchy zwane grissini. Zazwyczaj podawane do szklanki wina bądź jako zakąska przed posiłkiem. Zobacz więcej
Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Grissini

Grissini 88

Ciasto drożdżowe jest jednym z moich ulubionych - uwielbiam zapach pączkujących drożdży, a później rosnącego ciasta. I zawsze przypomina mi zabawną historię z podstawówki, gdy koleżanka zgłosiła się Zobacz więcej
Kuchnia sentymentalna
Kuchnia sentymentalna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia sentymentalna
Grissini

Grissini 436

Mimo, że Święta już minęły wciąż mamy ochotę na barszczyk. W zamrażarce jest jeszcze trochę uszek. Ale wczoraj dla odmiany do barszczyku upiekłam grissini (odezwała się moja miłość do kuchni Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Grissini

Grissini 660

Jak ja uwielbiam grissini! To chrupiące, włoskie, drożdżowe paluchy, idealne do dipów, sosów i innych, imprezowych przekąsek. Nawet nie trzeba imprezy, aby je sobie z przyjemnością pochrupać;) Zobacz więcej
Ewita
Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie smakiem się toczy
Grissini

Grissini 326

Do grissini- chrupiących, długich paluszków chlebowych - zapałałam miłością od pierwszego wejrzenia wiele lat temu. We Włoszech, zwłaszcza w rejonie Piemontu, podaje się je gościom w restauracjach do Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Grissini

Grissini 63

Grissini robiłam 3 razy w ciągu tygodnia i znikały w tempie wręcz niemożliwym. Dopiero za trzecim razem udało mi się zrobić im zdjęcia. Są dużo lepsze niż ze sklepu, a ich przygotowanie jest banalnie Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Grissini

Grissini 119

ENGLISH VERSION Uwielbiam grissini ! Do niedawna te gotowe, ze sklepu, od niedawna natomiast zachwycam się tymi samodzielnie upieczonymi. Smakują inaczej, ale równie dobrze. Świetne jako przekąska, Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atelierwypiekow
GRISSINI

GRISSINI 118

Najlepsze grissini można zjeść oczywiście we Włoszech. Te sklepowe znajdujące się na półkach, pięknie opakowane w wysokiej cenie nie są tak dobre jak grissini powstających w Zobacz więcej
ewolucjawkuchni
ewolucjawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ewolucja w kuchni
grissini

grissini 605

knedle chlebowe z sosem ... » grissini Grissini, to grube paluszki, które świetnie nadają się jako dodatek do sałatek lub przekąska. Można np. posmarować palucha serkiem typu almette i owinąć szynką. Zobacz więcej
Te prostew przygotowaniu paluszki chlebowe to doskonały pomysł jako samodzielna przekąska podana z oliwą lub humusem, oraz jako dodatek do prostej sałatki. Przez dodatek różnych przypraw możecie Zobacz więcej
Zapewne tak samo jak ja lubicie lekkie letnie sałatki pełne dodatków i smaku. Tym razem moja sałatka idealnie pasuje do grissini z ziołami włoskimi Kotanyi – przepis na grissini. Tych samych ziół Zobacz więcej
Grissini, czyli rodzaj włoskiego pieczywa w kształcie podłużnych paluszków oryginalnie robione z ciasta drożdżowego. Moje grissini nie mają w sobie ani grama drożdży, a i tak myślę, żeniesą gorszeod Zobacz więcej
Składniki: (na 14 sztuk) - opakowanie drożdży suszonych (7g), - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (260g), - 150 ml ciepłej wody, - łyżeczki soli, - 2 łyżki oliwy z oliwek (20g), - łyżka ziół Zobacz więcej
Quessi
Quessi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poskromić kuchennego potwora
Grissini z ziołami

Grissini z ziołami 209

Wspólnie z M. szukałyśmy kiedyś fajnych przekąsek na imprezę - tzw posiadówkę, której tematem były gry planszowe. Grissini pojawiło się wśród wielu innych przekąsek i okazało się strzałem w dziesiątkę Zobacz więcej