grissini z ziołami

Wspólnie z M. szukałyśmy kiedyś fajnych przekąsek na imprezę - tzw posiadówkę, której tematem były gry planszowe. Grissini pojawiło się wśród wielu innych przekąsek i okazało się strzałem w dziesiątkę Zobacz więcej
ze sobą suche składniki - mąkę pszenną, sól, zioła i ser. Do miski pokruszyć drożdże, dodać cukier i odrobinę ciepłej wody - delikatnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Do Zobacz więcej
Szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie natknęłam się na tą przystawkę. Jest bardzo prosta i smaczna, chociaż za mało wyrazista jak dla mnie. Następnym razem pewnie zastąpię ricottę ostrzejszym serkiem. Zobacz więcej
Ania K.
Ania K. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Sos tatarski

Sos tatarski 44

3
Najlepszy, najłatwiejszy w zrobieniu. Sos tatarski robi się na bazie majonezu z dodatkiem marynowanych warzyw w occie, najczęściej są to ogórki, wraz z porcją ziół. Pasuje do różnych mięs, sałatek, Zobacz więcej
ewolucjawkuchni
ewolucjawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ewolucja w kuchni
grissini

grissini 576

0
knedle chlebowe z sosem ... » grissini Grissini, to grube paluszki, które świetnie nadają się jako dodatek do sałatek lub przekąska. Można np. posmarować palucha serkiem typu almette i owinąć szynką. Zobacz więcej
:Szkoła Kuchni Artystycznej 2013. Można podać ją np. z bułeczkami scones. Polecam scones z suszonymi pomidorami i ziołami prowansalskimi. 2 kostki rosołowe 3 szklanki wody 100 g soczewicy czerwonej 4 Zobacz więcej
Składniki: (na 14 sztuk) - opakowanie drożdży suszonych (7g), - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (260g), - 150 ml ciepłej wody, - łyżeczki soli, - 2 łyżki oliwy z oliwek (20g), - łyżka ziół Zobacz więcej
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa wyrabianego z ciasta drożdżowego. Tworzy się z niego wąskie, długie paluszki, które świetnie sprawdzą się w roli przegryzki nie tylko na przyjęciach. Wyśmienicie Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
na zagrychę.

na zagrychę. 92

0
ciasto na 30 kuleczek i z każdej wałkuję wałek. 10 obtaczam w soli, 10 w maku, 10 w czarnuszcze, 10 w białym sezamie, 10 w czarnym, 10 robię z ziołami. Ok, przyznaję, zrobbiłam podwójną porcję ciasta Zobacz więcej
suszonych pomidorów kukurydza 150 g szynki konserwowej 3 ząbki czosnku kilka krakersów lub grissini (kruchych paluchów) 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu zioła prowansalskie suszony Zobacz więcej
grissini, połowa z serem, szynką parmeńską i ketchupem, a pozostałe z serem, czosnkiem i ziołami. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego kostka sera żółtego szynka parmeńska ketchup 3 ząbki Zobacz więcej
+ oliwa do posmarowania 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 25g świeżych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżki granulowanego suszonego czosnku Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy gładkie Zobacz więcej
proste Zagniotłam ciasto z 250 gr mąki, 4 gr suchych drożdży, 1 szklanki ciepłego mleka, 2 łyżek oliwy, łyżeczki cukru i szczypty soli. Ostawiłam je do wyrośnięcia na około godzinę. Następnie Zobacz więcej
Zapewne tak samo jak ja lubicie lekkie letnie sałatki pełne dodatków i smaku. Tym razem moja sałatka idealnie pasuje do grissini z ziołami włoskimi Kotanyi – przepis na grissini. Tych samych ziół Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Sos gorgonzola

Sos gorgonzola 190

0
dnem i podgrzewamy na średnim ogniu, aż się rozpuszczą. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec możemy dodać odrobinę świeżo mielonego pieprzu i ziół. Artykuł Sos gorgonzola pochodzi Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Babka
Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe 1744

1
. Następnie dodajemy 3/5 szklanki letniej wody, jajo, cukier, sól, zioła, czosnek przepuszczony przez praskę i mąkę. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 minut Zobacz więcej
Grissini z ziarnami Pyszne! Idealne do piwa lub innego dowolnego trunku. Mega chrupiące i kruche. Paluszki chlebowe, których przyjemność jedzenia nie ma końca...bo są aż 40 centymetrowe. Do paluszków Zobacz więcej
i zagniatamy. Formujemy kulę i wkładamy ją do natłuszczonej oliwą miski. Przykrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Miękkie masło Zobacz więcej
. Posypać mąką blat i wyłożyć na niego 1/4 ciasta. Rozwałkować na prostokąt o grubości 1/2 - 1 cm. Ostrym nożem ciąć ciasto w paski o szerokośći 1/2 - 1 cm. Przełożyć je na dużą blachę wyłożoną Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
Grissini

Grissini 248

0
świeżych drożdży (lub 1,5 łyżeczki drożdży instant) 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 240 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 1 żółtko do posmarowania + 1 łyżka wody Do posypania: Zobacz więcej