groch fasola

Kolejny raz miła niespodzianka od firmy KUPIEC W jadłospisie mojej rodziny już niedługo pojawią się różne rodzaje fasoli i grochu :) Zobacz więcej
Groch-fasola silna wola! Kto to zna i pamięta ten jest fajowy i nie dostaje syfa. Atak Czarodziejki z Wenus. I mistrzostwo polskich tłumaczy. Naoko Takeuchi byłaby zachwycona jakością translacji! A Zobacz więcej
Może być dodatkiem do mięsa, ale również bardzo sycąca propozycja na obiad bezmięsny, podawana solo:) Składniki: 1/2 szklanki mieszanki na zupę śródziemnomorską (Fasola Piękny Jaś Karłowy,Fasola Biała Zobacz więcej
. Przygotowanie cieciorki, fasoli, grochu i innych strączkowych LINK do filmu: Jak gotować cieciorkę Przebrane z nieciekawych ziaren sypkie strączkowe produkty zalewam zimną wodą i odstawiam na Zobacz więcej
Świeżość suchej fasoli, grochu lub soczewicy możemy sprawdzić, gdy przed gotowaniem zalejemy ją zimną wodą. Wody powinno być około 5-8 cm nad powierzchnią nasion. Ziarna które wypłyną na wierzch, nie Zobacz więcej
Przedstawiam niezwykle sycące danie –groch z fasolą, pomidorami i parmezanem. Potrawa składa właściwie tylko z czterech wymienionych składników: grochu, fasoli, pomidorów i parmezanu oraz przypraw. Zobacz więcej
PASTA Z FASOLI I GROCHU przepisy wegetariańskie Rośliny strączkowe tanie, smaczne i zdrowe! Pasta z fasoli i grochu, hip hip, hurra! Pasta z fasoli i grochu, wstęp: Pasty z roślin strączkowych, pasta Zobacz więcej
Lista zakupów: Kotleciki: - puszka białej fasoli konserwowej - szklanka grochu łuskanego, suchego - cebula - 2 ząbki czosnku - jajko - pietruszka zielona - sól, pierz cayenne, mielony kumin rzymski, Zobacz więcej
:) Do robienia past nadają się praktycznie wszystkie strączki - wybór mamy spory. Nie dość, że są świetnym źródłem białka, mikro i makroelementów, to są tanie. Dzisiaj proponuję pastę jak w tytule: z Zobacz więcej
Podaję kilka cennych rad ,przydatnych podczas gotowania zup .Dziś serwuję zupę fasolową ,również do której pasują poniższe wskazówki: Rady dotyczące gotowania warzyw strączkowych: - warzywa strączkowe Zobacz więcej
Zima to czas gorących, pożywnych zup. My uwielbiamy zupy, w tym okresie skłaniamy się raczej ku takim bardziej sycącym. Obok gulaszowej, gulaszowej w wersji II, żurku, grochówki, fasolówki tej lub Zobacz więcej
Zupa-melanż z soczewicy, fasoli, grochu, cieciorki i wielu innychskładników Trudno stwierdzić, czy jest to zupa grochowa, fasolowa, z soczewicy, czy może bardziej warzywna… Ale jest pyszna i o to w Zobacz więcej
W paczce znalazłam: 1. Groch Łuskany 2. Otręby owsiane 3. Ryż jaśminowy 4. Fasola Piękny Jaś 5. Cukier Puder Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Kotlety z fasoli

Kotlety z fasoli 93

0
Fasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych, bo fasola to najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma go 22 procent czyli Zobacz więcej
W najbliższym czasie w mojej kuchni będę używała produktów firmy Makro K&K Lestello. Otrzymałam paczkę z produktami oraz dwiema drewnianymi łopatkami :) Wykorzystam do gotowania: soczewicę Zobacz więcej
Zupa minestrone to potrawa rodem z Włoch, a jej składniki to przede wszystkim: warzywa, groch lub fasola, makaron lub ryż. Meksykańska zupa minestrone jest wariacją klasycznej zupy włoskiej i Zobacz więcej
Mam słabość do fasli, fasolek i grochów. Fasola mamut to jedna z moich ulubionych. Składniki: fasola mamut sól tarta bułka masło Przygotowanie: Fasolę umyjcie i ugotujcie (około 20 minut z dodatkiem Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Sałatka z ciecierzycy

Sałatka z ciecierzycy 2757

1
Na MM, ciecierzyca jest uznawana za produkt węglowodanowy, nie białkowy, tak jak jesteśmy przyzwyczajeni pozyskiwać białko ze strączków. To samo tyczy się fasoli i grochu, toteż nie wolno ich łączyć z Zobacz więcej
Marsyl...bo liczy się smak Nawiązałam współpracę z firmą Marsyl. Firma ta posiada w sprzedaży przyprawy, owoce suszone, produkty do pieczenia, posypki, groch , fasolę, kakao, herbaty, orzechy, Zobacz więcej
ciasto rozwałkowujemy i wykładamy w formie do tarty. Ciasto obciążamy (fasola, ryż, groch itd) i pieczemy 10 min. Następnie ściągamy fasolę i pieczemy jeszcze kolejne 5-10 min do zrumienia. Śmietanę Zobacz więcej