groch inaczej

{{headerMessage}}
Cieciorka, inaczej ciecierzyca lub groch włoski, jest rośliną strączkową o delikatnym orzechowym smaku. Ma bogaty skład aminokwasowy i dlatego jest świetnym zamiennikiem mięsa. Zawiera również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Humus jest sztandarowym uzupełnieniem kuchni orientalnej. Wykonany z cieciorki, czy też ciecierzycy, lub też inaczej z grochu włoskiego stanowi doskonały dip do wszelkiego rodzaju placków. Smaruje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa grochowa to jedna z moich ulubionych zup;p Potrzebne składniki: groch łuskany, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, żeberka wędzone, sól, marchew, seler, majeranek, pieprz, kiełbasa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na dużą porcję zieleniny. Dzisiaj wiosenna sałatka z ciecierzycą w roli głównej. Idealna na lunch lub kolację. Ciecierzyca, inaczej cieciorka to roślina strączkowa w smaku podobna do grochu. Jest Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Ciecierzyca z patelni

Ciecierzyca z patelni 613

0
{{headerMessage}}
pietruszka. Na patelni smazymy talarki pora i startą skórkę z wyszorowanej cytryny, kilka minut. Wrzucamy plasterki czosnku, po minucie odsączoną ciecierzycę, ewentualną pietruszkę oraz sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa grochowa to przysmak wielu harcerzy, a zarazem i mój ;) Poniżej podaję przepis ;D Potrzebne produkty : 30 dag grochu, 2 litry wody, 3 liście laurowe, 5 ziele angielskie, ząbek czosnku , kiełbasa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziołowego szczypta soli W malakserze zmieliłam słonecznik, dodałam do niego rozgotowany groch oraz przyprawy. Wymieszałam na gładką pastę. Przełożyłam do słoiczka, a część użyłam jako nadzienie do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dal w kuchni hinduskiej to inaczej groch lub określenie dla warzyw strączkowych lub dań z ich użyciem. Ten dal znalazłam u Marty Dymek w jej Jadłonomi i zakochałam się w nim po uszy. Ważne tutaj jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis do skandynawskiej akcji Ani, tym razem szwedzka zupa z żółtego grochu. Składniki: Wykonanie: Poprzedniego dnia wieczorem zalewamy groch zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na noc. Zobacz więcej
smakowite
smakowite Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakowite.com
Hummus

Hummus 215

0
{{headerMessage}}
Foto Magdalena Jankowska-Gilberg Hummus, czyli dip z ciecierzycy, zwanej też cieciorką lub grochem włoskim. Idealny do pieczywa, wszelkiego rodzaju placków, krakersów, paluszków. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczęśliwego i ZDROWEGO Nowego Roku! Żeby nowy był lepszy niż stary, żeby ucichły wszystkie sfary, żeby zdrowie dopisało i na kasie nie zbywało. A co do triady czy astmy, to żeby je wziął szlag jasny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie macie pomysłu na lekką i pożywną kolację? Proponujemy sałatkę z awokado, fety i ciecierzycy. Rewelacyjnie smakuje i daje uczucie sytości na długi czas. Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smak żurawiny, a tutaj bardzo świąteczny przepis http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Swiateczny-dzem-zurawinowy.html 3. Fajne czekoladowe, malutkie ciasteczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciecierzyca , inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne . Ciecierzycajest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
min. Rozwałkowanym spodem wykleić foremkę do tarty, przykryć folią i posypać grochem. Piec 15 min w 180 st C i jeszcze 5 min po usunięciu grochu. Farszem wypełnić upieczony spód, zalać śmietaną z Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Ale pasztecik!

Ale pasztecik! 289

0
{{headerMessage}}
Jeden z przepisów hiperelastycznych, czyli z taaaaaaaaaaaakim miejscem na wariacje. Pasztety warzywny. Nie musicie używać tych samych warzyw co ja. Możecie się ograniczyć do jednego lub kilku z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zielony groszek swój smak i kolor zawdzięcza temu, że jestpo prostu niedojrzały. W swojej finalnej wersji staje się żółtym i twardymnasionem grochu zwyczajnego, powszechnie znanym z tzw. grochówki. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Naprawdę nie da się opisać smaku tego “paja”. To zestaw najprostszych składników pod słońcem, a tworzą tak pyszną kombinację, zupełnie nową. Ciasto ma w sobie coś z crème brûlée , ale jest bogatsze, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie tę pysznąszarlotkę? Swój smak zawdzięczała m. in. lekkiej śmietankowej piance, która fajnie korespondowała z kruchym spodem. Tym razem tę delikatną piankę postanowiłam wykorzystać do Zobacz więcej