groch włoski

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/woski-groch-cieciorka.html Składniki około 300- 400g grochu włoskiego-ciecierzycy 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia 2 duże cebule Zobacz więcej
Sezonowość. Wybrałam ciecierzycę, zwaną też cieciorką lub grochem włoskim. Jest to roślina strączkowa, której właściwości zdrowotne od dawna doceniają narody w krajach basenu Morza Śródziemnego i Zobacz więcej
Od siebie dodam, że przyprawy czynią z dania coś wyśmienitego, choć mam tu absolutną klasykę – ciecierzyca, pomidory plus coś zielonego - szpinak. Przepis pochodzi ze strony BBC GoodFood. Jakkolwiek Zobacz więcej
DżemDżus6 marca 2013 13:27 Bardzo się cieszę, że smakowały. To niezwykłe uczucie, kiedy ktoś z cyberprzestrzeni podziela moje smaki :) Usuń Zobacz więcej
Cieciorka, inaczej ciecierzyca lub groch włoski, jest rośliną strączkową o delikatnym orzechowym smaku. Ma bogaty skład aminokwasowy i dlatego jest świetnym zamiennikiem mięsa. Zawiera również Zobacz więcej
Ciecierzyca ( cieciorka, groch włoski lub biały groch). Wykorzystywana w formie mąki ( humus ), zamiennik mięsa w daniach wegańskich ( wszelkie kotlety, pasztety itd.) , a po za tym jak każdy groch Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Ciecierzyca z patelni

Ciecierzyca z patelni 557

0
Ten przepis to moje pierwsze zetknięcie z ciecierzycą, trzy latka temu. Zaiskrzyło, a jakby inaczej, bo groch włoski nie smakować nie może. Pomysł z serwisu Puszka. Ciecierzyca z czosnkiem, porą i Zobacz więcej
, goździki, gałka muszkatołowa, mace, cynamon, ziarna kardamonu, imbir suszony, asafetyda. Pav Bhaji Masala Wrażenia: O smaku chili, korzenna, słona i ostra. W skali ostrości (1-10) dałbym 6 Skład: Zobacz więcej
Jakiś czas temu nawiązałam współpracę z firmą Iglotex. Kilka dni temu otrzymałam od nich paczkę. Oto co się w niej znalazło: Otrzymała do przetestowania po dwie paczki: Warzyw na patelnię po włosku (w Zobacz więcej
Kapusta i groch to jedne z głównych składników, z jakich przyrządzam co roku potrawy wigilijne. Tym razem w smacznym połączeniu. Składniki 1 kapusta włoska 25 dag kaszy jęczmiennej 0,5 kg łuskanego Zobacz więcej
Ciecierzyca to groch, groch włoski. Zawiera bardzo dużo białka, ale także obniża ciśnienie tętnicze krwi i poziom złego cholesterolu, sprzyja odchudzaniu i zapobiega zaparciom. Ma niski indeks Zobacz więcej
Zupa minestrone to potrawa rodem z Włoch, a jej składniki to przede wszystkim: warzywa, groch lub fasola, makaron lub ryż. Meksykańska zupa minestrone jest wariacją klasycznej zupy włoskiej i Zobacz więcej
Cicierzyca, cieciorka czyli groch włoski to zdrowy składnik diet wegetariańskich. Ma dużo wartości odżywczych i zawarte w niej białka idealnie zastępują białka zwierzęce. Przekąska zrobiona na jej Zobacz więcej
Nie macie pomysłu na lekką i pożywną kolację? Proponujemy sałatkę z awokado, fety i ciecierzycy. Rewelacyjnie smakuje i daje uczucie sytości na długi czas. Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch Zobacz więcej
Ciecierzyca, znana także pod nazwą cieciorka lub groch włoski, to roślina strączkowa, której właściwości zdrowotne od dawna są docenianie w wielu krajach. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje Zobacz więcej
Ciecierzyca , inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne . Ciecierzycajest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, Zobacz więcej
Kuleczki zostały zjedzone zanim zdążyłam je obfotografować , mam za to miłe zdjęcia z ich przygotowywania :) Przepis na Garam masala znajdziecie w jako mój pierwszy przepis na DS tutaj : Zobacz więcej
Hummus, humus, pasta z cieciorki, ciecierzycy czy grochu włoskiego to jedna ta sama przepyszna i zdrowa pasta, która bije rekordy popularności w polskich kuchniach i nie tylko. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej
Humus jest sztandarowym uzupełnieniem kuchni orientalnej. Wykonany z cieciorki, czy też ciecierzycy, lub też inaczej z grochu włoskiego stanowi doskonały dip do wszelkiego rodzaju placków. Smaruje się Zobacz więcej
Hummus tojedno z najpopularniejszychdań kuchni arabskiej, wywodzące się z Libanu. Ostatnio, niezwykle popularne także i w Europie. Uwielbiane szczególnie przez wegan i wegetarian nie tylko za ciekawy Zobacz więcej