grupa krwi b

Dieta to poprostuświadomy sposób odżywiania, który wprowadzamy do swojego życia na zasadzie doboru i eliminacji pewnychskładników. Grupa TA wykształciła się prawdopodobnie u ludzi zamieszkujących Zobacz więcej
lekceważąc naszą indywidualną specyfikę, a przecieżludzie są bardzo różni. Odpowiedzią na ten problem jest właśnie dieta grupy krwi. Dieta grupy krwi zakłada dopasowanie produktów, które jemy, do Zobacz więcej
Pestki słonecznika są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, zawierają witaminę E oraz witaminy z grupy B oraz A i D są także źródłem ważnych dla zdrowia pierwiastków, takich jak cynk, Zobacz więcej
Jest lato, upał, sezon na lody. Polecam więc lody w wafelku z malinami. Maliny zawierają witaminę C, sporo witamin z grupy B. Potas, magnez, wapń i żelazo to kolejne skarby malin. Dzięki nim krew Zobacz więcej
Podczas zakupów zrezygnuj z groszku z puszki, a do koszyka włóż mrożony. Dzięki temu wzbogacisz menu w cenne dla zdrowia minerały i witaminy Mrożenie doskonale konserwuje warzywa. Pod względem Zobacz więcej
krwionośne, ułatwia przepływ krwi w tętnicach i zapobiega powstawaniu zakrzepów. To zaś pomaga regulować ciśnienie krwi. Warzywa te to również bogate źródło kwasu foliowego i innych witamin z grupy B Zobacz więcej
Brokuły - to warzywo polecane osobą palącym. Brokuły zawierają witaminy z grupy B, a także C i K. Zawierają także prowitaminę A oraz kwas foliowy, żelazo, wapń i selen. Mają dużo sulforafanu i indoli, Zobacz więcej
Koktajl cytrusowy ze spiruliną może wypić na śniadanie, możesz wypić na deser lub wypić ze smakiem, na zdrowie. Spirulina dostarcza: białka ( ma go więcej niż mięso) beta-karoten – źródło witaminy A Zobacz więcej
w witaminy z grupy B, a także zawiera znaczne ilości składników mineralnych głównie fosforu, potasu, sodu, żelaza. A więc czemu nie jedliśmy go od tak dawna?! Trzeba to szybko naprawić :) Na początek Zobacz więcej
Postanowiłam napisać kilka słów o pewnym niedocenianym grzybku. Jemy pieczarki, grzyby leśne, a zapominamy o grzybie który każdy może sobie sam wyhodować, nie chodzi mi o grzyb na ścianie oczywiście, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Pestki dyni

Pestki dyni 1111

0
Sezon na dynię właśnie się rozpoczął i potrwa do pierwszych przymrozków. Suszone pestki tego warzywa są dla nas dostępne przez cały rok. Zobaczcie dlaczego warto po nie sięgać. Pestki dyni kryją dla Zobacz więcej
i bogatym źródłem aminokwasów (aż 18 rodzajów!). Ponadto są bogate w witaminy C i z grupy B oraz mnóstwo pierwiastków śladowych niezbędnych dla naszego organizmu. To także źródło nienasyconych kwasów Zobacz więcej
Metabolic Balance, Faza II. Boczniak ostrygowaty to bardzo smaczny i wartościowy grzyb. Jego owocniki dostarczają łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli Zobacz więcej
Zalety kaszy pęczak: jest źródłem niacyny (witamina PP), która odpowiada za stan skóry oraz działa krwiotwórczo bogaty w witaminy z grupy B dostarcza żelaza i potasu najważniejsze: zawiera błonnik Zobacz więcej
Fasolka szparagowa jest stosunkowo lekko strawna w porównaniu z innymi fasolami, ma też mało kalorii. Zawiera błonnik, witaminę C, A, z grupy B, a także żelazo potas, magnez oraz potas. Zawiera spore Zobacz więcej
Kupiłam mrożony szpinak, ponieważ już od jakiegoś czasu naszła mnie nieziemska ochota na połączenie go z fetą i jajkiem. Wracając do domu, skusiłam się na pomidora, który jest zabroniony dla grupy Zobacz więcej
. Jest sprzymierzeńcem osób dbających o linię oraz diabetyków. Zawiera ona bowiem dużo białka i niewiele tłuszczów. Ma niski indeks glikemiczny ( IG 46 ) , dzięki temu nie powoduje gwałtownych skoków Zobacz więcej
Koktajl pełen witaminy C i beta-karotenu, dzięki czemu wzmacnia odporność organizmu, co o tej porze roku jest niezwykle ważne. Cytrusy mają również zbawienny wpływ na serce, obniżając poziom Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Natto

Natto 1114

0
Natto to sfermentowana soja. Powstaje w wyniku połączenia ugotowanego ziarna sojowego ze szczepem bakterii Bacillus Natto, które nadają soi unikalne właściwości odżywcze, teksturę oraz smak. Natto Zobacz więcej