gruszki do mięs

Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Marynowane gruszki do mięs

Marynowane gruszki do mięs 1975

0
{{headerMessage}}
Kiedyś obiecałam podzielić się przepisem na gruszki do mięs. Jest to najlepsza chwila bo akurat mamy sezon gruszkowy. Gruszki z tego przepisu robię juz od wielu lat więc są sprawdzone. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 0,5 kg borówek czerwonych 0,5 kg gruszek 3 łyżki cukru 1 szklanka wina czerwonego Gruszki obieram i kraje w kostkę, dodaje borówki, podlewam małą ilością wody (tak aby zakryło dno) i gotuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Pierogi z mięsem i... gruszką

Pierogi z mięsem i... gruszką 170

0
{{headerMessage}}
Przed południem zachwalałam walory kremowych zup. Mięso, na którym sporządziłam bazę do kremu z brokułów wykorzystałam dzisiaj, robiąc pyszne pierożki z gruszkowym posmakiem. Ugotowaną i zimną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Borówki przyrządzone w proponowany przeze mnie sposób doskonale uzupełniają smak zimnych mięs, pasztetów i wszelakiego pieczonego ptactwa. Jest to rarytas, którym częstujemy tylko przy specjalnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gruszki jako dodatek do mięs goszczą na moim stole od bardzo dawna. Najpierw były to gruszki w occie , potem gruszki z żurawiną , a teraz eksperymentuje z różnymi dodatkami do nich. Przekonałam się, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czyli efekt wspólnych eksperymentów kulinarnych z Joanną :) Sałatka łączy w sobie słodki oraz wytrawny smak, więc idealnie sprawdzi się na nadchodzące walentynki. Skosztujcie ;) Składniki (4 porcje): Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieprzowej i jedno udko z kurczaka. Ostudziła, łopatkę pokroiła w kostkę i oddzieliła mięso kurczaka od kości. Całe mięso drobno zmieliła. Dodała podsmażoną, drobniutko pokrojoną (oj, Madzia potrafi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ale mi wstyd ! Przyznaję bez bicia. Blisko 2 miesiące temu pisałam Wam na facebooku, że zrobiłam pyszną żurawinę z gruszką do mięs i serów. To prawda. Zrobiłam, zapakowałam do słoiczków i od tej pory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam połączenie mięsa z delikatną słodyczą. Dlatego też każdego roku przyrządzam konfitury specjalnie przeznaczone do mięs. Polecam moją ulubioną borówkowo- gruszkowo- jabłkową. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rewelacyjna!!! Absolutnie rewelacyjna konfitura do mięs, serów lub po prostu na bułkę z masłem :) Niesamowicie uzależniająca - ja dosłownie nie mogę się od niej oderwać :) Do tej pory aronii trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od razu, od pierwszego zdania, musimy powiedzieć głośno: tak, jarzębinę się je. Tak, jarzębina, odpowiednio przyrządzona, jest naprawdę smaczna. Bo dzisiaj będzie mowa o jarzębinie właśnie. Kojarzona Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
gruszki  maraynowane do mięs

gruszki maraynowane do mięs 215

0
{{headerMessage}}
To już przedostatni przepis na przetwory w tym roku, choć i tak nie wszystkie udało mi się opublikować to i było ich za dużo :) Lubie różnorodność w mojej spiżarni, dlatego robię po trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
odpowiedniej konsystencji, dlatego nie trzeba jej długo gotować, wystarczy ok. 20-30 minut. Aby do żurawiny dodać gruszki, podpowiedział mi pan z targu, u którego kupowałam owoce. I to był kolejny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten mam od mojej teściowej a ona od swojej mamy itd. Robię go zawsze, wszyscy to uwielbiają. Jak mam mięsko pieczone i ziemniaki to takie gruszki to super dodatek. Miałam super pomocników, Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Rozmarynowe gruszki

Rozmarynowe gruszki 477

0
{{headerMessage}}
Owocowe dodatki do mięs to cos dla mnie . Takie aromatyzowane rozmarynem gruszki są doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu Czas : 30 minut Składniki : 3 gruszki 6 łyżek miodu gałązka rozmarynu Zobacz więcej