gruszki do mięs

Kiedyś obiecałam podzielić się przepisem na gruszki do mięs. Jest to najlepsza chwila bo akurat mamy sezon gruszkowy. Gruszki z tego przepisu robię juz od wielu lat więc są sprawdzone. Polecam Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg borówek czerwonych 0,5 kg gruszek 3 łyżki cukru 1 szklanka wina czerwonego Gruszki obieram i kraje w kostkę, dodaje borówki, podlewam małą ilością wody (tak aby zakryło dno) i gotuje Zobacz więcej
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Przed południem zachwalałam walory kremowych zup. Mięso, na którym sporządziłam bazę do kremu z brokułów wykorzystałam dzisiaj, robiąc pyszne pierożki z gruszkowym posmakiem. Ugotowaną i zimną Zobacz więcej
. Borówki przyrządzone w proponowany przeze mnie sposób doskonale uzupełniają smak zimnych mięs, pasztetów i wszelakiego pieczonego ptactwa. Jest to rarytas, którym częstujemy tylko przy specjalnych Zobacz więcej
Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
Gruszki jako dodatek do mięs goszczą na moim stole od bardzo dawna. Najpierw były to gruszki w occie , potem gruszki z żurawiną , a teraz eksperymentuje z różnymi dodatkami do nich. Przekonałam się, Zobacz więcej
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej
Czyli efekt wspólnych eksperymentów kulinarnych z Joanną :) Sałatka łączy w sobie słodki oraz wytrawny smak, więc idealnie sprawdzi się na nadchodzące walentynki. Skosztujcie ;) Składniki (4 porcje): Zobacz więcej
wieprzowej i jedno udko z kurczaka. Ostudziła, łopatkę pokroiła w kostkę i oddzieliła mięso kurczaka od kości. Całe mięso drobno zmieliła. Dodała podsmażoną, drobniutko pokrojoną (oj, Madzia potrafi Zobacz więcej
Ale mi wstyd ! Przyznaję bez bicia. Blisko 2 miesiące temu pisałam Wam na facebooku, że zrobiłam pyszną żurawinę z gruszką do mięs i serów. To prawda. Zrobiłam, zapakowałam do słoiczków i od tej pory Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie mięsa z delikatną słodyczą. Dlatego też każdego roku przyrządzam konfitury specjalnie przeznaczone do mięs. Polecam moją ulubioną borówkowo- gruszkowo- jabłkową. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
Rewelacyjna!!! Absolutnie rewelacyjna konfitura do mięs, serów lub po prostu na bułkę z masłem :) Niesamowicie uzależniająca - ja dosłownie nie mogę się od niej oderwać :) Do tej pory aronii trochę Zobacz więcej
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
nam praktycznie niekończące się możliwości wykorzystania jej w kuchni. Można z niej zrobić chociażby likier, nalewkę, sok czy konfiturę do mięs na wiele sposobów. Albo niekoniecznie do mięs. Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
gruszki  maraynowane do mięs

gruszki maraynowane do mięs 204

0
To już przedostatni przepis na przetwory w tym roku, choć i tak nie wszystkie udało mi się opublikować to i było ich za dużo :) Lubie różnorodność w mojej spiżarni, dlatego robię po trochę Zobacz więcej
odpowiedniej konsystencji, dlatego nie trzeba jej długo gotować, wystarczy ok. 20-30 minut. Aby do żurawiny dodać gruszki, podpowiedział mi pan z targu, u którego kupowałam owoce. I to był kolejny Zobacz więcej
Przepis ten mam od mojej teściowej a ona od swojej mamy itd. Robię go zawsze, wszyscy to uwielbiają. Jak mam mięsko pieczone i ziemniaki to takie gruszki to super dodatek. Miałam super pomocników, Zobacz więcej
Owocowe dodatki do mięs to cos dla mnie . Takie aromatyzowane rozmarynem gruszki są doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu Czas : 30 minut Składniki : 3 gruszki 6 łyżek miodu gałązka rozmarynu Zobacz więcej