gruszki do mięsa

Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Marynowane gruszki do mięs

Marynowane gruszki do mięs 1975

0
{{headerMessage}}
Kiedyś obiecałam podzielić się przepisem na gruszki do mięs. Jest to najlepsza chwila bo akurat mamy sezon gruszkowy. Gruszki z tego przepisu robię juz od wielu lat więc są sprawdzone. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 0,5 kg borówek czerwonych 0,5 kg gruszek 3 łyżki cukru 1 szklanka wina czerwonego Gruszki obieram i kraje w kostkę, dodaje borówki, podlewam małą ilością wody (tak aby zakryło dno) i gotuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Pierogi z mięsem i... gruszką

Pierogi z mięsem i... gruszką 170

0
{{headerMessage}}
Przed południem zachwalałam walory kremowych zup. Mięso, na którym sporządziłam bazę do kremu z brokułów wykorzystałam dzisiaj, robiąc pyszne pierożki z gruszkowym posmakiem. Ugotowaną i zimną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Borówki przyrządzone w proponowany przeze mnie sposób doskonale uzupełniają smak zimnych mięs, pasztetów i wszelakiego pieczonego ptactwa. Jest to rarytas, którym częstujemy tylko przy specjalnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gruszki jako dodatek do mięs goszczą na moim stole od bardzo dawna. Najpierw były to gruszki w occie , potem gruszki z żurawiną , a teraz eksperymentuje z różnymi dodatkami do nich. Przekonałam się, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czyli efekt wspólnych eksperymentów kulinarnych z Joanną :) Sałatka łączy w sobie słodki oraz wytrawny smak, więc idealnie sprawdzi się na nadchodzące walentynki. Skosztujcie ;) Składniki (4 porcje): Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieprzowej i jedno udko z kurczaka. Ostudziła, łopatkę pokroiła w kostkę i oddzieliła mięso kurczaka od kości. Całe mięso drobno zmieliła. Dodała podsmażoną, drobniutko pokrojoną (oj, Madzia potrafi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ale mi wstyd ! Przyznaję bez bicia. Blisko 2 miesiące temu pisałam Wam na facebooku, że zrobiłam pyszną żurawinę z gruszką do mięs i serów. To prawda. Zrobiłam, zapakowałam do słoiczków i od tej pory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam połączenie mięsa z delikatną słodyczą. Dlatego też każdego roku przyrządzam konfitury specjalnie przeznaczone do mięs. Polecam moją ulubioną borówkowo- gruszkowo- jabłkową. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aronii 500g gruszek pokrojonych grubą w kostkę (waga po obraniu i wypestkowaniu) 500g jabłek pokrojonych grubą w kostkę (waga po obraniu i wypestkowaniu) 500g cukru 125ml wody Owoce aronii wypłukać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nam praktycznie niekończące się możliwości wykorzystania jej w kuchni. Można z niej zrobić chociażby likier, nalewkę, sok czy konfiturę do mięs na wiele sposobów. Albo niekoniecznie do mięs. Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
gruszki  maraynowane do mięs

gruszki maraynowane do mięs 215

0
{{headerMessage}}
To już przedostatni przepis na przetwory w tym roku, choć i tak nie wszystkie udało mi się opublikować to i było ich za dużo :) Lubie różnorodność w mojej spiżarni, dlatego robię po trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
odpowiedniej konsystencji, dlatego nie trzeba jej długo gotować, wystarczy ok. 20-30 minut. Aby do żurawiny dodać gruszki, podpowiedział mi pan z targu, u którego kupowałam owoce. I to był kolejny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten mam od mojej teściowej a ona od swojej mamy itd. Robię go zawsze, wszyscy to uwielbiają. Jak mam mięsko pieczone i ziemniaki to takie gruszki to super dodatek. Miałam super pomocników, Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Rozmarynowe gruszki

Rozmarynowe gruszki 477

0
{{headerMessage}}
Owocowe dodatki do mięs to cos dla mnie . Takie aromatyzowane rozmarynem gruszki są doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu Czas : 30 minut Składniki : 3 gruszki 6 łyżek miodu gałązka rozmarynu Zobacz więcej