gruszki z tymiankiem

Szybkie? Efektowne? Smaczne? A to wszystko zamknięte w przekąsce? Polecam gruszki w boczku z serkiem i tymiankiem. Smaki, które idealnie się uzupełniają. Gruszki zawinięte w boczek zachęcająco Zobacz więcej
To mój ostatni wpis przed Świętami dlatego życzę Wam zdrowych , pogodnych świat Bożego Narodzenia oraz samych smakołyków na waszych stołach. ;-) Na świątecznym stole nie może zabraknąć mojej ulubionej Zobacz więcej
. I był! Mięso smakowało znakomicie, ale odkryłam jeszcze coś. Gruszki. Dotąd wszystkie gruszki były wyrzucane, teraz jednak odważyłam się skosztować to, bo obłędnie upieczone pachniały. Myślałam, że Zobacz więcej
White bean pâté with pear and thyme Przepis pochodzi ze strony White Plate. Nieco go zmodyfikowałam. 150 g suszonej fasoli typu Jaś, namoczonej przez noc i ugotowanej 1 duża cebula gruszka ze skórką, Zobacz więcej
na wytrawnie, na francuskim cieście, z plastrami soczystej gruszki, pokruszoną gorgonzolą i suszonym tymiankiem. Gruszka i niebieski ser, para idealna. Przepyszna propozycja na obiad lub ciepłą Zobacz więcej
Bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Tym razem proponuję pierś z kurczaka lub indyka z gruszkami, świeżym tymiankiem, octem balsamicznym i musztardą francuską. Smak, ciężko mi ubrać słowami – Zobacz więcej
Bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Tym razem proponuję pierś z kurczaka lub indyka z gruszkami, świeżym tymiankiem, octem balsamicznym i musztardą francuską. Smak, ciężko mi ubrać słowami – Zobacz więcej
galaretka o smaku cytrynowym 1 puszka gruszek w syropie kilka gałązek świeżego tymianku przygotowanie: Okrągłą formę o średnicy 22 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Żelatynę Zobacz więcej
plasterki 1 łyżka tymianku (w oryginale świeży, u mnie suszony) 1 łyżka oleju świeżo mielona sól i pieprz 2 gruszki, poćwiartowane i wybebeszone z pestek rozgrzej piekarnik do 250 st. ostrym nożem Zobacz więcej
Quiche z gruszkami, gorgonzolą i tymiankiem | mój przepis na życie mój przepis na życie Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Kilka słów o mnie… Nawigacja po Zobacz więcej
wiem, że w październiku ciężko będzie o wygospodarwanie wolnej chwili. Najpewniej całej jesieni będzie przyświecać hasło : "dużo nauki, za mało czasu", ale nie mogę narzekać, w końcu osiągnęłam to, Zobacz więcej
kropli i uznany za dobrą alternatywę dla gaspacho. Konfitura morelowa z cytrynowym tymiankiem nie zyskała uznania, ale kontynuuję dalej walkę z francuskim sceptyzmem kulinarnym droga pokojową (na Zobacz więcej
wiem, że w październiku ciężko będzie o wygospodarwanie wolnej chwili. Najpewniej całej jesieni będzie przyświecać hasło : "dużo nauki, za mało czasu", ale nie mogę narzekać, w końcu osiągnęłam to, Zobacz więcej
i jest łatwiej i przyjemniej. Obieramy opcję dłuższej walki- 6 dni restrykcyjnej diety, radosna sobota z winem i przysmakami(w granicach rozsądku). Czas start A rok zaczniemy od śniadania i jajek. Zobacz więcej
na patelni :) Z ową paczką jest związany konkurs (na dole widzicie banner akcji). Długo myślałam nad daniem... oryginalnym, smacznym, wykorzystującym własnie ten "Pomysł na..." Padło na frittatę. Zobacz więcej
1 camembert (250 g) w „drewnianym” opakowaniu 3 gruszki Williams 1/2 sałaty rzymskiej 2 garście nerkowców trochę dobrej, ostrej musztardy świeży tymianek oliwa extra vergine Elegancka, aromatyczna i Zobacz więcej
"czterech liter" i tak oto powstał najlepszy, słodki omlet jaki jadłam. Zdrowy, szybki i taki pożywny, że dopiero po kilku godzinach pomyślałam... o następnym ;) Składniki na 1 porcję: 2 jajka pół Zobacz więcej
się już kierunkować, przynajmniej jeżeli o wybór mięs do obiadu chodzi. Czego nam potrzeba? -400 gram mielonego filetu z idyka -300 gram makaronu paccheri -gruszka, obrana w kostkę pokrojona -suszony Zobacz więcej