gruziński adżapsandal

Bakłażany są wszechobecne w gruzińskiej kuchni. Adżapsandal to potrawa, która powinna być przygotowana w garnku lub na patelni o grubym dnie, aby potrawa smażono-duszona "dojrzewała" na małym ogniu. Zobacz więcej
Dziś ostatni przepis jaki przygotowałam na Wieczór Kuchni Gruzińskiej. Lawasz nie jest typową gruzińską potrawą, bowiem jest to ormiański chlebek, wypiekany także w wielu innych krajach m.in. w: Zobacz więcej
zapadła, na stół wkroczyły dania kuchni gruzińskiej. Wiele godzin spędzonych na poszukiwanie przepisów do naszego menu nie poszło na marne.... Tym razem musiałyśmy zadbać nie tylko o wyjątkowy smak Zobacz więcej
Po raz kolejny z dziewczynami z Koła Gospodyń Miejskich zorganizowałyśmy kulinarny wieczór tematyczny ;). Za cel obrałyśmy sobie kuchnię gruzińską... Syto zastawiony stół, w kieliszkach białe wino - Zobacz więcej
Nadal pozostajemy w klimacie wypieków, więc tym razem mamy dla Was przepis na lawasz. Lawasz nie jest typową gruzińską potrawą, bowiem jest to ormiański chlebek, wypiekany także w wielu innych krajach Zobacz więcej
Gaumarjos to restauracja gruzińska zlokalizowana na warszawskim Ursynowie i w Piasecznie. Jest swego rodzaju celebrytką wśród warszawskich lokali, zna ją cała masa ludzi, ciężko się tu dostać, zwykle Zobacz więcej
Restauracja gruzińska Gaumarjos wzbudziła we mnie sympatię po obejrzeniu odcinka „Kuchennych rewolucji”. Lubię autentyczną kuchnię przywiezioną do Polski przez cudzoziemców. Ta połączona jest jeszcze Zobacz więcej