gruzinskie

ZOBACZ TAKŻE:

Kino&Kuchnia
Kino&Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kino&Kuchnia
Gruzinskie pokarmy

Gruzinskie pokarmy 245

0
O jedzeniu w Gruzji można wydać nie jedną książkę (jedna właśnie do mnie jedzie :) ), więc ja tak tylko w skrócie. Nie mam niestety zdjęć wszystkiego co jedliśmy, bo głód był szybszy od aparatu. Zobacz więcej
Usiądźcie wygodnie i wyobraźcie sobie, że jesteście w Gruzji. Fragmenty z książki “Kirgiz schodzi z konia” Ryszarda Kapuścińskiego wprowadzą was w klimat: "Wszystko tu stwarza wrażenie przybicia do Zobacz więcej
. Pieczemy w temperaturze 220-240C przez ok. 15 minut, następnie wbijamy na każde chaczapuri po jajku i wstawiamy jeszcze na chwilę do piekarnika aż się zetnie, ale nie do końca (żółtko powinno Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: