gruzińskie pierożki chinkali

This Page has moved to a new address: retro fusion: Chinkaligruzińskie pierożki Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Chinkali –" duże pierożki, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Tradycyjne danie kuchni kaukaskiej Zobacz więcej
go do góry nogami i delikatnie nadgryźć, następnie wypić znajdujący się w nim wywar. No i dopiero potem można zajadać ciasto z nadzieniem. Jeżeli spróbujemy zjeść je nożem i widelcem, cała zawartość Zobacz więcej
Chinkali są to gruzińskie pierożki z mięsnym farszem. ( można spotkać również z innymi nadzieniami jednak tylko te mięsne są tymi ” prawdziwymi ” ). Ich jedzenie to prawdziwa sztuka! Bierzemy w palce, Zobacz więcej
Chinkali to przepyszne, tradycyjne, gruzińskie pierożki, których przygotowanie jest nie tylko tak samo proste (o ile nie jeszcze łatwiejsze) jak przygotowanie klasycznych pierogów, ale też nie wymaga Zobacz więcej
W ubiegłą sobotę robiłem potrawę gruzińską - Chinkali, pyszne pierogi, którymi zajadaliśmy się z żoną, będąc na Kaukazie. Niestety moje nie były tak dobre jak te w Gruzji, ale i tak było warto je Zobacz więcej
Ostatnimi czasy dużo się dzieje wokół gruzińskich pierożków chinkali...show telewizyjne promuje ich coraz bardziej co idzie za tym wprowadzanie ich do naszej kuchni. Ja jak to ja postanowiłem Zobacz więcej
Gruzińskie chinkali to rewelacyjne pierożki nadziewane surowym, dobrze doprawionym mięsem (baraniną, wołowiną, wieprzowiną), w których podczas gotowania wydziela się niesamowity sok mięsny. Moja Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach, których tematem przewodnim była kuchnia gruzińska. Ujmując w kilku słowach, po prostu się zakochałam w orzechowej nucie, kolendrowej woni Zobacz więcej
Jest weekend, jest więc czas, żeby dłużej posiedzieć w kuchni. Do zrobienia chinkali podchodziłam kilka razy, ale zawsze wynajdywałam wymówkę, żeby, zamiast ich, zaserwować rodzinie, jakiś szybki Zobacz więcej
Niesamowita sprawa jak naprawdę, wydawać by się mogło zwykłe danie, potrafi smakować. Nie będę ukrywać, że kuchnia gruzińska, zaraz obok madziarskiej jest moją ulubioną, więc może dlatego też troszkę Zobacz więcej
Odkąd tylko zobaczyłam te pierogi-sakiewki w jakimś programie podróżniczym, a potem w "Kuchennych rewolucjach", wiedziałam, że muszę jezrobić. W końcu się udało. Wyszło pysznie. W Zobacz więcej
Gruzińskie pierogi zaciekawiły mnie swoim wyglądem, ale i smakiem, o którym tyle słyszałam. Są to pierożki w kształcie sakiewki wypełnione mięsem w postaci z wołowiny bądź baraniny, w moim przypadku Zobacz więcej
Co to są Chinkali? Chinkali - duże kołduny, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Tradycyjne danie Zobacz więcej
Te pierożki chodziły za mną od roku :) a dopiero dzisiaj odważyłam się je zrobić, widocznie wolny czas na macierzyńskim mi służy. Oryginalne Chinkali powinny być zrobione z baraniny lub wołowiny , w Zobacz więcej
Nasz ostatni hit! Od momentu jak pierwszy raz ugotowałam chinkali, oczywiście pod namową chłopaka, nie daje mi on spokoju i tak oto delektowaliśmy się ich smakiem kilkakrotnie w przeciągu tygodnia. Zobacz więcej
glodna gospodyni
glodna gospodyni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodna Gospodyni
Chinkali

Chinkali 64

0
Mała Gruzja w przyjemny obrazkowy sposób, radzi nam jak z uczuciem traktować gruzińską specjalność jaką są pierożki chinkali! Zobacz więcej
. Gruzińskie smaki, pachnące przyprawami specjały to powody dla których warto tu zajrzeć... Pyszne Chaczapuri - delikatne placuszki z białym serem podawane z czerwonym sosoem, Gupta- delikatne Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sakiewki z mięsem

Sakiewki z mięsem 336

0
Do zrobienie tych pieróżków zainspirowały mnie gruzińskie chinkali. Tradycyjne chinkali robi się z surowego mięsa, które zalewa się wodą lub bulionem, dzięki czemu w środu pierożka tworzy sie rosół, Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Chinkali

Chinkali 99

0
Gruzińskie pierożki chinkali je się palcami ( trzymając za czubek ), najpierw delikatnie się nadgryza wypijając rosołek ze środka , a następnie zjada się pozostałą całość. SKŁADNIKI : Ciasto: - 500 g Zobacz więcej