grylaż

ZOBACZ TAKŻE:

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Grylaż kasztanowy

Grylaż kasztanowy 272

0
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Wafle czekoladowe

Wafle czekoladowe 776

0
1 opakowanie wafli (6 szt) 200 g masła 1oo g gorzkiej czekolady 300 g cukru pudru 2 łyżki grylażu przygotowanie Rozpuścić czekoladę i 50 g masła w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej. Utrzeć masło z Zobacz więcej
, pokruszone rurki (przypomina potem grylaż). Suszone owoce np żurawinę lub wiśnie. Wszystko zależy od Waszej fantazji. Życzę Wam smacznego! Pralines Ingredients: - chocolate - heavy cream - nuts, Zobacz więcej
. składniki na krem 170 g - masła 170 g - serku śmietankowego 150 g - białej czekolady 60 g - grylażu 2 łyżeczki - ekstraktu waniliowego Czekoladę rozpuścić, lekko ostudzić i utrzeć na puszystą masę Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Czekoladowa choinka

Czekoladowa choinka 75

0
Idą święta i każdy szuka coś wyjątkowego na prezent dla bliskich. Czekolada – to świetny prezent na gwiazdkę. A własnoręcznie zrobiona czekoladowa choinka na pewno zaskoczy twoich bliskich! składniki Zobacz więcej
posmarowany spod łożyłam drobno pokrojone wiśnie w rumie, na następny - grylaż. smacznego! Spody wychodzą bardzo aromatyczne i słodkie, więc krem ma być neutralny. Kwaskowe wiśnie (albo inny owoc) i Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Kostka limonkowa

Kostka limonkowa 83

0
składniki na pyszną masę. 1/2 szklankigrylażu z orzechu włoskiego Brzegi biszkopta obciąć i podsuszyć w piekarniku. Zrobić z nich okruszki. Biszkopt przekroić na dwa kawałki wzdłuż . Posmarować jeden Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Tort grylażowy

Tort grylażowy 986

0
Biszkopt migdałowo- grylażowy śr 22 cm 70 g marcepanu (albo 35 g cukru pudru + 36 g mielonego migdału) 80 g żółtka (4 duże, albo 5 małych) 17 g cukru (1 czubata łyżka) 30 g mielonego migdału 15 - 30 Zobacz więcej
i zesztywnienia. Odstaw do przestudzenia. Czekolady połam na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło ubij w wysokiej misce na gładką masę, po czym dodaj rozpuszczoną czekoladę. Do masy Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Tort "Snickers"

Tort "Snickers" 277

0
na kratce. Biszkopt po upieczeniu będzie miał wysokość ok. 1 cm, będzie wilgotny i mięciutki. Z upieczonego biszkoptu wyciąć koło o śr. 18 cm (albo kwadrat 17 x 17 cm). Chrupiąca warstwa Zobacz więcej
(1)biszkopt migdałowo-grylażowy(1)brzoskwinia(3)chałwa(1)chleb pszenny(1)chleb żytni(1)ciasto drożdżowe(1)ciasto kruche(4)ciemna Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
(bez tytułu)

(bez tytułu) 60

0
czekoladowa(12)deser(11)domowy ser podpuszczkowy(1)drożdżówka(2)dynia(1)dżem pomarańczowy(1)earl grey(1)frużelina(2)galaretka(4)galette(3)gałka muszkatołowa(1)glasaż(14)gorzka czekolada(9)gruszki(3) Zobacz więcej
. Co to takiego? Pasta pralinowa to nic innego jak grylaż, czyli orzechy laskowe pół na pół z cukrem lub czyste orzechy uprażone i zmiksowane do postaci masła orzechowego. Taką pastę dodaje się do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: