Przepis na grzanki kuchnia liski

Książkę tę kupiłam właściwie w ciemno, nic o niej nie wiedziałam, tylko tyle co w opisie aukcji na allegro, ma już 10 lat, wydana została w 2003 roku, więc dużych szans na recenzję na blogu nie miała Zobacz więcej
Sznycelki cielęce na carpaccio z pomidorów, z kruszoną fetą i miętą Że codziennie może być odmiennie nie trzeba nas przekonywać :) Po Paulinie z kotlet.tv, Aniado z Lepszego Smaku, Agacie z Kuchni Zobacz więcej
Ostatni dzień roku mija mi oczywiście na gotowaniu, smażeniu i pieczeniu, czyli na tym co lubię robić najbardziej. W sylwestrowym nastroju, zaplanowałam na dzisiejszy wieczór takie smaki jak tortillę Zobacz więcej
Ten tydzień kończę szczęśliwa i naładowana pozytywnymi wibracjami. Kilka pracowitych dni zakończyłam wspaniałym weekendem. Komu jużsięchwaliłam, ten wie, że jakiś czas temu zdjęciem jesiennego Zobacz więcej
daylicooking
daylicooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daylicooking
Crème brûlée

Crème brûlée 65

Chwaliłam się kilka dni temu na fanpage'u, że zawitał do mnie spóźniony Święty Mikołaj :) Przywiózł mi masę cudownych rzeczy, a wśród nich wymarzony palnikdo crème brûlée :) Przymierzałam się, żeby go Zobacz więcej
Łosoś norweski gotowany na parze pod cytrynowo-musztardową skorupką podawany z prostą sałatą verde miele SO, I'M BACK. ORZESZKI. Zanim o kuchceniu nieskromnie napomknę co tam u mnie, bo starą bidą Zobacz więcej
Siarczysty mróz to jest to, co lubię. Ubieram się wtedy najcieplej jak mogę, nakładam na twarz warstwę tłustego kremu (czego szczerze nie cierpię), ładuję do plecaka termos z herbatą, tabliczkę Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach u Liski z kuchni indyjskiej w salonie Miele. To było moje pierwsze takie spotkanie, na którym po prostu gotowało się z dopiero co Zobacz więcej
Obawiałam się, że będzie smakowała jak przecierana zupka dla niemowlaka, ale nie - bardzo smaczna, wyraziście pomarańczowa. Lekko tylko podkręciłam smak na bardziej pikantny. Składniki: 1 kg marchwi Zobacz więcej
Węgierskie grzanki fot. D.Szymborska Gulasz był, porkolt też to teraz coś przekąskowo śniadaniowego. Warunkiem udanego śniadania jest wcześniejsze upieczenie papryki. No chyba, że lubimy wstawać Zobacz więcej
Josia
Josia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Podróże kulinarne świata
Grzanki...

Grzanki... 980

Kuchnię włoską uwielbiam przede wszystkim ze względu na niezliczona ilość prostych, szybkich i smacznych przepisów. Wiele dań i przystawek mozna zrobić w przysłowiowe"5 minut". Kiedy mam ochotę na coś Zobacz więcej
Pyszna zupa krem, idealna na lekki lunch, szybko zasyca i jest bardzo zdrowa. Przepis z książki "Odchudzająca książka kucharska". Składniki 1 porcja - 180 kcal 1/4 główki kalafiora 1/2 pora 1 średnia Zobacz więcej
Już dawno miałam ochotę wypróbować zupę cebulową. Nigdy jej nie robiłam i nigdy wcześniej jej nie jadłam. Próbowałam jedynie zupy cebulowej z brukselką, ale to raczej nie to samo ;) Przepisów na nią Zobacz więcej
Wczorajszy dzień był jednym z tych kiedy przebywałam poza domem do późnych godzin a wieczorem goście. I co tu zrobić,żeby było szybko,zdrowo i smacznie ? Postanowiłam postawić na sałatkę z grzankami i Zobacz więcej
Grzanki z ogórkiem i miodem, czyli dowód na to, że w kuchni nie jest w stanie mnie już chyba nic zaskoczyć. Dowód na to, że najlepsze smaki powstają zupełnie przez przypadek. Dowód na to, że najlepsze Zobacz więcej
Jak zrobić grzanki? Domowej roboty grzanki są idealne do zupy, zwłaszcza do zup kremów lub jako dodatek do sałatek. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo upieczone w piekarniku lub usmażone na Zobacz więcej
Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Tomka
Grzanki po kreteńsku

Grzanki po kreteńsku 19

Grzanki po kreteńsku - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Moim zdaniem Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Grzanki z Tapenadą

Grzanki z Tapenadą 19

Grzanki z Tapenadą, czyli pyszna pasta z oliwek na chrupiącej grzance. Tapenada, czyli pasta z oliwek wywodzi się z Prowansji, przepis znam z Kuchni Lidla. Jeśli lubicie oliwki to koniecznie Zobacz więcej
W prezencie urodzinowym otrzymałam m.in. prenumeratę magazynu Kuchnia. Jako pierwszy otrzymałam numer lutowy. Znalazłam w nim wiele fajnych przepisów i inspiracji, ale szczególnie urzekły mnie grzanki Zobacz więcej