Przepis na grzyb pasteryzowane

aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Marynowane grzyby - bez pasteryzowania

Marynowane grzyby - bez pasteryzowania 1175

Ostatnio przeglądałam na blogach wiele przepisów na marynaty do grzybów i przyznam szczerze, że byłam zdziwiona, że nie znalazłam żadnego przepisu bez pasteryzowania - stąd dzisiejszy wpis. Żeby Zobacz więcej
kasiac
kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Posadzone i zjedzone
Grzyby pasteryzowane na zimę

Grzyby pasteryzowane na zimę 518

Będąc w tym roku pod koniec lipca w okolicach Iławy nad Jeziorakiem, trafiliśmy na najlepszą pogodę tego lata. Słońce, dużo słońca i ciepło. Choć kąpiel w jeziorze po długim paśmie deszczów była, Zobacz więcej
Składniki : 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w paski lub plasterki,według potrzeb i uznania. Zalać gorącą Zobacz więcej
Kiedy są świeże grzyby to zwykle dużo na raz - jak się nimi najeść zanim się skończą ? Poza tym mieszkając w mieście nie często mam okazję na wypad do lasu i nazbieranie świeżyzny a suszone czy Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
MARYNOWANE OPIEŃKI

MARYNOWANE OPIEŃKI 13936

SKŁADNIKI grzyby opieńki (1-1,5kg) 2-4 cebule ZALEWA 2 szklanki wody pół szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Ponadto na każdy słoik; 1-2 ziele angielskie 1 listek laurowy kilka ziaren gorczycy 1/ Zobacz więcej
krzys1610
krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i porady kulinarne
Grzyby marynowane.

Grzyby marynowane. 6734

Składniki : 1 kg grzybów ( leśnych lub pieczarek ) 1 łyżka soli 1 l wody Marynata : 4 szklanki ( szklanki 250 ml ) wody 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka białej gorczycy kilka Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Jak pasteryzowałam grzyby?

Jak pasteryzowałam grzyby? 725

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Przepis znaleziony dawno temu w gazecie, tytułu nie pamiętam. Za to do dziś delektuję się smakiem:) Po każdym grzybobraniu robię kilka słoików takich grzybków. Nie może ich zabraknąć w mojej spiżarni. Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kanie w zalewie octowej

Kanie w zalewie octowej 9727

Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba. Składniki 10 kapeluszy kani 4 jajka bułka tarta masło sól pieprz Zalewa : 1 szklanka octu 10% 5 szklanek wody Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Grzyby w zalewie octowej

Grzyby w zalewie octowej 5533

Grzybki w zalewie octowej..u mnie to akurat podgrzybki , ale w taki sposób można zrobić z każdymi grzybami..Zalewa do grzybów -to już sprawdzona od dawna przez moją mamę, tym razem dodałam troszkę Zobacz więcej
Przepis na tak przygotowane grzybki w sosie pomidorowym bardzo mi się spodobał,wyglądają pięknie i smakują wspaniale.Idealne jako przekąska na zimno lub bezpośrednio ze słoiczka. Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Najlepsza zalewa do grzybów

Najlepsza zalewa do grzybów 3857

Ile kucharek tyle przepisów na zalewę do grzybów. Jedni wolą bardzo mocną, inni łagodną. Ta jest łagodna, podkreśla smak grzybów i konserwuje je, ale trudno wyczuć w niej smak octu. Na 4 szkl. (1 Zobacz więcej
Ci którzy są ze mną od początku albo znają mnie osobiście to wiedzą, że mam najlepszą, uniwerslaną zalewę do marynowania wszystkiego co tylko mamy ochotę zamarynować - najlepsza marynata, bo stworzona Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 2376

Miałam już nie przygotowywać przepisów z opieńkami , ale przypadkiem weszłam na blog Dorotki i znalazłam takie cudo "Pasta z opieniek" U nas w domu robiło się trochę inaczej, ale nie zmienia to faktu, Zobacz więcej
meg
meg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przesmacznie.blogspot.com
zalewa octowa do grzybów

zalewa octowa do grzybów 4065

Wydawało nam się, że w tym roku nici z wypadów do lasu na grzyby, nad czym strasznie ubolewaliśmy. Coś się jednak wydarzyło, coś się zmieniło i las, który mamy praktycznie pod nosem miło nas przywitał Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gzik i pyry
Grzyby w occie

Grzyby w occie 1837

Ostatnio pogoda nas nie rozpieszczała ale mimo to wybraliśmy się na grzybobranie. Bardzo zależało mi aby przygotować na zimę kilka słoiczków grzybów w zalewie octowej. Udało się – kosz zapełniony,a ja Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Grzyby

Grzyby 2436

Lato było mokre i w lasach pojawiło się dużo grzybów. Lubimy chodzić po lesie i je zbierać. Przynosimy do domu pełne kosze prawdziwków, podgrzybków, maślaków a nawet rydze, które po raz pierwszy Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Marynowane grzyby

Marynowane grzyby 2069

Moimi ulubionymi grzybami do marynowania są oczywiście podgrzybki :) Składniki: oczyszczone grzyby leśne Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 łyżeczka soli 4 łyżki cukru Do każdego słoika: Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Rydze marynowane

Rydze marynowane 7550

Ulubione grzyby mojego M- można je wykorzystać jako zakąskę, położyć na kanapki czy dodać do sałatki. Składniki: 700g młodych rydzów 20 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego liść laurowy gorczyca Zobacz więcej
Grzyby oczyszczamy. Maślaki niestety do słoiczków obieramy. Jeśli tego nie zrobimy zrobi się nam w słoiku jeden wieki kiślowaty glut. Obieranie maślaków to zajęcie pracochłonne i brudzące ręce. Ale Zobacz więcej