grzyb szatan

Goryczak żółciowy Tylopilus felleus - znacie go na pewno bo to bardzo pospolity grzyb naszych lasów. Mnóstwo osób cieszy się na jego widok bo z pewnej odległości do złudzenia przypomina prawdziwka. Zobacz więcej
Dawno nic nie pisałam a to dla tego , że zmieniłam pracę i mam troszkę mniej czasu no swoje przyjemności , ale wreszcie udało mi się znaleźć wolna chwilkę i mogę pokazać, co ugotowałam po moim Zobacz więcej
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
Zapach grzybni rozchodzi się po lesie i z dnia na dzień grzybów przybywa coraz więcej. Nie można przegapić takiej okazji, choćby po to, by docenić ich smak w sezonie a nie tylko wtedy, kiedy święta i Zobacz więcej
Prawdę mówiąc, z grzybami to jest tak, że znacznie chętniej bym je zbierała, niż jadła. Wykorzystuję oczywiście suszone grzyby. Uwielbiam ich zapach. Jakiś czas temu nauczyłam się nawet nie wyławiać Zobacz więcej
No i stało się. Odwiecznym prawem natury ziemia zatoczyła koło i znów mamy jesień. Koniec z upałami i lekkimi, letnimi ciuchami, za to początek długich wieczorów, treściwych, rozgrzewających posiłków, Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
GRZYBY

GRZYBY 126

0
Sezon grzybowy już za nami…leśną ściółkę pokrył srebrzysty szron, więc nie o smakowitych grzybkach dziś będzie…również nie o pstrych trujących muchomorach, czerwonych kapeluszach z bajki, nakrapianych Zobacz więcej
fajny artykuł, który pokazuje jak wartościowe mogą być obierki i resztki z produktów. I tutaj ciekawą propozycją jest wywar z warzyw, z którego można zrobić galaretę warzywną, obierki z jabłka, które Zobacz więcej
szatan został wyrzucony z nieba, tam gdzie postawił lewą nogę kiełkował czosnek, a tam gdzie prawą - cebula. Była ona uprawiana w Egipcie ponad 3000 lat p.n.e., gdzie zwano ją badjar i uważano za Zobacz więcej
, a nie wirusy? Ano po to, moi kochani, że podczas infekcji wirusowej i tak spada nam odporność, co stanowi przyczynek i zaproszenie wręcz dla wszelakich bakterii i grzybów, by zaatakowały nasz Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Troszkę o mnie :)

Troszkę o mnie :) 702

1
bez którego ciężko byłoby Ci się obejść? Jajka. Kocham. Z pytaniami się wyrobiłam, to teraz 7 rzeczy o mnie... 1) Ja i trójca święta... tfu... trójca szatanów - obecnie jestem sobie tylko ja i trójka Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Kawa

Kawa 57

0
traktował kawę nieufnie i nazywał ją „napojem diabelskim”. Dopiero papież Klemens VIII na przełomie XVI i XVII w. uznał, że byłoby grzechem pozostawić ten napój niewiernym i stwierdził, iż „ Zobacz więcej
o kuchenkach mikrofalowych (który próbowała usunąć, ale niestety, internet pamięta), gdzie m.in. sugerowała, że poddana działaniu mikrofal woda nie formuje już pięknych śnieżnych gwiazdek, lecz Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
FILMY ZE SMAKIEM #1

FILMY ZE SMAKIEM #1 53

0
PODSUMOWANIE PROJEKTU "30 DNI FILMÓW ZE SMAKIEM" FILMY ZE SMAKIEM #1 - W kuchni Karmel-itki O BLOGU / KONTAKT KONTAKT Wyślij e-mail do Karmel-itki Wyślij e-mail do Karmele-ona PRZEPISY DLA ALERGIKÓW Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmel-itka
FILMY ZE SMAKIEM #1

FILMY ZE SMAKIEM #1 46

0
PODSUMOWANIE PROJEKTU "30 DNI FILMÓW ZE SMAKIEM" FILMY ZE SMAKIEM #1 - W kuchni Karmel-itki O BLOGU / KONTAKT KONTAKT Wyślij e-mail do Karmel-itki Wyślij e-mail do Karmele-ona PRZEPISY DLA ALERGIKÓW Zobacz więcej