grzybowe pęczotto

{{headerMessage}}
Francji 8 maja jest także dniem wolnym od pracy, więc kolejne trzy dni obijania się przed nami :). A takie oto potrawy zajadaliśmy podczas pobytu w domu (nic specjalnego, ale na pewno smakowitego): Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Grzybowe pęczotto.

Grzybowe pęczotto. 235

2
{{headerMessage}}
Ostatnim rzutem na taśmę (choć pewnie i tak nie w porę ;) ) podrzucam pomysł na grzyby. Po kolejnych darach losu (albo nawet lasu) od Pana Be. chciałam zrobić coś ciekawego i wykorzystać następną Zobacz więcej
Maria Romańska
Maria Romańska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figa Smakiem
Grzybowe pęczotto

Grzybowe pęczotto 170

0
{{headerMessage}}
Na III Food Blogger Feście blogerzy, pod czujnym okiem Grześka Łapanowskiego i jego ekipy, przygotowali lunch dla wszystkich uczestników. Jednym z dań było pęczotto czyli pęczak przygotowanym jak ryż Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Pęczotto grzybowe

Pęczotto grzybowe 85

0
{{headerMessage}}
urzekającym deserem. Produkt doskonały! Warto wiedzieć, że pęczak powstaje z ziaren jęczmienia, obłuskanych i wypolerowanych. Przygotowałam dziś aksamitne, delikatne pęczotto z leśnymi grzybami. Zobacz więcej
Maria Romańska
Maria Romańska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figa Smakiem
Grzybowe pęczotto

Grzybowe pęczotto 195

0
{{headerMessage}}
Na III Food Blogger Feście blogerzy, pod czujnym okiem Grześka Łapanowskiego i jego ekipy, przygotowali lunch dla wszystkich uczestników. Jednym z dań było pęczotto czyli pęczak przygotowanym jak ryż Zobacz więcej
szefowa.kuchni1
szefowa.kuchni1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szefowa kuchni
Grzybowe pęczotto

Grzybowe pęczotto 56

9
{{headerMessage}}
Moje ulubione pęczotto. Może być dodatkiem do mięsa a także samodzielnym daniem. Kasza i grzyby bardzo się lubią, dlatego zachęcam do wypróbowania mojego ulubionego sposobu na kaszę pęczak, której tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Risotto nie należy do moich ulubionych potraw, ponieważ nie przepadam za ryżem. Ryż można zastąpić kaszą, a tę bardzo lubię; efekt będzie doskonały. Smakuje wspaniale, a do tego kasza jest przyjemnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc do nasiąknięcia (około szklanką wody) Pęczotto: Cebulę pokroić w drobną kostkę, na patelni rozgrzać lekko oliwę i dodać cebulę. Smażyć aż się lekko zeszkli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pęczak to świetna alternatywa dla ryżu, do tego smak i aromat grzybów, odrobina zielonego, masełko, parmezan i pyszne danie gotowe:) Składniki: szklanka kaszy pęczak 2 piersi z kurczaka 1 mały por 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miała być gąska. Nawet nie wiecie jak trudno znaleźć gęsinę w takiej Nidzicy. Chciałam kupić u Karola i Pascala. Trochę się spóźniłam i piersi były tak małe, że po zdjęciu z mostka na nic by nie Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Pęczak z grzybami

Pęczak z grzybami 205

0
{{headerMessage}}
Pyszny jesienny obiad, czyli grzybowe pęczotto. Zamiast tradycyjnego ryżu do risotto gotujemy pęczak, dodajemy grzyby, cebulkę, pietruszkę i parmezan. Pachnie i smakuje wyśmienicie. Pęczak z grzybami Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Pęczotto z leśnymi grzybami

Pęczotto z leśnymi grzybami 116

0
{{headerMessage}}
O pęczaku słyszałam wiele, ale nigdy go nie próbowałam. Wszystko zmieniło się na Food Blogger Fest III, gdy Grzegorz Łapanowski podczas prowadzonych przez siebie warsztatów wraz ze swoją ekipą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodajemy drugą porcję bulionu, połowę koperku, doprawiamy cząbrem, solą i pieprzem do smaku. Smażymy, aż kasza wchłonie cały bulion. Gotowe danie posypujemy koperkiem. Pęczotto z kurkami podajemy na Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Pęczotto z grzybami

Pęczotto z grzybami 80

0
{{headerMessage}}
Pęczotto poznałam dość niedawno bo na spotkaniu kulinarnym o kaszy, które miło wspominam. Od tej pory pęczotto gościło na moim stole już kilka razy. Trzeba wykorzystać sezon grzybowy, dlatego dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy wkrótce, to po pierwsze, po drugie chciało mi się kaszy, no i .....wyszło pęczotto :-) Składniki: - pół kilograma podgrzybków - cztery średnie czerwone cebulki - cztery ząbki czosnku - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spożytkowanie, bo przecież zaraz powinny się pojawić świeże i znowu będę hasać po lasach... Tak powstało kolejne pęczotto :) Pyszne - grzybowe. Może posłużyć zarówno jako danie główne, jak i dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zrobić grzybowe pęczotto zamiast klasyki z ryżem. Zawsze jednak wygrywało risotto, bo lubią je wszyscy. Teraz się uparłam i wykorzystując nieobecność Męża ugotowałam pęczotto z leśnymi grzybami. Ehhh Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciężarem słoików ze „smażonką”, a nad piecem dumnie zwisają warkocze złoto-brązowych borowików, którymi będziemy się cieszyć całą zimę. Przy okazji tradycyjnej opieki nad grzybami w naszej kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W zeszłym tygodniu zakończyliśmy akcję „Pora na kurki 2015”. Bardzo dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za zaangażowanie i udział w akcji. Zamieszczone przez Was przepisy są tak apetyczne, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiecałam, że będzie sezonowo i dotrzymuję słowa! Czereśnie już za nami, a teraz czas na kurki, które w towarzystwie pieczarek wylądowały dziś w moim kaszotto z kaszy orkiszowej, która ostatnio należy Zobacz więcej