grzyby bez pasteryzowania

aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Marynowane grzyby - bez pasteryzowania

Marynowane grzyby - bez pasteryzowania 892

0
{{headerMessage}}
Ostatnio przeglądałam na blogach wiele przepisów na marynaty do grzybów i przyznam szczerze, że byłam zdziwiona, że nie znalazłam żadnego przepisu bez pasteryzowania - stąd dzisiejszy wpis. Żeby Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Sok z ciemnego winogrona

Sok z ciemnego winogrona 10287

2
{{headerMessage}}
na nasze, rodzime znalazłam super sposób- pyszny, gaszący pragnienie sok z nich wyszedł:) Ja robię go na bieżąco, do codziennej konsumpcji, ale myślę, że z powodzeniem można go pasteryzować i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez domowych pierogów z kapustą i grzybami mojej Mamy. Muszą być pierne, ale przede wszystkim niezwykle kwaśne. Taki farsz w połączeniu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z nutą słodyczy jaką daje marchewka oraz delikatną pikanterią wydobytą z czerwonej papryki. Tak przygotowane prawdziwki będą doskonałym upominkiem dla najbliższych a także smakowitą przekąską na Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 6650

7
{{headerMessage}}
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
średniej wielkości cebuli dokładamy grzyby i na wierzchu sypiemy po 2 łyżeczki gorczycy - (w borowikach ją pominęłam ze względu na mojego M., uwielbia marynowane grzyby, ale bez gorczycy, następny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koncentraty pomidorowe Pudliszki , można dać koncentrat bez dodatków smakowych , ale można również dodać smakowe koncentraty Pudliszek jak np. ze świeżą natka pietruszki czy z bazylią tradycyjnie Zobacz więcej
serceasi
serceasi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria-smak.blogspot.com
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
{{headerMessage}}
Smaczne, łatwe i kolorowe szaszłyki Camembert – miękki ser podpuszczkowy. Oryginalny camembert jest produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego. W procesie dojrzewania dzięki grzybom pleśni z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pełna spiżarnia kojarzy mi się z ciepłym, gospodarnym i gościnnym domem. Dodatkowo w dzisiejszych czasach jest zbiorem zdrowego jedzenia bez sztucznych konserwantów. Warto zatem postarać się o Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
BIGOS

BIGOS 460

1
{{headerMessage}}
BIGOS Składniki: 2,5 kg kiszonej kapusty 1/2 główki białej kapusty (około 1 kg) 500 g boczku wędzonego 1 kg łopatki bez kości 500 g wołowiny 4 laski kiełbasy (podwawelskiej) 4 cebule (pokrojone w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu. 1 główka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przetwory przetwory przetwory! Uwielbiam sezon gromadzenia zimowych zapasów! Kiedy dookoła jest pełno pysznych i zdrowych owoców i warzyw... Każdego roku moja spiżarnia pęka w szwach :) Zachęcam zatem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta Bożego Narodzenia za pasem. Zawsze na Święta przygotowujemy najlepszy Świąteczny bigos, bo bez bigosu to u nas nie święta. Robimy bigos przed Świętami w wielkim garze, z dużej ilości gatunków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są dostępne przez cały rok. Jak jednak zrobić kapustę z grzybami do wigilijnych pierogów, bez kiszonej kapusty? Dlatego postanowiłam ukisić sobie kilka słoików na zapas. Składniki: 2kg poszatkowanej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bigos świąteczny to tradycyjna potrawa z kapusty i mięsa kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej. Jego sekret tkwi w „przegryzieniu” się wszystkich składników. Najlepszy bigos to taki który jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w pełni zdrowe witariańskie pieczywo, które śmiało można przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni. Ale bez obaw, nie będziecie musieli tego sprawdzać, jestem pewna, że znikną błyskawicznie :) A po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na polskim stole biesiadnym nie może zabraknąć marynowanych grzybów – wiadomo. Bez tego wódka gościom nie przejdzie. A jak nie przejdzie to imieniny nie udane. Tu już się nic nie zrobi. Ale może by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki przecieru pomidorowego Pieczarki oczyszczamy i myjemy. W garnku zagotowujemy wodę (tyle, by przykryła pieczarki). Dodajemy do niej łyżeczkę soli i pieczarki. Grzyby obgotowujemy 7 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam zbierać grzyby, ale w tym roku trudno było je zebrać! Najpierw mało deszczu, potem zimno! Udało się jednak trochę skraść tych skarbów lasu i zamknąć ich smak w słoiczkach. Oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam zbierać grzyby, ale w tym roku trudno było je zebrać! Najpierw mało deszczu, potem zimno! Udało się jednak trochę skraść tych skarbów lasu i zamknąć ich smak w słoiczkach. Oczywiście Zobacz więcej