grzyby marynowane bez octu

Prawdziwki marynowane w occie Uwielbiam patrzeć na marynowane grzybki. Najpiękniejsze bez wątpienia są borowiki - malutkie prawdziwki i podgrzybki wyglądają po prostu słodko. Moja siostra w zeszłym Zobacz więcej
Schab z sezamem: - 250 g schabu - 3 łyżki oleju roślinnego - 1 ząbek czosnku posiekany - kawałek imbiru drobno posiekanego - 1 łyżka miodu - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1 Zobacz więcej
poswix
poswix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Same Dobre Rzeczy
Grzybki marynowane.

Grzybki marynowane. 759

2
pora na obiad czy kolację proponuję otworzyć wtedy słój z grzybkami i wyłowić małe skarby, które urozmaicą niejedną potrawę. Maślaczki, prawdziwki, podgrzybki... Dla każdego coś dobrego... Przepis na Zobacz więcej
weekend wyruszamy na grzyby i mam nadzieję nazbierać dużo podgrzybków i maślaków i zamarynować je w identyczny sposób. Ja do swoich dodałam pieprz kolorowy, w przepisie podaję czarny. Zobacz więcej
koncentraty pomidorowe Pudliszki , można dać koncentrat bez dodatków smakowych , ale można również dodać smakowe koncentraty Pudliszek jak np. ze świeżą natka pietruszki czy z bazylią tradycyjnie Zobacz więcej
Przetwory przetwory przetwory! Uwielbiam sezon gromadzenia zimowych zapasów! Kiedy dookoła jest pełno pysznych i zdrowych owoców i warzyw... Każdego roku moja spiżarnia pęka w szwach :) Zachęcam zatem Zobacz więcej
Propozycja na pyszny i szybki obiadek. Jego przygotowanie zajęło mi 45 minut ( oprócz marynowania mięsa) a efekt smakowy jest rewelacyjnie smaczny . Sznycel w wersji odchudzonej , bez panierki bo Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
PIECZARKI W MARYNACIE

PIECZARKI W MARYNACIE 267

0
: pieczarki - u nas był to średni garnek pieczarek 1/3 szklanki oliwy 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki syropu z agawy 3 łyżki sosu sojowego - Tamari bez pszenicy szczypta pieprzu Składniki Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Wschodni winegret

Wschodni winegret 110

0
Sałatkę jarzynową znamy i lubimy, bez niej nie ma kuchni polskiej. Jak kraj długi i szeroki każdy region, czy to nad morzem, czy pod tatrami, wie co to jest. Tym czym dla nas jest ta sałatka, tym dla Zobacz więcej
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed Zobacz więcej
Na polskim stole biesiadnym nie może zabraknąć marynowanych grzybów – wiadomo. Bez tego wódka gościom nie przejdzie. A jak nie przejdzie to imieniny nie udane. Tu już się nic nie zrobi. Ale może by Zobacz więcej
Przepis na tę przekąskę znalazłam w tajnym przepiśniku mojej mamy. Nie wiem czemu autor nazwał grzyby ślimaczkami. Może ta nazwa wzięła się od tego, że gotowe, marynowane pieczarki są śliskie jak te Zobacz więcej
3 pietruszki 3 gałązki rozmarynu trawa cytrynowa kilka grzybów shitake lub mun 4 płatywodorostów nori 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki sosu sojowego + kilka łyżek do doprawienia 1 łyżka octu ryżowego Zobacz więcej
3-4 plastry karczku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy szczypta hyzopu szczypta mięty majeranek tłuszcz do smażenia 1 kg kapusty kiszonej 2 Zobacz więcej
Mimo że nazywana jest marchewką po koreańsku, surówka ta jest bardzo popularna w Kazachstanie. Tę i inne surówki można bez problemu kupić gotowe w większych sklepach spożywczych. Do marchewki Zobacz więcej
Jednym z moich ulubionych przetworów są grzybki w zalewie octowej. Nie może obyć się bez nich żaden tatar. Im mniejsze, tym lepsze. W tym roku nie udało mi się wybrać na grzybobranie, ale koniecznie Zobacz więcej
Franky
Franky Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PrzepioTeka
Indyk chop suey

Indyk chop suey 159

1
Do niedawna "Chop suey" kojarzył mi się z super piosenką jednej z moich ulubionych kapeli jaką jest System of a Down (pierwsza to Linkin Park, bez kompromisu :). Kiedy do wiedziałam się, że "Chop Zobacz więcej
uzbierałam razem z moim małżonkiem dość dużo. Przede wszystkim kozaki szare i czerwone, prawdziwki, maślaki, kurki, sitaki, kilka podgrzybków i kanie. Poza tym, wśród zarośli i drzew niesamowita Zobacz więcej
niezwykle kolorowa - znalazła się tu czerwona cebula, papryka (zielona, czerwona, żółta), grzyby mun, pędy bambusa i kiełki. Potrawa została udekorowana cieniutkimi plasterkami surowej cukinii ( Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 427

0
Fanką grzybków marynowanych jestem od wczesnego dzieciństwa. Pamiętam, że jako kilkulatek uraczyłam nimi moją koleżankę i niestety jej nieprzyzwyczajony żołądek odrzucił poczęstunek w jej drodze do Zobacz więcej