grzyby marynowane bez octu

Prawdziwki marynowane w occie Uwielbiam patrzeć na marynowane grzybki. Najpiękniejsze bez wątpienia są borowiki - malutkie prawdziwki i podgrzybki wyglądają po prostu słodko. Moja siostra w zeszłym Zobacz więcej
Schab z sezamem: - 250 g schabu - 3 łyżki oleju roślinnego - 1 ząbek czosnku posiekany - kawałek imbiru drobno posiekanego - 1 łyżka miodu - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1 Zobacz więcej
poswix
poswix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Same Dobre Rzeczy
Grzybki marynowane.

Grzybki marynowane. 757

1
pora na obiad czy kolację proponuję otworzyć wtedy słój z grzybkami i wyłowić małe skarby, które urozmaicą niejedną potrawę. Maślaczki, prawdziwki, podgrzybki... Dla każdego coś dobrego... Przepis na Zobacz więcej
weekend wyruszamy na grzyby i mam nadzieję nazbierać dużo podgrzybków i maślaków i zamarynować je w identyczny sposób. Ja do swoich dodałam pieprz kolorowy, w przepisie podaję czarny. Zobacz więcej
koncentraty pomidorowe Pudliszki , można dać koncentrat bez dodatków smakowych , ale można również dodać smakowe koncentraty Pudliszek jak np. ze świeżą natka pietruszki czy z bazylią tradycyjnie Zobacz więcej
Przetwory przetwory przetwory! Uwielbiam sezon gromadzenia zimowych zapasów! Kiedy dookoła jest pełno pysznych i zdrowych owoców i warzyw... Każdego roku moja spiżarnia pęka w szwach :) Zachęcam zatem Zobacz więcej
jawdomu_pl
jawdomu_pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jawdomu.pl
Sos tatarski

Sos tatarski 140

1
Sos tatarski to sos na bazie majonezu i marynowanych warzyw occie. Sos tatarski można wykonać w domu w kilka minut! Sposobów przyrządzania sosu tatarskiego jest wiele. Do sosu tatarskiego można dodać Zobacz więcej
Propozycja na pyszny i szybki obiadek. Jego przygotowanie zajęło mi 45 minut ( oprócz marynowania mięsa) a efekt smakowy jest rewelacyjnie smaczny . Sznycel w wersji odchudzonej , bez panierki bo Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
PIECZARKI W MARYNACIE

PIECZARKI W MARYNACIE 245

0
: pieczarki - u nas był to średni garnek pieczarek 1/3 szklanki oliwy 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki syropu z agawy 3 łyżki sosu sojowego - Tamari bez pszenicy szczypta pieprzu Składniki Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Wschodni winegret

Wschodni winegret 105

0
Sałatkę jarzynową znamy i lubimy, bez niej nie ma kuchni polskiej. Jak kraj długi i szeroki każdy region, czy to nad morzem, czy pod tatrami, wie co to jest. Tym czym dla nas jest ta sałatka, tym dla Zobacz więcej
swoje grillowe menu na lato? Są soczyste i przepyszne! Można je również smażyć lub zapiekać w piekarniku. Marynowane grzyby portobello na grilla 2 porcje 2 duże kapelusze portobello (bez nóżek), Zobacz więcej
Na polskim stole biesiadnym nie może zabraknąć marynowanych grzybów – wiadomo. Bez tego wódka gościom nie przejdzie. A jak nie przejdzie to imieniny nie udane. Tu już się nic nie zrobi. Ale może by Zobacz więcej
Przepis na tę przekąskę znalazłam w tajnym przepiśniku mojej mamy. Nie wiem czemu autor nazwał grzyby ślimaczkami. Może ta nazwa wzięła się od tego, że gotowe, marynowane pieczarki są śliskie jak te Zobacz więcej
3 pietruszki 3 gałązki rozmarynu trawa cytrynowa kilka grzybów shitake lub mun 4 płatywodorostów nori 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki sosu sojowego + kilka łyżek do doprawienia 1 łyżka octu ryżowego Zobacz więcej
z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się Zobacz więcej
Mimo że nazywana jest marchewką po koreańsku, surówka ta jest bardzo popularna w Kazachstanie. Tę i inne surówki można bez problemu kupić gotowe w większych sklepach spożywczych. Do marchewki Zobacz więcej
Franky
Franky Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PrzepioTeka
Indyk chop suey

Indyk chop suey 154

1
Do niedawna "Chop suey" kojarzył mi się z super piosenką jednej z moich ulubionych kapeli jaką jest System of a Down (pierwsza to Linkin Park, bez kompromisu :). Kiedy do wiedziałam się, że "Chop Zobacz więcej
. To były gruszki średniej wielkości i tak dorodne, że nie mogłam się oprzeć pokusie, aby ich nie uzbierać na susz. Toż to samo zdrowie, bez oprysków i ingerencji człowieka. Pewnie w tym miejscu był Zobacz więcej
niezwykle kolorowa - znalazła się tu czerwona cebula, papryka (zielona, czerwona, żółta), grzyby mun, pędy bambusa i kiełki. Potrawa została udekorowana cieniutkimi plasterkami surowej cukinii ( Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 424

0
Fanką grzybków marynowanych jestem od wczesnego dzieciństwa. Pamiętam, że jako kilkulatek uraczyłam nimi moją koleżankę i niestety jej nieprzyzwyczajony żołądek odrzucił poczęstunek w jej drodze do Zobacz więcej