grzyby marynowane w winie z miodem

tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam Zobacz więcej
cynamonową Piernik marchewkowy Pierogi z makiem Ryba w warzywach ze śliwkami- zupa rybna Sałatka śledziowa „pod pierzynką” Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia Staropolskie gołąbki na kapuście Zobacz więcej
kwas buraczany barszcz z grzybów suszonych pierogi z kapustą i grzybami śledzie z piernikiem i miodem śledzie pod pierzynką śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami sałatka śledziowa smażone Zobacz więcej
borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Zobacz więcej
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
Według mojego Mężczyzny najlepsze co udało mi się zrobić z kurkami. Duszone w winie z cebulą i tymiankiem. Mniam mniam :). Chyba muszę sobie sporo tych wdzięcznych grzybków zamrozić na sezon zimowy Zobacz więcej
Uf ostatnio znowu dostałam dużo dzika i powiem szczerze, że dziczyznę mogłabym jeść codziennie. Dlatego dzisiaj przepis na świetna polędwiczkę duszoną w grzybach i winie. Kolor jest dość ciemny jednak Zobacz więcej
wodzie przez 30 minut, takie grzybki można kupić w sklepach z żywnością orientalną), · kilka łyżek oleju, · 2 łyżki jasnego sosu sojowego (czyli light), · 1 łyżka utartego imbiru, · 1 łyżeczka soli, Zobacz więcej
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej
farsz przygotowałam z kuskusu i cytryn. Dzięki temu kuskus wyszedł cytrusowy i wilgotny, a wszystkie składniki potrawy mogłam włożyć za jednym razem do piekarnika i wrócić do łóżka. Kurczaka pod Zobacz więcej
i warzyw (12.01.2014)orkiszowa tarta z porem i surimi (08.01.2014)muffinki z serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i szpinakiem (06.01.2014)Omułki z suszonymi pomidorami i makaronem Zobacz więcej
Próbuję przekonać się do kaczki - do tej pory jakoś nie bardzo mi smakowała. Wypróbowałam przepis na kaczkę w winno - miodowym sosie znaleziony w archiwum miesięcznika Kuchnia z 2007 roku :) Zobacz więcej
, zbalansował fajnie smak całej potrawy. Składniki 1 pierś z kurczaka kilka grzybów prawdziwków masło klarowne olej lniany sól pieprz do smaku warzywa marynowane na marynatę 1/4 szkl wina wytrawnego Zobacz więcej
Będąc na kolacji w jednej z restauracji z kuchnią azjatycką, zamówiliśmy ze znajomymi wołowinę w sosie ostrygowym i była tak pyszna, że postanowiłam odtworzyć to danie w domu. Wyszła fantastyczna, Zobacz więcej
Goście zaczęli od gruszek konserwowanych w winie, po czym przeszli do maleńkich, pysznych rybek obtaczanych w soli i smażonych na krucho oraz kapłonów nadziewanych cebulą z grzybami. Były tam też Zobacz więcej