grzyby marynowane z miodem

{{headerMessage}}
Dzień dobry, Każdy kto mnie zna (więc moi stali czytelnicy też:)) wie, że jestem fanką grzybów. Nie chodzi tylko o ich smak, ale o kolory, kształty i niesamowite tekstury. Rok temu sprowadziłam sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trudno mi pisać o innych grzybiarzach, ale ja już tak mam, że wcale nie chodzi o wielkie zbiory, ale o to żeby się powłóczyć po lesie. Powiem Wam, że wcale nie mam ochoty zajmować się zebranymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba nigdy nie przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez, śmietana, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wigilia w królestwie garów

Wigilia w królestwie garów 366

0
{{headerMessage}}
mascarpone gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami sałatka z groszkiem makowiec keks Piernik piernik z marcepanem i powidłami tort makowy szarlotka katarzynki kompot z suszonych owoców kisiel Zobacz więcej
Bar(a)bara
Bar(a)bara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bar(a)barawkuchni
Indyk po Chińsku

Indyk po Chińsku 492

0
{{headerMessage}}
Marynata: sos sojowy, miód, olej sezamowy, sok z cytryny, nieduża łyżka oleju sezamowego, przyprawa pieć smaków (pół łyżeczki) papryka słodka, imbir mielony, gałka muszkatałowa, odrobina uważać na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
faszerowana jesienne owoce zapiekane pod orzechową kruszonką o tym jak wyturlałam knedle na obiad zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem szarlotka orzechowo-migdałowa zupa dyniowa ciasto Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Śledź po wiejsku

Śledź po wiejsku 1313

0
{{headerMessage}}
Jestem zdecydowaną zwolenniczką przystawek śledziowych. Dziś w towarzystwie grzybów, marchewki i cebuli. Składniki: 4 płaty śledziowe w oleju 3 marchewki 3 cebule szklanki suszonych grzybów 4 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzyby marynowane w zalewie miodowej są bardzo smaczne i aromatyczne, mają fajny delikatny smak, zamiast prawdziwków możemy użyć innych grzybów. Składniki: 2 kilogramy prawdziwków Zalewa: 1 szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chińskie szaszłyki z kurczaka z ryżem Pyszne orientalne szaszłyki – szpadki z kurczakiem i grzybami. Serwowane z ryżem są miłym urozmaiceniem – niby szaszłyki ale o zupełnie innym smaku. Zmodyfikowany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już ostatni etap mojej przygody z kaczką. Po udkach i rosole przyszedł czas na najlepszą część, czyli piersi. Zdecydowałam się przygotować je z grzybami mun. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 6677

7
{{headerMessage}}
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten bierze udział w konkursie "Blog ze Znakiem Smaku" Blog ze Znakiem Smaku Składniki na marynowanego kurczaka: · 1 opakowanie makaronu sojowego · 2 piersi drobiowe(pojedyncze) · 2 łyżki miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowa odsłona marynowanego borowika, tym razem z miodem gryczanym. Przełamanie smaku cierpkiego octu miodem i gorczycą od zaprzyjaźnionego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki: grzyby leśne, małe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sezamu. Na rozgrzany wok wlać olej i smażyć marynowane mięso. Na sam koniec skropić olejem sezamowym i posypać sezamem. Podawać na ogrzanym półmisku. Fenkuł z cukinią: - połowa fenkułu - mała cukinia Zobacz więcej
beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Wigilijna wieczerza.

Wigilijna wieczerza. 247

0
{{headerMessage}}
, sos grzybowy, usmażę dorsza, karpia, dokończę zupy- no i ostatnie ciasto brzdąc. Pokroję też wszystko na sałatki-tradycyjnie gyros, no i jeszcze jakaś, ale na razie nie wiem. Aha schab i karkówka Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Sos tatarski miodowy

Sos tatarski miodowy 124

0
{{headerMessage}}
To, że sos tatarski na wszystkie Święta i imprezy musi być to pewnik- pytanie tylko który . Robię z pieczarek, z szlachetnych grzybków marynowanych, z marynowanym patisonem , z kaparami . Robię też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cynamonową Piernik marchewkowy Pierogi z makiem Ryba w warzywach ze śliwkami- zupa rybna Sałatka śledziowa „pod pierzynką” Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia Staropolskie gołąbki na kapuście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos tatarski, smaczny i lubiany przez Polaków, przygotować jest niezwykle łatwo. Istnieje też duża dowolność jeśli chodzi o składniki i ich proporcje do niego używane, zależne od indywidualnych smaków Zobacz więcej
jacekmazur
jacekmazur Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zobacz ich smak
makaron po chińsku

makaron po chińsku 138

1
{{headerMessage}}
Pierś z kurczaka w stylu chińskim to szybka potrawa na letnie dni. To paleta smaków i aromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka sałatka sprawdzi się również na Wielkanocnym stole. Składniki 20 szt cienkich plasterków kindziuka 4 ugotowane jajka 200 g liści szpinaku 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka Zobacz więcej