grzyby mielone do słoików

{{headerMessage}}
Bardzo szybki przepis na danie dla czterech osób (lub dwóch na dwa dni) z wykorzystaniem indyjskiego sosu firmy Patak’s. Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego z szynki, - czerwona cebula, - warzywa: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
majonezu ( 400 mll ) 1 duża kwaśna śmietana 18 % ( 400 mll ) słoik 400 mll marynowanych podgrzybków ( maślaków , prawdziwków ) słoik 400 mll korniszonów 3 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki cukru 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do okraszenia pierogów Kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości .Po ostudzeniu drobno kroimy i przekładamy do miski . Grzyby namaczamy a następnie gotujemy do miękkości . Kroimy drobno i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak Wy, ale ja od dawna nie kupuję mięsnych konserw w puszkach bo po przeczytaniu składu na etykietach odechciewa mi się ich na długo. Do takich przetworów używa się często resztek mięsa, Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami 341

0
{{headerMessage}}
Tradycyjna potrawa na Wigilię . Wspaniała . Aromatyczna . Czas : 4 dni Składniki :3 kg kiszonej kapusty 1 słoik suszonych grzybów 1 szklanka oliwy słonecznikowej pieprz mielony maggi w płynie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w paski lub plasterki,według potrzeb i uznania. Zalać gorącą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobniutko pokrojoną cebulę i maślaki w zalewie solnej i wszystko podsmażać z 10 minut mieszając następnie wlać wodę, do smaku kucharka i pieprz mielony dusić pod przykryciem do miękkości mięsa soli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś pysznego , super smarowidło do świeżego chlebka. Połączenie słoniny, mięsa i grzybów leśnych .Przechowujemy w lodówce dla siebie i specjalnych gości . Może byc także dodatkiem do kapusty gotowanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tłuszczem, a te tradycyjne z octem zrobiłamrównież... Składniki : grzyby masło cebula ocet, sól, pieprz mielony Przygotowanie: Umyte grzyby wrzucić do wrzącej wody z 2 łyżkami octu i gotować około 5 Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Sos tatarski miodowy

Sos tatarski miodowy 124

0
{{headerMessage}}
To, że sos tatarski na wszystkie Święta i imprezy musi być to pewnik- pytanie tylko który . Robię z pieczarek, z szlachetnych grzybków marynowanych, z marynowanym patisonem , z kaparami . Robię też Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Bigos

Bigos 220

1
{{headerMessage}}
karkówką. Pokroić cebulę w półksiężyce i wrzucić do karkówki i kiełbasy. Smażyć do zeszklenia. Mięso na patelni doprawić dużą ilością mielonej papryki, pieprzu, odrobiną soli. Następnie dodać do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: cielęcina żeberka 1,2 kg, smalec 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki, kostka rosołowa grzybowa 1 szuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 sztuki, ząbek czosnku 3 sztuki, grzyby suszone 3 łyżki, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Dżem dyniowo - jabłkowy

Dżem dyniowo - jabłkowy 1015

0
{{headerMessage}}
pomarańczowej barwie ok. 1 kg jabłek odm. Antonówka 2 szkl. cukru 2 cytryny 1 łyżka goździków (ok. 15 szt.) 1 łyżeczka mielonego cynamonu ok. 1/2 szkl. filtrowanej wody sposób przygotowania: Dynię, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, którzy nie jedzą mięsa, jak i wszystkim mięsożercom jako postne danie lub dodatek do np. pieczeni. SKŁADNIKI: słoik domowej kapusty kiszonej (ok. 400 ml pojemności) 700 g białej kapusty (1/2 małej Zobacz więcej
Furciak
Furciak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mad Fork
smalec z mięskiem babci Jadzi

smalec z mięskiem babci Jadzi 108

0
{{headerMessage}}
smalcu w domu. Robiłam pierwszy raz i muszę przyznac, że wyszedł bardzo smaczny .Oto przepis: Składniki: 300g szynki na pieczeń 500g słoniny kostka smalcu wieprzowego 2 cebule 1 ząbek czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Otrzymany w prezencie piekarnik halogenowy miał pierwszą próbę i muszę przyznać:obsługa jego jest wygodniejsza,- jak i czas, zużycie prądu, jest dużo mniejsze,- aniżeli tradycyjnego piekarnika w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mąż dostarczył mi kolejną partię grzybów, jak zwykle trochę ususzyłam, trochę zamroziłam, zamarynowałam, zrobiłam sos i chciałam coś nowego wykombinować. Wujek Google - jak zwykle niezawodny - wskazał Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 532

0
{{headerMessage}}
a mniejsze pozostawiamy w całości. Nastawiamy wodę. Wsypujemy sól, w proporcji 25 g soli na litr wody. Zagotowujemy i wrzucamy pokrojone grzyby. Gotujemy około 15 minut. Odcedzamy. Przygotowujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na oko ) i śmietankę rozrobioną z mąką -zagotowujemy jak sos zrobi się gęsty i zawiesisty wyłączamy palnik i dodajemy jogurt intensywnie mieszając ( jogurt nadaje tej potrawie nietypowy przyjemny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 cebula , kilka ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe , 1 łyżeczka gorczycy białej , 1 Zobacz więcej