grzyby pasteryzowane

aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Marynowane grzyby - bez pasteryzowania

Marynowane grzyby - bez pasteryzowania 892

0
{{headerMessage}}
Ostatnio przeglądałam na blogach wiele przepisów na marynaty do grzybów i przyznam szczerze, że byłam zdziwiona, że nie znalazłam żadnego przepisu bez pasteryzowania - stąd dzisiejszy wpis. Żeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dobijając do brzegu w innym miejscu, a później schodziliśmy na ląd, spacerując po lesie, co wszyscy w trójkę uwielbiamy. Co rusz natykaliśmy się na grzyby. W nagrzanej od słońca i nawodnionej ściółce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w paski lub plasterki,według potrzeb i uznania. Zalać gorącą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy są świeże grzyby to zwykle dużo na raz - jak się nimi najeść zanim się skończą ? Poza tym mieszkając w mieście nie często mam okazję na wypad do lasu i nazbieranie świeżyzny a suszone czy Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Jak pasteryzowałam grzyby?

Jak pasteryzowałam grzyby? 723

0
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
MARYNOWANE OPIEŃKI

MARYNOWANE OPIEŃKI 9470

1
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI grzyby opieńki (1-1,5kg) 2-4 cebule ZALEWA 2 szklanki wody pół szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Ponadto na każdy słoik; 1-2 ziele angielskie 1 listek laurowy kilka ziaren gorczycy 1/ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzybobranie w tym roku szczególnie udane. Część zdobyczy wysuszona, część zjedzona na bieżąco, a pozostała część zamarynowana. Przedstawiam przepis na grzyby w przecierze pomidorowym. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
maślaki w occie

maślaki w occie 1040

1
{{headerMessage}}
Przepis zalewy powinien wystarczyć na 6 ćwiartkowych słoiczków grzybków. Składniki: maślaki cebula Zalewa: 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 1 litr wody 5 - 6 ziarenek ziela Zobacz więcej
paulaa18
paulaa18 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co dobrego dziś?
Grzybki marynowane.

Grzybki marynowane. 331

0
{{headerMessage}}
Przyszła pora na grzybki! :) Uwielbiam je zbierać, ale lubię je również jeść! :D I tak oto powstały grzybki marynowane :) Grzyby dokładnie umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie ok. 5-10 minut. Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pasta z opieniek na zimę

Pasta z opieniek na zimę 743

1
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg opieniek po obgotowaniu, 1 duża cebula, 2 łyżki przyprawy Vegeta, 2 łyżki cukru, 2 łyżki słodkiej papryki, 2 łyżki octu, 1 słoiczek koncentratu ( 200g ), szklanki oleju, pieprz do Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Opieńka marynowana

Opieńka marynowana 1763

0
{{headerMessage}}
Marynata: 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego Cebula pocięta w talarki Kilka ziarenek goździków Wykonanie: Grzyby Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Prawdziwki marynowane

Prawdziwki marynowane 1276

0
{{headerMessage}}
Przepis marynowania prawdziwków różni się tym od marynaty do rydzów , że dajemy mniej cukru Marynata ; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% 1/2szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i Zobacz więcej
Pasjo-Natka
Pasjo-Natka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasjo-Natka
Kurki w zalewie

Kurki w zalewie 2864

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam kurki. Dziś przepis na kurki w zalewie :) Przepis pochodzi ze strony www.dziadekmateusz.pl Składniki: (wyszło tyle ile na zdjęciu) 0,5 kg kurek papryka czerwona papryka zielona cebula 6 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej. Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Wrzesień...

Wrzesień... 62

0
{{headerMessage}}
...to czas zbioru brzoskwiń ...kwitnących nasturcji ...pora pieczenia nowych chlebów ...dyniowego szaleństwa ...czas grzybobrania ...potem suszenia, pasteryzowania... ... wycieczek za miasto ... Zobacz więcej
Escapade Gourmande
Escapade Gourmande Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Escapade Gourmande
Dynia w occie

Dynia w occie 6166

1
{{headerMessage}}
Piękny symbol jesieni..złotej..szeleszczącej liśćmi...pachnącej grzybami. Dynia. Przerabiana na setki sposobów. To jeden z nich. Stary. Sprawdzony. Konieczny do wypróbowania!! Dynia w occie - ok. 1kg Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sałatka z grzybów

Sałatka z grzybów 428

3
{{headerMessage}}
Bardzo dobra sałatka z grzybów na zimno i na gorąco, jako dodatek do mięs. Sałatka z grzybów 2kg grzybów 1kg cebuli 1 szklanka oleju 1 szklanka przecieru pomidorowego 4 łyżki octu 3 łyżki cukru 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
5 kg kurek 1,5 opakowania liści laurowych 1,5 opakowania białej gorczycy 1 opakowanie ziela angielskiego 1 opakowanie czarnego pieprzu w ziarnach 6 łyżek cukru 2 szklanki octu 4 szklanki wody sól Zobacz więcej