grzyby pasteryzowane na zimę

kasiac
kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Posadzone i zjedzone
Grzyby pasteryzowane na zimę

Grzyby pasteryzowane na zimę 97

Będąc w tym roku pod koniec lipca w okolicach Iławy nad Jeziorakiem, trafiliśmy na najlepszą pogodę tego lata. Słońce, dużo słońca i ciepło. Choć kąpiel w jeziorze po długim paśmie deszczów była, Zobacz więcej
luisafoodie
luisafoodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lu is a foodie
Na grzyby by…

Na grzyby by… 36

Trochę prywaty. Mój Mazur przynosi do domu ryby – ci śledzący Lu is a foodie na fb mogą pamiętać mój niedawny radosny wpis o sandaczu, którego fotografowałam aparatem bez karty. W odpowiednich czasach Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
Dziś ponownie zapraszam Was do mojego ukochanego regionu kulinarnego – Włoch! Tym razem uraczę Was daniem iście jesiennym, pełnym aromatu i jednocześnie nieskomplikowanym; jak to zwykle u mnie. Zobacz więcej
Kiedy są świeże grzyby to zwykle dużo na raz - jak się nimi najeść zanim się skończą ? Poza tym mieszkając w mieście nie często mam okazję na wypad do lasu i nazbieranie świeżyzny a suszone czy Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 199

Uwielbiam w tej postaci grzyby wszelakie. To chyba jedyny przeze mnie przyswajalny w 100% sposób ich spożywania. Może dlatego że nie czuć tak wyraźnie ich smaku No co, nie każdy lubi grzyby. Przepis Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 9316

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
Czy popularne są u Was grzyby na zimno? Takie jakby oddzielne danie, podawane np do gorących ugotowanych ziemniaków? Ja pamiętam to danie, które jeszcze kiedyś przygotowywała moja Babcia, nauczona Zobacz więcej
Potrawa bez której w moim domu kolacja wigilijna nie miała by smaku. W moim rodzinnym domu takiego żuru się nie gotowało. Był tylko czysty barszcz czerwony z uszkami. Jednak kiedy wprowadziłam się po Zobacz więcej
Idealna sałatka do codziennych obiadów. Składniki: 1 kg kapusty czerwonej 30 dag jabłek 3 cebule Składniki na zalewę: 1,3 dag cukru 7 g soli 7 g kwasku cytrynowego Pieprz, ziele angielskie i liść Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ

SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ 347

SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ Składniki: 1 kg podgrzybków lub innych grzybów 3 cebule 4 łyżki masła klarowanego sól do smaku Wykonanie: Grzyby oczyściłam, przebrałam. Duże grzyby pokroiłam na części, małe Zobacz więcej
Grzyby w solance na zimę otwierają tegoroczne przetwory grzybowe. Pasteryzacja grzybów w solance to jeden ze sposobów konserwowania grzybów. W przyszłą sobotę jedziemy ponownie do lasu, więc kurek Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
Grzyby w pomidorach - na zimę

Grzyby w pomidorach - na zimę 776

Kolejny przepis tym razem grzybki zamarynowane w pomidorach specjalnie na zimowy wieczór, kiedy najdzie mnie chęć i będę miała smaka na grzybki.... :) a te są wyjątkowe - w smaku przypominają mi rybę Zobacz więcej
Dziś podam Wam przepis na domowe uszka do czerwonego barszczu na wigilijny stół. Oto on : Składniki : Ciasto 25 dkg mąki 1 jajko 2 łyżki oleju a najlepiej oliwy woda letnia z dodatkiem mleka Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
grzyby w słoikach na zimę

grzyby w słoikach na zimę 833

Doskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Zobacz więcej
Kiedy niedawno nasz kosz wypełnił się maślakami, ucieszyłam się najbardziej z tego, że nareszcie będę mogła zrobić grzyby kiszone. No bo jak już kiszę wszystko, co się da, zapragnęłam także kiszonki Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Wiśnie pasteryzowane na zimę

Wiśnie pasteryzowane na zimę 3392

Pasteryzowane wiśnie z cukrem doskonale nadadzą się podczas zimy do przygotowania rożnego rodzaju ciast, deserów, koktajli czy owsianek, a powstały sok do przygotowania napoju czy jako polewa do kaszy Zobacz więcej
Już kilkukrotnie publikowałam na blogu swoje zimowe zapasy z wykorzystaniem leśnych grzybów, które w tym roku są wyjątkowo długo. Były już kurki z papryką i grzyby w przecierze pomidorowym. Tym razem Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Marynowane grzyby - bez pasteryzowania

Marynowane grzyby - bez pasteryzowania 908

Ostatnio przeglądałam na blogach wiele przepisów na marynaty do grzybów i przyznam szczerze, że byłam zdziwiona, że nie znalazłam żadnego przepisu bez pasteryzowania - stąd dzisiejszy wpis. Żeby Zobacz więcej
Wspaniałe grzyby (chronione w Polsce) zdobyłam będąc w Chinach. Nie wiedziałam co kupuję, ale leżały między grzybami i glonami więc skuszona ich ciekawym wyglądem zaryzykowałam. I nie żałuję ! Do Zobacz więcej