grzyby pasteryzowane w słoikach

Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
MARYNOWANE OPIEŃKI

MARYNOWANE OPIEŃKI 9444

1
SKŁADNIKI grzyby opieńki (1-1,5kg) 2-4 cebule ZALEWA 2 szklanki wody pół szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Ponadto na każdy słoik; 1-2 ziele angielskie 1 listek laurowy kilka ziaren gorczycy 1/ Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
maślaki w occie

maślaki w occie 1034

1
Przepis zalewy powinien wystarczyć na 6 ćwiartkowych słoiczków grzybków. Składniki: maślaki cebula Zalewa: 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 1 litr wody 5 - 6 ziarenek ziela Zobacz więcej
paulaa18
paulaa18 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co dobrego dziś?
Grzybki marynowane.

Grzybki marynowane. 317

0
, gorczycy, goździków, ziela angielskiego Zalewę gotować około 2 minuty. Grzyby układać w słoiku i zalać zalewą, postawić do góry dnem na kilka minut. Można pasteryzować 10-15 minut. A oto moje Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pasta z opieniek na zimę

Pasta z opieniek na zimę 734

1
Składniki: 1 kg opieniek po obgotowaniu, 1 duża cebula, 2 łyżki przyprawy Vegeta, 2 łyżki cukru, 2 łyżki słodkiej papryki, 2 łyżki octu, 1 słoiczek koncentratu ( 200g ), szklanki oleju, pieprz do Zobacz więcej
Marynata: 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego Cebula pocięta w talarki Kilka ziarenek goździków Wykonanie: Grzyby Zobacz więcej
ocet .Grzyby ułożyć w słoikach , zalewać gorącą marynatą i pasteryzować kilka minut .I tak wspomnienie leśnych wypraw po grzyby zamykamy w słoiczkach na zimę! Do borowików możemy dołożyć kilka Zobacz więcej
Pasjo-Natka
Pasjo-Natka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasjo-Natka
Kurki w zalewie

Kurki w zalewie 2843

0
i gotować przez 20 min. Po ugotowaniu przecedzić i przelać zimną wodą. Do słoików włożyć przyprawy, cebulę, czosnek, paprykę i grzyby. Zagotować wodę z octem i solą. Przestudzoną zalewą zalać grzyby. Zobacz więcej
Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej. Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren Zobacz więcej
Piękny symbol jesieni..złotej..szeleszczącej liśćmi...pachnącej grzybami. Dynia. Przerabiana na setki sposobów. To jeden z nich. Stary. Sprawdzony. Konieczny do wypróbowania!! Dynia w occie - ok. 1kg Zobacz więcej
mycatcooks
mycatcooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Cat Cooks
zielonki w occie

zielonki w occie 1192

0
wody (1:3), listka laurowego, ziela angielskiego, gorczycy, cukru i szczypty soli oraz cebuli i marchewki. Ułożyłam grzyby w słoiku, uzupełniłam zalewą. Pasteryzuję słoiki w garnku z wodą, wyłożonym Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sałatka z grzybów

Sałatka z grzybów 400

3
Bardzo dobra sałatka z grzybów na zimno i na gorąco, jako dodatek do mięs. Sałatka z grzybów 2kg grzybów 1kg cebuli 1 szklanka oleju 1 szklanka przecieru pomidorowego 4 łyżki octu 3 łyżki cukru 1 Zobacz więcej
5 kg kurek 1,5 opakowania liści laurowych 1,5 opakowania białej gorczycy 1 opakowanie ziela angielskiego 1 opakowanie czarnego pieprzu w ziarnach 6 łyżek cukru 2 szklanki octu 4 szklanki wody sól Zobacz więcej
misia104
misia104 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnyswiatdomi
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane 37

2
Składniki: świeże grzyby prosto z lasu :) gorczyca Grzybki oczyszczamy, odcinamy korzonki i myjemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy i delikatnie Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Maślaki marynowane

Maślaki marynowane 3564

1
spirytusowego sól Sposób przygotowania: Grzyby oczyszczamy, myjemy bardzo dokładnie i gotujemy w osolonej wodzie około 15-20 minut. Cebulę kroimy w piórka i razem z liśćmi laurowymi i zielem Zobacz więcej
. Odcedzamy. W innym garnku zagotować 4 szklanki wody z 1 szklanką octu i 1 szklanką cukru. Cebulki obrać i pokroić na ćwiartki. Do przygotowanych, wyparzonych słoiczków wkładamy po 1 łyżeczce Zobacz więcej
Leczo grzybowe do słoika SKŁADNIKI: 1 durszlak grzyby świeże pieprz, sól, 3 łyżki cukier, 1 słoiczek mały koncentrat pomidorowy, 4 szt papryka czerwona, 0,5 kg cebula, 1 szkl woda, 1 szkl olej, 5 Zobacz więcej
wrzącej wody wlewamy ocet, dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Dorzucamy grzyby i gotujemy przez około 10-15 minut. Po upływie tego czasu Zobacz więcej
łyżeczki pieprzu szklanki wody Wykonanie: Oczyszczone grzyby zalać pól szklanką gorącej wody, dodać sól i pieprz i gotować aż będą prawie miękkie. Następnie ostudzone grzyby drobno posiekać z wodą Zobacz więcej
1 łyżka octu 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 ząbki czosnku Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić razem z papryką i usmażyć na oleju. Następnie dodać obgotowane w osolonej wodzie grzyby, cukier i ocet. Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Rydze marynowane

Rydze marynowane 6159

0
15 minut Składniki zalewy zagotowuje i lekko studze. Ugotowane grzyby rozkładam do 5 słoików o pojemności 330ml , dodaje przyprawy- 1 ziele angielskie, 4 ziarenka pieprzu, kawałek liścia laurowego i Zobacz więcej