grzyby plus pieczarki duszone razem

wody. Dodajemy sos sojowy i całość dusimy około 5 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i cały czas mieszając sos, wlewamy do niego Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa 661

0
Zupa gulaszowa to idealne danie jednogarnkowe. Robię ją zawsze gdy ma odbyć się jakaś większa impreza. Tym razem urodziny córy były idealną okazją do przygotowania. Zupa jest gęsta i sycąca. Jeżeli Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa 552

1
Zupa gulaszowa to idealne danie jednogarnkowe. Robię ją zawsze gdy ma odbyć się jakaś większa impreza. Tym razem urodziny córy były idealną okazją do przygotowania. Zupa jest gęsta i sycąca. Jeżeli Zobacz więcej
: 6 udek z kurczaka ( samo mięso bez kostek i skóry ) oliwa z oliwek 125 g boczniaków ( ja użyłam świeżych prawdziwków ) 125 g pieczarek ( 5 średnich sztuk ) 150 g boczku wędzonego w kawałku 1 gałązka Zobacz więcej
: 6 udek z kurczaka ( samo mięso bez kostek i skóry ) oliwa z oliwek 125 g boczniaków ( ja użyłam świeżych prawdziwków ) 125 g pieczarek ( 5 średnich sztuk ) 150 g boczku wędzonego w kawałku 1 gałązka Zobacz więcej
makaronem. Tym razem zachciało nam się właśnie pieczarek i powstała taka oto potrawka (nie do końca sos). Składniki: 400g brązowych pieczarek (są bardziej aromatyczne); 1 duża czerwona papryka; 1 Zobacz więcej
U nas w domu uwielbiamy pierogi! Zresztą.. do tej pory nie poznałam osoby, która by ich nie lubiła. Są wdzięczne, ponieważ ciasto jest elastyczne i można do niego wkładać jakikolwiek farsz nam się Zobacz więcej
. fasoli, soczewicy, ciecierzycy ( falafele ? ). A może by tak wykorzystać grzyby ( np. pieczarki Portobello, które są duże i łatwo je nadziać farszem i zapiec lub obtoczyć w bułce i jajku i usmażyć ) Zobacz więcej
hasło: zdrowozakrecona. Składniki: 2 szklanki ugotowanej soczewicy (dowolnego typu) 1 cebula 1 łyżka oleju lub masła, pół łyżeczki kurkumy i pół łyżeczki ostrej papryki do smażenia cebuli 1 szklanka Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Tort ziemniaczany

Tort ziemniaczany 49

0
i gotowe! Fantastyczny w smaku, niezbyt drogi obiad mamy gotowy :) Przepis pochodzi ze strony gotowaniecieszy.blox.pl Czas przygotowania: 20 minut plus czas pieczenia Ilość porcji: tortownica o Zobacz więcej
do pracowniczego lunchboxu. Empanada z polskim farszem wigilijnym z grzybów i kapusty Farsz inspirowany tym od Małgosi a przepis na ciasto pochodzi z ksiązki '1000 Recipes' Victorii Bllashford-Snell Zobacz więcej
Bardzo lubię składniki kuchni dalekiego wschodu. Grzyby mun, smażone warzywa, olej sezamowy, mleczko kokosowe czy kolendrę zwaną chińską nacią. Osobno nie rzucają na kolana, razem natomiast potrafią Zobacz więcej
ze sobą do Szkocji. A teraz mogę się podzielić z Wami przepisem pochodzącym właśnie z tej książki. Zdania są podzielone. Dla Lubego wyszła mdła i musiał sobie ją doprawić po swojemu sporą ilością Zobacz więcej
Ich przygotowanie było zbyt czasochłonne więc pojawiały się na stole tylko kilka razy do roku i zabierała się za nie Babcia – miała do nich więcej cierpliwości. Krokiety – czyli naleśniki zawinięte w Zobacz więcej
i chilli lub pieczarek z cebulką czy grzybów leśnych. Na zdjęciu widzicie płat ciasta kruchego posmarowany żurawiną ucieraną z Xylitolem, kaszkę Amarantus jako zagęstnik i owoce sezonowe typu: Zobacz więcej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz Zobacz więcej
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
patelni przerzuciłam do sporego rondla, a na pozostałym tłuszczu przysmażyłam mięso mielone. Mięso dodałam do cebuli, razem z dwoma puszkami pomidorów i przecierem. Dusiłam na małym ogniu pod Zobacz więcej
6 plastrów) Gdzie kupić dobrą i tanią polędwicę --> znajdziesz TU Na patelni rozgrzewamy masło lub olej kokosowy lub smalec Pieprzymy mięso wg. uznania. UWAGA - NIE SOLIMY MIĘSA PRZED SMAŻENIEM To Zobacz więcej