grzyby plus pieczarki duszone razem

wody. Dodajemy sos sojowy i całość dusimy około 5 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i cały czas mieszając sos, wlewamy do niego Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa 690

0
Zupa gulaszowa to idealne danie jednogarnkowe. Robię ją zawsze gdy ma odbyć się jakaś większa impreza. Tym razem urodziny córy były idealną okazją do przygotowania. Zupa jest gęsta i sycąca. Jeżeli Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa 568

1
Zupa gulaszowa to idealne danie jednogarnkowe. Robię ją zawsze gdy ma odbyć się jakaś większa impreza. Tym razem urodziny córy były idealną okazją do przygotowania. Zupa jest gęsta i sycąca. Jeżeli Zobacz więcej
: 6 udek z kurczaka ( samo mięso bez kostek i skóry ) oliwa z oliwek 125 g boczniaków ( ja użyłam świeżych prawdziwków ) 125 g pieczarek ( 5 średnich sztuk ) 150 g boczku wędzonego w kawałku 1 gałązka Zobacz więcej
: 6 udek z kurczaka ( samo mięso bez kostek i skóry ) oliwa z oliwek 125 g boczniaków ( ja użyłam świeżych prawdziwków ) 125 g pieczarek ( 5 średnich sztuk ) 150 g boczku wędzonego w kawałku 1 gałązka Zobacz więcej
makaronem. Tym razem zachciało nam się właśnie pieczarek i powstała taka oto potrawka (nie do końca sos). Składniki: 400g brązowych pieczarek (są bardziej aromatyczne); 1 duża czerwona papryka; 1 Zobacz więcej
U nas w domu uwielbiamy pierogi! Zresztą.. do tej pory nie poznałam osoby, która by ich nie lubiła. Są wdzięczne, ponieważ ciasto jest elastyczne i można do niego wkładać jakikolwiek farsz nam się Zobacz więcej
kotlety jest wiele. Próbowaliście kiedyś kotlecików z cukinii ( plasterki oprószone curry, solą i pieprzem w panierce z bułki i jajka, usmażone – pycha ! ), bakłażana albo ziemniaka ? Bazą do Zobacz więcej
Dziś dla odmiany coś na ciepło, a mianowicie pieczeń, która doskonale smakuje tuż po przygotowaniu, ale też może pełnić funkcję pasztetu na kanapki. W przepisie występuje jajko, ale można je śmiało Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Tort ziemniaczany

Tort ziemniaczany 56

0
i gotowe! Fantastyczny w smaku, niezbyt drogi obiad mamy gotowy :) Przepis pochodzi ze strony gotowaniecieszy.blox.pl Czas przygotowania: 20 minut plus czas pieczenia Ilość porcji: tortownica o Zobacz więcej
do pracowniczego lunchboxu. Empanada z polskim farszem wigilijnym z grzybów i kapusty Farsz inspirowany tym od Małgosi a przepis na ciasto pochodzi z ksiązki '1000 Recipes' Victorii Bllashford-Snell Zobacz więcej
Bardzo lubię składniki kuchni dalekiego wschodu. Grzyby mun, smażone warzywa, olej sezamowy, mleczko kokosowe czy kolendrę zwaną chińską nacią. Osobno nie rzucają na kolana, razem natomiast potrafią Zobacz więcej
ze sobą do Szkocji. A teraz mogę się podzielić z Wami przepisem pochodzącym właśnie z tej książki. Zdania są podzielone. Dla Lubego wyszła mdła i musiał sobie ją doprawić po swojemu sporą ilością Zobacz więcej
Ich przygotowanie było zbyt czasochłonne więc pojawiały się na stole tylko kilka razy do roku i zabierała się za nie Babcia – miała do nich więcej cierpliwości. Krokiety – czyli naleśniki zawinięte w Zobacz więcej
i chilli lub pieczarek z cebulką czy grzybów leśnych. Na zdjęciu widzicie płat ciasta kruchego posmarowany żurawiną ucieraną z Xylitolem, kaszkę Amarantus jako zagęstnik i owoce sezonowe typu: Zobacz więcej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz Zobacz więcej
stron, przykryć całość warzywami i dusić przez chwilę, aż te zmniejszą swoją objętość. W razie konieczności w trakcie duszenia można podlać odrobiną wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem do Zobacz więcej
). Przepis Jamiego jest bez mięsa, ale ja zazwyczaj wrzucam do sosu pół kilograma mielonego. Czasem robię wersję jarską, wtedy do zapiekanki podaję pieczone mięso lub drób. To proste danie ma dwie Zobacz więcej
Gotujemy wszystko razem przez ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Teraz chcemy jedynie odparować nadmiar wody i zagęścić sos Pod koniec redukowania sosu dodajemy do niego wcześniej usmażone Zobacz więcej