grzyby po kaszubsku

{{headerMessage}}
Na polskim stole biesiadnym nie może zabraknąć marynowanych grzybów – wiadomo. Bez tego wódka gościom nie przejdzie. A jak nie przejdzie to imieniny nie udane. Tu już się nic nie zrobi. Ale może by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na tak przygotowane grzybki w sosie pomidorowym bardzo mi się spodobał,wyglądają pięknie i smakują wspaniale.Idealne jako przekąska na zimno lub bezpośrednio ze słoiczka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatkiem do jajek i śledzi. Może wydać się Wam dziwne, że śledzie zjadam z jajkiem na twardo i majonezem oraz śledziami, ale podane w ten sposób smakują wybornie. Spróbujcie, a na pewno się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Matjasa korzennego SEKO ok. 7 suszonych grzybów 4 cebule pokrojone w piórka olej do smażenia sól, pieprz ZALEWA: 0,7 l litr wody 1/2 szklanki octu 10 % 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia kaszubska charakteryzująca się wyrazistym smakiem. Składniki litr wywaru mięsno-warzywnego (u mnie z żeberek i włoszczyzny) 2 szklanki kwasu z kiszonej kapusty 30 g suszonych grzybów łyżka Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Wigilia kaszubska

Wigilia kaszubska 174

0
{{headerMessage}}
Stare polskie przysłowie mówi co kraj to obyczaj, okazuje się, że nawet pomiędzy poszczególnymi regionamimożeszznaleźć wiele różnic. Tym razem przyjrzę się bliżej tradycjom panującym na wigilijnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wigilijne menu pomimo braku mięsa może być bardzo urozmaicone. Na stole pojawiają się zwykle dania z grzybów, kapusty i ryb. Śledzie po kaszubsku to przykład potrawy rybnej serwowanej na zimno z Zobacz więcej
Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tradycyjna Kuchnia
Śledź po wiejsku

Śledź po wiejsku 1311

0
{{headerMessage}}
tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spacery po jesiennym lesie. Grzyby w koszyku, liście pod kaloszami i zapach dymu we włosach. Podziwiam muchomory i oblepione rosą pajęczyny, wdycham wilgotny aromat ziemi. Miękkie październikowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach akcji Gotujemy po polsku!, Której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl przygotowałam coś z mojego regionu z kuchni Kaszubskiej Do wspólnej zabawy "Gotujmy po polsku" zaprasza blog Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim domu dzisiaj Kaszubski obiad i polewka grzybowa. Z pozdrowieniami dla Cudów i Smaków regionu :), po przepisy zajrzę jeszcze wiele razy. Zupa wspaniała i niezwykle prosta! Składniki: 2 l.wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty przepis z mojej książki kaszubskiej,bo kuchnia kaszubska toprzecieżprostota i smak. PULKI Z POLA NADZIANE KURZAJAMI(KURKAMI) 1/2 kg ziemniaków 100 g świeżych kurek 1 cebula sól pieprz 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Biała Kiełbasa Roladki z Szynki w Galarecie Pierogi z Kapustą i Grzybami Krokiety z Kapustą i Grzybami Zrazy Wołowe Bigos Tradycyjny Tradycyjna Sałatka Jarzynowa Drożdżowe Makówki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis naśledzie po staropolskuoraz naśledzie po kaszubsku, dziś przyszedł czas na śledzie po cygańsku. Ulubione śledzie Mojego M. Nic dziwnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie śledzie po kaszubsku, te również z pewnością przypadną wam do gustu – są odrobinę słodsze, bardziej wykwintne. Jeśli szukacie przepisów na śledzie, zajrzyjcie do poniższych linków: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie :) Zapraszam do wspólnej wymiany przepisami Bożonarodzeniowymi, wigilijnymi i ogólnie świątecznymi. Poniżej spis zebranych przepisów przeze mnie: Bakaliowy deser wigilijny z chałką i makiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosiemusztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świąteczny bigos po kaszubsku z dodatkiem żurawiny,dyni,papryki. Doprawiony owocami jałowca,suszonymi śliwkami, tymiankiem. 1 kg kapusty kiszonej 2-3 papryki konserwowe resztki wędlin,mięs z obiadu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia kaszubska charakteryzuje się bogactwem lasów, jezior, sadów, łąk i pól. Jest to kuchnia smaczna, sezonowa i łatwa w przygotowaniu. Gospodynie na wszelki sposób próbowały urozmaicić posiłki. Zobacz więcej