grzyby po kozacku

Drodzy czytelnicy, z przyjemnością pragnę Was poinformować, ze blog przeniósł się na własną domenę i od dziś po nowe wpisy i przepisy zaglądajcie na: gotujebolubi.pl Wpisy na tym blogu zacznę Zobacz więcej
Obiad z piekarnika, zapieczony i smakowity. I z moimi ulubionymi kraśniakami czyli koźlarzami pomarańczowożółtymi. Lubię je bo są piękne i bardzo rzadko mają lokatorów. Do tego zwykle rosną po Zobacz więcej
Chociaż zrazy nie można zaliczyć do skomplikowanych potraw, to jednak na Ukrainie kojarzą się głównie ze świętami. Ponadto, jakie może być ukraińskie wesele bez zrazów. Pewnie dlatego, że dawniej Zobacz więcej
Całkiem w sumie z przypadku zupa ta zagościła na naszym stole. Zakupiłam suszony bób ale po ugotowaniu nie przypominał mi w smaku tego wakacyjnego świeżego bobu. A skoro wersja sauté odpadła no to Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kozackie klopsiki  i bukiecik

Kozackie klopsiki i bukiecik 317

0
Niestety z Kozakami z Zaporoża nie ma to danie nic wspólnego chociaż myślę, i mam nadzieję, że nawet największemu Kozakowi by smakowało. Klopsiki są kozackie bo dodałam do nich grzyby kozaki czyli Zobacz więcej
z koźlarzami : - Kozackie klopsiki - Grzyby marynowane Kapelusz koźlarza pomarańczowżółtego osiąga średnicę do 20 cm. Początkowo kulisty, półkulisty, potem rozpościera się i robi poduchowaty. Zobacz więcej
. 20 dag mięsa wieprzowego (ja użyłam szynki); pieprz; sól; papryka słodka; odrobina mąki; 10 dag pieczarek; 2 średnie cebule; olej do smażenia. Wykonanie: Z szynki wycinamy w poprzek włókien plaster Zobacz więcej
czekoladę w kąpieli wodnej? Suszone grzyby: Jak suszyć grzyby? Jak ugotować jajka na miękko? Czas gotowania jajek Ogórki kartuskie. Ogórki konserwowe – najlepszy przepis Pulpety z indyka w sosie Zobacz więcej
natalerzyki. Dekorujemy truskawkami. Pieczona ricotta smakuje najlepiej chwilę poupieczeniu, lekko ciepła. Smacznego! , Amoże coś takiego? Kremowy sernik rabarbarowy, zkremem mascarpone, Zobacz więcej
ricottę powierzchu zapiekanki, całość posypujemy startym parmezanem. Wkładamy dopiekarnika nagrzanego do200 stopni izapiekamy przez ok 20 minut nazłoty kolor. Podajemy natychmiast. Smacznego! Amoże Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Kozacki kulisz

Kozacki kulisz 40

0
na Ukrainie święto Pokrowy obchodzimy nie tylko w wymiarze religijnym, ale również narodowym. Ja również nie mogę przejść obok tego święta bez upamiętnienia czymś specjalnym. I to właśnie kozacki Zobacz więcej
po prostu o koźlarzach w odcieniach brązu czy szarości, opierając się głównie na koźlarzu babce, a mniej lub bardziej czerwonym poświęcę osobny wpis. Wszystkie koźlarze, niezależnie od koloru Zobacz więcej
gotowania jajek Ogórki kartuskie. Ogórki konserwowe – najlepszy przepis Pulpety z indyka w sosie koperkowym z mizerią i młodymi ziemniakami Niskokaloryczne placki z cukinii Wątróbka drobiowa z Zobacz więcej
W poszukiwaniu pierogów idealnych zwiedziłem już sporo miejsc we Wrocławiu. Obserwacje nie są zbyt optymistyczne, ponieważ w większości miejsc, pierogi – niby lepione na miejscu – są fatalnej jakości, Zobacz więcej
się nie udało, a już z pewnością akcja nie miałaby bannerków ;). Jeszcze raz Ci za wszystko dziękuję! Chciałabym też podziękować autorce bloga "Trzeci Talerz" za niezwykle ciepły list oraz wspaniałe Zobacz więcej
zupa z białą kiełbasą jest w stanie uratować człowieka :) Składniki: kg białej kiełbasy 1 1/4 szklanki zakwasu na żurek 1,5 litra wody ząbek czosnku 3 ziarna […] Read More Pierś kurczaka Zobacz więcej