grzyby portobello

Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6137

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mam dla Was przepisik na pyszne proste danie obiadowe i nie tylko z grzybami portobello, które uwielbiam dostaniecie je w Piotrze i Pawle albo w Almie! SKŁADNIKI: 2 OSOBY 250 g makaronu spaghetti Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proszę bardzo, oto grzyby Portobello. Niech Was nie zmyli ich obco brzmiąca nazwa. Portobbello to piękna nazwa grzyba będącego prawie zwykłą pieczarką. Prawie jednak robi sporą różnicę. Są większe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Grzyby Portobello z kozim serem

Grzyby Portobello z kozim serem 1197

0
{{headerMessage}}
Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe. składniki - 4 porcje 4 grzyby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie i mało wymagające danie o niebanalnym smaku nie tylko dla wegan. Liczba porcji:6 Czas przygotowania:ok30 min Składniki: odrobina oleju do smazenia, natłuszczenia grzybów i naczynia do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetne zarówno jako przystawka, jak i główna atrakcja Pyszne, lekkie, świeże. Składniki 6 średniej wielkości grzybów portobello 1/2 cebuli 1 pomidor 1 ząbek czosnku 50 g serka kremowego, np. TEN Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowane przez nas veggie burgery są delikatnie słodkie. Głównie dzięki dodaniu brzoskwini. Bardzo się cieszę, że są już pierwsze polskie owoce. Grillowane grzyby portobello też sprawdziły się tu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wegetarianinem i odnalazłem w sobie szczerą chęć pokazania wszystkim zainteresowanym (i nie tylko.. w sumie w szczególności tym nie zainteresowanym :)) że wegetarianizm wcale nie jest nudny! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy pierwszy raz, cała w zachwytach, jadłam – ba! pochłaniałam grzyby portobello, nie miałam pojęcia, że ich pochodznie jest takie skromne. Że to nic innego, jak poczciwe pieczarki, tyle że dojrzałe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już moje drugie podejście do grzybów portobello. Bardzo przypadły mi do gustu i śmiało mogę powiedzieć, że przypominają w smaku mięso. A z mojego punktu widzenia to ogromny plus. Mięso, ryba czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aromatyczne i smaczniejsze. PS. Jeśli macie problem, by kupić czarny sezam, wykorzystajcie jasny. Ale to w ostateczności. Czarny ma przyjemny orzechowy smak i jest dużo bardziej aromatyczny od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
DrPelc: klik. SAKIEWKI Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, GRZYBAMI PORTOBELLO I PIECZONĄ PAPRYKĄ Składniki (16 sakiewek): ciasto 3 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki masła 6 łyżek śmietany 18% 20 g drożdży szczypta Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Portobello nadziane quinoą

Portobello nadziane quinoą 206

1
{{headerMessage}}
Ulubione nasze grzyby czyli pieczarki portobello nadziane zdrowymi ziarnami komosy ryżowej, zwanej także quinoą to pyszny obiad albo fantastyczna przystawka. Polecam gorąco do spróbowania. Portobello Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy powinien już być w pełni i tak pewnie jest w niektórych rejonach kraju ale u nas grzybów nie ma za dużo. To co zebrałam zaraz przerobiłam na pyszny obiad. Wykorzystałam tutaj również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Penne z portobello i kurczakiem w sosie śmietanowym Dodane 2 lipca, 2013 w Dania główne Szybki w przygotowaniu i smaczny makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami portobello. Składniki: 1 Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1723

0
{{headerMessage}}
Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą,więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Zobacz więcej
Hausik
Hausik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Do garów marsz
faszerowane pieczarki portobello

faszerowane pieczarki portobello 1500

0
{{headerMessage}}
do eksperymentowania... i koniecznie dajcie znać, czy smakowało... Składniki (dla 2 osób): 4 duże pieczarki portobello ser camembert świeża pietruszka i bazylia bułka tarta 1 łyżka masła oliwa sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Portobello czyli większe pieczarki brunatne, już od jakiegoś czasu dostępne z polskich upraw. Młoda odmiana jasnego koloru znana jest pod nazwą Crimini. Nie należy przechowywać ich dłużej niż 5 dni Zobacz więcej