Przepis na grzyby portobello smażone

moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Zupa krem z portobello

Zupa krem z portobello 280

Znacie portobello? Ja przyznam się Wam szczerze, że do tej pory o nich nie słyszałam. Człowiek uczy się całe życie ;) Portobello to grzyby z rodziny pieczarkowatych :) Mięsiste o dużo bogatszym smaku Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! I choć mają one niewiele wartości odżywczych, to w smaku są po prostu obłędne. W mojej kuchni grzyby goszczą dość często. Naturalnie najczęściej jest to pospolita pieczarka, która Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Sos z portobello

Sos z portobello 261

Francuzi nazywają je „poezją kuchni”. Nie są samodzielną potrawą, ale dodatkiem, który bardzo często podnosi walory smakowe całego dania. Mogą być słodkie, kwaśne, ostre, łagodne, zimne, gorące, czy Zobacz więcej
Świetne zarówno jako przystawka, jak i główna atrakcja Pyszne, lekkie, świeże. Składniki 6 średniej wielkości grzybów portobello 1/2 cebuli 1 pomidor 1 ząbek czosnku 50 g serka kremowego, np. TEN Zobacz więcej
Uwielbiamy faszerowane grzyby ... wiadomo, męska strona woli z mięskiem więc dziś połączenie dla wszystkich. Dodanie serka do mięsa doskonale poprawia jego aromat ale to nie wszystko ... powoduje że Zobacz więcej
Moje ukochane pierożki pieczone dziś przybrały postać sakiewek. Nadziałam je przepysznym farszem, którego głównym składnikiem jest komosa ryżowazaliczana do grupy produktów superfoods(w swoim składzie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Grzyby Portobello z kozim serem

Grzyby Portobello z kozim serem 1310

Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe. składniki - 4 porcje 4 grzyby Zobacz więcej
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed Zobacz więcej
Witam po dość sporej przerwie :) Muszę przyznać się, żeod publikowania przepisów odciągnęło mnie trochę lenistwa, trochę brak czasu i może.. hmm ..lekko motywacji to pisania kolejnych postów. Czas Zobacz więcej
Kiedy pierwszy raz, cała w zachwytach, jadłam – ba! pochłaniałam grzyby portobello, nie miałam pojęcia, że ich pochodznie jest takie skromne. Że to nic innego, jak poczciwe pieczarki, tyle że dojrzałe Zobacz więcej
Gdybym miała dokonać kulinarnego wyznania wiary, to zadeklarowałabym wiarę w proste pokarmy oraz siłę, jaką czerpie się z pełnowartościowego pożywienia. Już trzy, cztery odpowiednio przyprawione Zobacz więcej
miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Nadziewane grzyby portobello

Nadziewane grzyby portobello 2820

Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W SMAK
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 1387

Pieczarki portobello pochodzą z Ameryki. Są większe od pieczarek europejskich - ich kapelusze mogą mieć średnicę nawet kilkunastu centymetrów. Podobnie jak inne pieczarki, zawierają sporo Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qchnia24
Portobello z bryndzą

Portobello z bryndzą 157

Widząc w sklepie wielkie "pieczarki" osobno zapakowane zawsze zastanawialiśmy się cóż to takiego, jak smakuje, z czym to się je. Okazuje się ,że Portobello to nic innego jak grzyby, wyglądają jak Zobacz więcej
Na początku tygodnia potrzebuję obiadu dosłownie "w pięć minut". Mam mnóstwo roboty i nie mam specjalnie ani czasu ani ochoty na stanie przy garnkach dłużej niż przysłowiową chwilę, szczególnie, że na Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Pieczarki portobello

Pieczarki portobello 1789

Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 924

Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
Znowu Portobello! W Tesco często można znaleźć je w fajnych cenach. Pasują praktycznie do wszystkiego, można je piec, dusić, smażyć lub ugotować z nich zupę. Dlatego biorę je zawsze, kiedy są Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6910

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako Zobacz więcej