grzyby w oleju

Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 3 Zobacz więcej
Tradycyjna potrawa na Wigilię . Użycie oleju orzechowego nadaje jej dodatkowo wspaniałego aromatu .Nadal dominuje smak kapusty i grzybów a orzechowy olej nadaje tylko lekką nutę orzechową . Składniki Zobacz więcej
Niby kapusta to takie typowe danie świąteczne. Powtarzane, powielane, standardowe... U nas jednak od lat padało to samo stwierdzenie: "czegoś mi brakuje...". No i brakowało! Rok w rok zapominałyśmy Zobacz więcej
. Lubię ciasto drożdżowe, lubię zapach jak rośnie i to, że właściwie jest proste w przygotowaniu. Od kiedy spróbowałam przepisu ciasto drożdżowe na oleju, od tego czasu zastanawiałam się jak Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 120 g suszonych grzybów cebula jajko sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego Zielony Nurt liście laurowe ziele angielskie Ciasto: 400 g mąki 1 jajko szkl. wody Zobacz więcej
Jestem bardzo ciekawa czy w każdym polskim domu w wigilie podawane są pierogi z kapustą i grzybami. W moim lubelsko-podkarpackim regionie nie ma kolacji 24.XII bez pierogów, wymóg konieczny :-) ale Zobacz więcej
Pyszna tarta z aromatycznym wnętrzem. Ciasto przypomina swoją konsystencją spody przygotowane na kruchych ciasteczkach- tym razem jest jednak w wersji wytrawnej i zdrowszej- na bazie orzechów Zobacz więcej
Do świątecznego barszczu i jako dodatek do wigilijnego karpia. Kapuśniaczki w formie ślimaczków, o przepysznym korzennym aromacie za sprawą kminku, gałki muszkatołowej, goździków i suszone żurawiny. Zobacz więcej
Krokiety z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym - Potrawy wigilijne - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Krokiety z kapustą i grzybami na oleju Zobacz więcej
Dzień dobry, Każdy kto mnie zna (więc moi stali czytelnicy też:)) wie, że jestem fanką grzybów. Nie chodzi tylko o ich smak, ale o kolory, kształty i niesamowite tekstury. Rok temu sprowadziłam sobie Zobacz więcej
Wspominałam już, że uwielbiam pierogi z pieca? :) Uwielbiam! To świetna alternatywa dla zwykłych pierogów i przepyszna chyba z każdym farszem. Wystarczy opanować "produkcję" podstawowego ciasta i Zobacz więcej
Z miłości do zdrowego odżywiania, z miłości do natury, z miłości do lokalnych dostawców, z miłości do ludzi, którzy tworzą z pasją... z miłości do wszystkiego co kojarzy się z naturą i delikatnym do Zobacz więcej
Tradycja nakazuje aby było postnie. Dlatego w moim domu zawsze na wigilię jest postnie - bezmięsnie. Na stole gości 12 potraw. Ale aby nie było zbyt jałowo, od pokoleń w mojej rodzinie do potraw Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Roladki z górki cielęcej z grzybami leśnymi podane na puree selerowo-jabłkowym z chrzanem z sosem pieczeniowym z karmelizowanym jabłkami z olejem rzepakowym Kulinarne Zobacz więcej
Dziś polecam prostą sałatkę śledziową. Wystarczą płaty śledziowe i dwa słoiczki sałatki grzybowej, którą przedstawiałam na blogu w październiku. Śledzik i sałatka bardzo dobre połączenie nawet się Zobacz więcej
G O R S K Y ...projektant mody, miłośnik dobrego jedzenia przygotowanego z naturalnych, sezonowych składników. Gotowania wciąż się uczę, chcę robić to smacznie i zdrowo. Na tym blogu łączę gotowanie z Zobacz więcej
/pszenne naleśniki na kwaśnym mleku z żółtym serem, sosami, pomidorami i grzybami marynowanymi z cebulą i pomidorami w oleju/ Zobacz więcej
Kilka zdjęć z wigilijnego stołu :) Śledzie w oleju z żurawinową i cebulką "Seleryba" po grecku Sałatka włoska Paszteciki z kapustą i grzybami Galaretki z pstrąga Makowiec, jabłecznik i piernik Choinka Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego grzyby świeże - ok 2 szklanki parmezan do starcia i posypania boczek - ok 150g szczypiorek -spory pęczek pół cebuli opakowanie serka twarogowego Turek - ok Zobacz więcej
Składniki; kania całe jajko sól,pieprz mąka ,bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie; Grzyby oczyszczamy.(same kapelusze) Solimy,pieprzymy do smaku .Obtaczamy w mące ,roztrzepanym jajku oraz w Zobacz więcej