grzyby wołowina

gosiaG
gosiaG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ekologicznakuchnia
wołowina z grzybami

wołowina z grzybami 108

0
0,5 kg ładniej wołowiny np udziec 0,5 kgmrożonychgrzybów -użyłammaślaków i podgrzybków 1 marchewka 2 cebule szklanka śmietany rozmaryn sól, pieprz liśc laurowy, ziele angielskie 1 surowy mały ziemniak Zobacz więcej
Myślę, że nadeszła już pora na prawdziwe jesienno-zimowe jedzenie. Pożywne zupy, maślane ciasta, treściwe gulasze. Czas się otulić swetrami i kocami i zasiąść przy stole z miską czegoś rozgrzewającego Zobacz więcej
Pyszna rozpływająca się w ustach wołowinka mmm :-) Wołowina z fasolą i grzybami 500g wołowiny chudej (ja miałam z udżca) 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka fasoli konserwowej białej garść suszonych Zobacz więcej
W tym roku najpierw grzybów było jak na lekarstwo, potem jak wysypały, to nie mieliśmy czasu wybrać się na grzybobranie. Na szczęście poprzedni weekend spędziłam blisko grzybowego miejsca, Zobacz więcej
Soczyste mięso, leśne grzyby i makaron - przygotuj zapiekankę wg mojego przepisu a nie będziesz żałować ;) Doskonałe i aromatyczne danie obiadowe - przepis dla smakoszy wołowiny! Składniki na 4 Zobacz więcej
Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gościna naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską - dziś postanowiłam zmienić nieco recepturę - mamy Zobacz więcej
Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gościna naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską - dziś postanowiłam zmienić nieco recepturę - mamy Zobacz więcej
Dziś zaprezentuję bardzo smakowite gołąbki z kaszą jaglaną zamiast ryżu. Aromatycznym dodatkiem są w nich podgrzybki, a zamiast białej kapusty użyłam bardziej wyrazistej w smakui i bardziej kruchej Zobacz więcej
Wołowina z grzybami duszona w czerwonym winie Najbardziej lubię gotować w weekendy. Mam wtedy mnóstwo czasu na eksperymenty (nie zawsze udane), na wyrastanie ciasta drożdżowego, na skomplikowane Zobacz więcej
jest "szklanym" (ang. glass noodles). Szklany makaron sojowy należy po prostu zalać wrzącą wodą odczekać mniej niż minutę i odcedzić, a następnie dodawać do wszystkiego, czego dusza zapragnie. Ten Zobacz więcej
Dziś przedstawiam przepis na rozgrzewające danie w stylu azjatyckim, które idealnie sprawdzi się na obiad w zimne dni. Pyszna wołowina w sosie z imbirem i sosem sojowym, ze zdrowym jarmużem i grzybami Zobacz więcej
Dziś postanowiłyśmy zrobić sobie małą ucztę, bo każde spotkanie z przyjaciółka jest jak małe święto:) i dlatego ugotowałyśmy makaron z grzybami i wołowiną. Składniki: duża śmietanka 30% 30 g grzybów Zobacz więcej
Przepisy z wołowiny Przepis na potrawkę Stroganoff z wołowiny z grzybami leśnymi 2012/09/11 , Gosia Wspomniałam już kiedyś, że uwielbiam zbieraćgrzyby. Tu, w lasach skandynawskich natknęłam sięna Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na danie makaronowe, trochę włoskie, jednak z polskim akcentem, a mianowicie z dodatkiem borowików z podkarpackiego lasu... Makaronowe muszelki nadziewałam mieloną wołowiną, Zobacz więcej
"To jest z... pyszne, kiedy znowu będziesz to gotować?" to ocenzurowana wypowiedź pewnej wybrednej kulinarnie osoby, która po opróżnieniu pełnego talerza poprosiła o dokładkę. Miękka wołowina, Zobacz więcej
Bardzo rzadko jadam wołowinę. Generalnie rzadko jadam mięso, bo za nim nie przepadam. Jeśli już je jem, to najczęściej na moim stole gości mięso drobiowe, czasem wieprzowina. Chyba wynika to z faktu, Zobacz więcej
Uwielbiam wołowinę. Niestety, bardzo rzadko ją jadam - gdy byłam w domu powodem był fakt, iż moja siostra mięsa tego nie znosi, teraz zaś - jest nim cena. Kiedy więc myślałam nad tym, jakie mięso Zobacz więcej
Zastanawiałam się dziś, co blog zmienił w moim życiu - poza oczywistą dla mnie rzeczą,że zabiera mi cały wolny czas :) Zmienił naprawdę dużo, ale dziś chcę napisać o jednym, chyba najważniejszym. I to Zobacz więcej
Uwielbiam wołowinę. Mam w okolicy mój ulubiony sklepik mięsny, gdzie co wtorek można dostać świeżą wołowinę - świeżą tak, że aż pachnie...kupuję 4 plastry i korzystam z opcji przepuszczenia ich przez Zobacz więcej
potrawach. Buraki możemy zjeść następnego dnia z jogurtem polanym ostrą oliwą, wodę z gotowania grzybów użyć do bulionu. Wołowinę podać na kanapkach. Jeśli nie zjemy całej patelni, można ją odgrzać z Zobacz więcej