grzyby z warzywami

Dzisiejsza propozycja to prostepołączeniekaszy z warzywami. Na obiad? Chyba najlepiej. Wegetariańsko. Nie mam nic więcej do dodania. Składniki: 50 g kaszy pęczak papryka cukinia pieczarki łyżka oleju Zobacz więcej
drobno pieczarki i cukinię. Skręcić ogień i dusić jeszcze 5minut. W tym czasie sparzyć pomidora, zdjąć z niego skórkę, pokroić go w kosteczkę oraz dodać do grzybów i warzyw. Gdy pomidor puści soki i Zobacz więcej
naciowy 1/4 pora 1 cebula 1/2 papryki (kolor dowolny) pomidor słodki sos sojowy (Kecap Manis) sok z limonki pieprz biały bazylia oregano Przygotowanie: Wszystkie warzywa należy umyć. Pieczarki kroimy Zobacz więcej
Na ciasto: - szklanka ciemnej mąki - 1/3 szklanka mleka sojowego - 2 łyżeczki soli - 1/8 kostki drożdży - woda Do środka: -pieczarki - wszystkie rodzaje warzyw, które łatwo się nie rozwalają (czyli Zobacz więcej
Dzisiaj obiecany przepis na jedno z najbardziej popularnych dań w barach azjatyckich w Europie – sajgonki. Składniki: ok. 200 g makaronu sojowego 1 papryka (dowolny kolor) ok. 150 g pieczarek ok. 150 Zobacz więcej
ziemniaczanej 100 gram groszku cukrowego czerwona papryka marchewka ząbek czosnku 1 cm świeżego imbiru kolendra czarny sezam papryczka chili - kawałeczek woda z namaczania grzybków Grzyby shitake Zobacz więcej
2 łyżki ugotowanych, posiekanych grzybów 2-3 łyżki posiekanej szałwii czerwonej 1 szklanka bulionu grzybowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz 4 łyżki puree z dyni [ klik ] Kaszę ugotowałam Zobacz więcej
- miałam mrożone garść kurek 2 pomidory sól pieprz olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki sosu worcestershire 1/2 pęczka natki pietruszki pieczywo na grzanki Wszystkie warzywa umyłam, osuszyłam i Zobacz więcej
Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu krajanka Czaniecki, 50 g grzybów mun, 1 mała cukinia, 1 cebula, 10 plasterków pora, 50 g sera żółtego, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, 1 łyżka ciemnego sosu Zobacz więcej
Dzisiaj kombinacje z makaronem ryżowym. Tak, tak – kupiłam w Biedrze i coś z nim trzeba było zrobić Na ,,chińszczyźnie” nie znam się zupełnie, ale efekt końcowy bardzo smaczny. Makaron ryżowy z Zobacz więcej
Bardzo proste do przygotowania danie, którego głównym składnikiem jest japoński makaron udon. Japończycy udon jedzą najczęściej w zupie, ale można też spotkać wersję smażoną. Wystarczy podsmażyć udon Zobacz więcej
Proste i szybkie danie wystarczy tylko pokroić warzywa dodać mięso i zapiekać. Można wykorzystać świeże grzyby, ale jeżeli ktoś podobnie jak ja ma jeszcze zamrożone grzyby to pora aby je wykorzystać i Zobacz więcej
Na ciasto: - szklanka ciemnej mąki - 1/3 szklanka mleka sojowego - 2 łyżeczki soli - 1/8 kostki drożdży - woda Do środka: -pieczarki, boczniaki - wszystkie rodzaje warzyw, które łatwo się nie Zobacz więcej
mrożonych grzybów 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego sól i pieprz do smaku mąka do obtoczenia ryby 3 łyżki masła Zobacz więcej
Wieprzowina jest jednym z moich ulubionych mięs, które w połaczeniu z warzywami tworzy idealny duet. Reszta zależy już od naszej fantazji, kubków smakowych i od apetytu. Zrazy z piekarnika to dobry Zobacz więcej
na temat zupy. Tym razem wariacja w trochę azjatyckim klimacie, bo mamy imbir, sos sojowy, dymkę i grzybki shimeji. Takie grzybki to ciekawe uzupełnienie bulionu- jeśli uda się Wam je kupić skuście Zobacz więcej
Historia pewnej zupy - wizyta na jesiennym targowisku zakończyła się dla mnie zawrotem głowy, spowodowanym panującym tan prawdziwym festiwalem kolorów, ale również torbą pełna warzyw. Ponieważ mam Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkie zapiekanki warzywne w różnych postaciach. Pomysłem była pieczeń gdzie warzywa są otulone ciastem francuskim. Oryginalne ciasto jest z masłem, można wykonać je z margaryną ale to Zobacz więcej
Robi się coraz cieplej, przyroda budzi się do życia, a ja mam coraz większą ochotę na świeże warzywa. Staram się je przemycać dosłownie wszędzie, gdyż niestety mój połówek nie jest wielkim ich fanem, Zobacz więcej
Tradycja wykorzystania grzybów w polskiej kuchni jest długa. Generalnie zbieractwo jest silnie zakorzenione w naszej kulturze, a grzybobranie to nie relikt PRL-owskich wycieczek pracowniczych, ale Zobacz więcej