grzyby zaprawiane w occie

Znalazłam i byłam szczęśliwa. Grzybów było za mało, żeby zaprawiać w occie, postanowiłam więc wrzucić je na masło. Czyli rydze pur, usmażone bez panierki, na samym maśle i doprawione wyłącznie solą. Zobacz więcej
Przepis dostałam od Taty. Pamiętam jak takie grzybki przywoził z Mazur... zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam je zrobić, a że byłam z Rodzicami na grzybobraniu i to całkiem udanym, więc wzięłam Zobacz więcej
Wysyp grzybów! Można jeść świeże, zamrażać, suszyć, zaprawiać w occie...Warto poświęcić wolny weekend i pójść pooddychać świeżym powietrzem, a przy okazji przywieźć koszyk tych pyszności. Dzisiaj Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Opieńki - cz.2

Opieńki - cz.2 218

2
Grzybki, które przygotowujemy od lat w ten sam sposób, każdego roku na nie czekamy, zbieramy w tym samym lesie a potem zaprawiamy do słoiczków. Przepis na opieńki w zalewie octowej zapoczątkował 3 Zobacz więcej
Ilona/Albertos
Ilona/Albertos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pod Lipami
Grzybowo...

Grzybowo... 55

0
Sezon na grzyby zbliża się już do końca. Śnieg powoli sypie się z nieba, ale na pewno wielu z Was ma przygotowane swoje grzybowe zapasy. A oto moje propozycje na ich wykorzystanie: Zupa grzybowa Zobacz więcej
Pan Makłowicz wdał się ostatnio w romans z jedną z sieci supermarketów, co zaowocowało kilkoma przepisami dostępnymi na stojakach sklepowych. Niektóre z nich mnie zainteresowały i mam zamiar je Zobacz więcej
wrażenia? Teraz musimy wszystko zmieścić w bagażniku i do domu. Czas rozpocząć mycie i zaprawianie. Wszystkie grzybki dokładnie czyścimy i segregujemy. Duże kapelusze odkładamy dopóźniejszej Zobacz więcej
Uwielbiam zbierać grzyby, mogłabym chodzić całe dnie po lesie, od świtu aż do zmierzchu. Uwielbiam je czyścić, suszyć, marynować, czy zaprawiać w solance. Jeść je też lubię, ale bardziej wolę zbierać, Zobacz więcej
Anyżek Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawpwych, w tym curry. Nadaje się do wschodnich sałatek i ryżu, orientalnych sosów słodko-kwaśnych, twarogu, dań z grzybów, biszkoptów, ciastek, keksów i Zobacz więcej
lasach, czy to Podlasie, czy Mazury i pokazywała grzyby, uczyła, który dobry, gdzie taki lubi rosnąć, na jakie uważać, czego nie zbierać, jak się wna czas grzybobrania zachowywać - zupełnie tak, jak Zobacz więcej