gu

ZOBACZ TAKŻE:

, posłuchałam, popatrzyłam i przed zaśnięciem postanowiłam, że zrobię to wspaniałe 'Bu gu gi', które tak kocha jego piękna żona, i które robił 1000 razy, zanim się dowiedział, że secret ingredient to Zobacz więcej
Taki sposób na wołowinę poznałam dzięki programowi "Jak Piotr Przykazał". Autor - Piotr Przykaza - warszawski restaurator miał swego czasu program na kuchnia.tv. Jego dania są zainspirowane kuchnią Zobacz więcej
Takich jeszcze nie bylo :)) Trwa Adwent, trwa akcja "Korzenny Tydzien", wiec sa w sam raz ;) Troche slodkie, troche pieprzne, bardzo bardzo zimowe... Przepis pochodzi z mojej ulubionej ksiazeczki pod Zobacz więcej
Niewinnosc sama ;) Z wygladu, oczywiscie... Faktem jest, ze ich piekielnosc zalezy od ilosci przypraw, a wiec kazdy sypie, ile chce. Przepis pochodzi z ksiazeczki "Muffins" wydawnictwa GU. Skladniki Zobacz więcej
Chińskie szaszłyki z kurczaka z ryżem Pyszne orientalne szaszłyki – szpadki z kurczakiem i grzybami. Serwowane z ryżem są miłym urozmaiceniem – niby szaszłyki ale o zupełnie innym smaku. Zmodyfikowany Zobacz więcej
Lekko kawowe, zeby pasowaly jeszcze do porannej kawusi :) Nie chcialam, zeby ich smak dominowal nad mala czarna - nie sa tez zbyt slodkie (to kawa, jesli juz, ma byc slodka). Przepis - jak na Zobacz więcej
Jeśli lubicie gu acamole , myślę, że polubicie ten dip, w którym avocado połączone jest z intensywną w smaku fetą. Dzięki cytrusowej nucie wspaniale pasuje zarówno do dań mięsnych, jaki i ryb. Równie Zobacz więcej
składników otrzymamy ok. 5 słoiczków (każdy po 250ml) konfitury. Konfiturę można przechowywać do 3 miesięcy. Smacznego. Przepis pochodzi z książki: „Marmeladen und Gelees. Früchtchen auf Vorrat” GU Zobacz więcej
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć parę razy widelcem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30min. Ciasto zaraz po uformowaniu. Ciasto po 30min. Piec w nagrzanym Zobacz więcej
bratka88
bratka88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakątek Smaku
Chleb z cukinią

Chleb z cukinią 339

0
Nie ma nic lepszego niż domowy chleb:) A ten jest pyszny. Cukinia sprawia, że jest on bardzo wilgotny. W przepisie, który znalazłam, były również orzechy włoskie, ale ja z nich zrezygnowałam. Przepis Zobacz więcej
konfitura zastyga, to znaczy, że jest gotowa). Garnek zdjąć z pieca. Jeśli utworzyła się piana, należy ją zdjąć łyżką. Konfiturę przełożyć od razu do czystych słoiczków i mocno zakręcić. Z podanych Zobacz więcej
4cm kleksy ciasta na blasze. Piec na środkowym poziomie około 12-14 minut, po czym wystudzić na kratce. Smacznego! Dodatkowe informacje: Przy pieczeniu nieco się rozlewają więc przy nakładaniu należy Zobacz więcej
:) Salata rzymska z pomaranczami, suszonymi pomidorami i feta *inspiracja: "Vegetarisch. Das goldene von GU" Skladniki na 4 porcje: 4 nieduze salaty rzymskie 4 pomarancze 130 g sera feta 12 suszonych Zobacz więcej
nadmiar czekolady i obtoczyć w mieszance krokantowo-pieprzowej. Odłożyć do wyschnięcia, najlepiej w chłodne miejsce. Źródło: Brigitte- Weihnachten- GU Dodatkowe informacje: W lodówce można Zobacz więcej
Bardzo malo adwentowe, ale przyznam, ze w tym roku jakos malo mam weny na typowe adwentowe ciasteczka... Te ciastka z kolei sa proste (jak muffinki) i do tego lekkie i pyszne& zimowo-korzenne :) Zobacz więcej
Były bułeczki z cukinią, a teraz pora na chleb.Zarówno jak i bułeczki tak samo i chleb pycha polecam.Przepis pochodzi z książki „Brot und Kleingebäck“ Die GU Küchenbibliothek, a znalazłam przepis Zobacz więcej
gruszek. Muffinki piec w nagrzanym piekarniku około 20- 25 min. w temperaturze 180C (lub termoobieg: 160C). Pozostawić na 5- 10 min. w formie, kolejno wyciągnąć i ostudzić na kratce z piekarnika. Zobacz więcej
byly dwa swieze bialka; ja niestety nie mam zaufania do surowych jajek dlatego postanowilam zamienic je na zelatyne a pomysl znalazlam u Komarki **inspiracja: "Sommerküche" (GU) z moimi zmianami Zobacz więcej
. Do podduszonych warzyw dodac pomidory z sokiem (lub pomidory z puszki), wlac bulion. Doprawic do smaku sola, pieprzem i cukrem. Gotowac bez przykrycia przez 30 min. na malym ogniu. Gotowa zupe Zobacz więcej
). Piec w nagrzanym piekarniku, na dolnej szynie piekarnika ok. 50min. (Można w termoobiegu w temperaturze 180C.) Po upieczeniu chleb pozostawić na chwilę w formie, kolejno wyłożyć na kratkę z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: