gu

ZOBACZ TAKŻE:

Taki sposób na wołowinę poznałam dzięki programowi "Jak Piotr Przykazał". Autor - Piotr Przykaza - warszawski restaurator miał swego czasu program na kuchnia.tv. Jego dania są zainspirowane kuchnią Zobacz więcej
Takich jeszcze nie bylo :)) Trwa Adwent, trwa akcja "Korzenny Tydzien", wiec sa w sam raz ;) Troche slodkie, troche pieprzne, bardzo bardzo zimowe... Przepis pochodzi z mojej ulubionej ksiazeczki pod Zobacz więcej
Niewinnosc sama ;) Z wygladu, oczywiscie... Faktem jest, ze ich piekielnosc zalezy od ilosci przypraw, a wiec kazdy sypie, ile chce. Przepis pochodzi z ksiazeczki "Muffins" wydawnictwa GU. Skladniki Zobacz więcej
Chińskie szaszłyki z kurczaka z ryżem Pyszne orientalne szaszłyki – szpadki z kurczakiem i grzybami. Serwowane z ryżem są miłym urozmaiceniem – niby szaszłyki ale o zupełnie innym smaku. Zmodyfikowany Zobacz więcej
Lekko kawowe, zeby pasowaly jeszcze do porannej kawusi :) Nie chcialam, zeby ich smak dominowal nad mala czarna - nie sa tez zbyt slodkie (to kawa, jesli juz, ma byc slodka). Przepis - jak na Zobacz więcej
Jeśli lubicie gu acamole , myślę, że polubicie ten dip, w którym avocado połączone jest z intensywną w smaku fetą. Dzięki cytrusowej nucie wspaniale pasuje zarówno do dań mięsnych, jaki i ryb. Równie Zobacz więcej
składników otrzymamy ok. 5 słoiczków (każdy po 250ml) konfitury. Konfiturę można przechowywać do 3 miesięcy. Smacznego. Przepis pochodzi z książki: „Marmeladen und Gelees. Früchtchen auf Vorrat” GU Zobacz więcej
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć parę razy widelcem. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 30min. Ciasto zaraz po uformowaniu. Ciasto po 30min. Piec w nagrzanym Zobacz więcej
bratka88
bratka88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakątek Smaku
Chleb z cukinią

Chleb z cukinią 352

0
Nie ma nic lepszego niż domowy chleb:) A ten jest pyszny. Cukinia sprawia, że jest on bardzo wilgotny. W przepisie, który znalazłam, były również orzechy włoskie, ale ja z nich zrezygnowałam. Przepis Zobacz więcej
konfitura zastyga, to znaczy, że jest gotowa). Garnek zdjąć z pieca. Jeśli utworzyła się piana, należy ją zdjąć łyżką. Konfiturę przełożyć od razu do czystych słoiczków i mocno zakręcić. Z podanych Zobacz więcej
4cm kleksy ciasta na blasze. Piec na środkowym poziomie około 12-14 minut, po czym wystudzić na kratce. Smacznego! Dodatkowe informacje: Przy pieczeniu nieco się rozlewają więc przy nakładaniu należy Zobacz więcej
:) Salata rzymska z pomaranczami, suszonymi pomidorami i feta *inspiracja: "Vegetarisch. Das goldene von GU" Skladniki na 4 porcje: 4 nieduze salaty rzymskie 4 pomarancze 130 g sera feta 12 suszonych Zobacz więcej
nadmiar czekolady i obtoczyć w mieszance krokantowo-pieprzowej. Odłożyć do wyschnięcia, najlepiej w chłodne miejsce. Źródło: Brigitte- Weihnachten- GU Dodatkowe informacje: W lodówce można Zobacz więcej
Bardzo malo adwentowe, ale przyznam, ze w tym roku jakos malo mam weny na typowe adwentowe ciasteczka... Te ciastka z kolei sa proste (jak muffinki) i do tego lekkie i pyszne& zimowo-korzenne :) Zobacz więcej
Były bułeczki z cukinią, a teraz pora na chleb.Zarówno jak i bułeczki tak samo i chleb pycha polecam.Przepis pochodzi z książki „Brot und Kleingebäck“ Die GU Küchenbibliothek, a znalazłam przepis Zobacz więcej
upewnić się, że wybraliśmy bezglutenową kaszę kukurydzianą i bezglutenowy proszek do pieczenia. Składniki: 2 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny 100g miękkiego masła lub margaryny 100g cukru 3 Zobacz więcej
byly dwa swieze bialka; ja niestety nie mam zaufania do surowych jajek dlatego postanowilam zamienic je na zelatyne a pomysl znalazlam u Komarki **inspiracja: "Sommerküche" (GU) z moimi zmianami Zobacz więcej
Bardzo lubie pomidorowe zupy. Znajduja sie one w trojce moich ulubionych zup (zaraz po botwince i zupie szczawiowej:)) Przewaznie robilam zwykla pomidorowke, zabielana smietana, ktora podawalam z Zobacz więcej
sobota, 21 maja 2011 13:44 Chleb jest mówiąc jednym słowem pyszny. Bardzo nam smakuje. Dodatek cukinii sprawia, że jest bardzo wilgotny, a orzechy włoskie nadają mu dodatkowo smaku i aromatu. Raczej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: