guacamole z awokado

Zakupiliśmy ponownie dużą ilość przepysznego awokado Hass z Sycylii. Jest to odmiana o bardzo ciemnozielonej, prawie czarnej, chropowatej łupince i maślanym smaku. Po wyjęciu z lodówki idealnie Zobacz więcej
Danie pochodzi z Meksyku. Może stanowić osobny posiłek, gdy podamy je z grzankami albo bagietką. Polecany jest również jako dodatek do mięs. Ja zrobiłam eksperyment i przyrządziłam je z krewetkami. Zobacz więcej
Pasta guacamole jest najsmaczniejsza tuż po zrobieniu i z wyczuwalnymi kawałkami awokado. Można ją podawać do dań meksykańskich albo jako sos z warzywami pokrojonymi w słupki lub z chipsami tortilla. Zobacz więcej
Polecam przepyszną, zdrową i ładną (uwielbiam zielony kolor) pastę. Najczęściej używamy jej do chleba, ale pasuje też świetnie do paluchów czy nachos. Pasta z awokado znana jest pod nazwą guacamole. Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska to przede wszystkim różnorodność i wyrazistość smaków. Jednym ze sztandarowych meksykańskich dodatków jest guacamole, czyli pasta z awokado, soli i limonki, podawana najczęściej z Zobacz więcej
Sezon na awokado mamy w pełni ! Bardzo lubię to warzywo - tylko czy na pewno jest to warzywo ? Jedni twierdzą, że jest to owoc, inni, że jednak to warzywo... Nie będę wchodziła z nikim w polemiki, Zobacz więcej
Pasta prosta, szybka, nieziemsko smaczna! Kilka słów wstępu: Cóż za niedopatrzenie! Niemożliwością to jest, żeby nie było na blogu przepisu na moją ulubioną klasyczną pastę guacamole! Była już pasta Zobacz więcej
Guacamole - pasta z awokado - Pasty i smarowidła - Chwila i gotowe - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Chwila i gotowe Guacamole - pasta z awokado (18.07.2014)Sałatka z wędzonym Zobacz więcej
Zakupiliśmy ponownie dużą ilość przepysznego awokado Hass z Sycylii. Jest to odmiana o bardzo ciemnozielonej, prawie czarnej, chropowatej łupince i maślanym smaku. Po wyjęciu z lodówki idealnie Zobacz więcej
Witam Serdecznie Dzisiaj podzielę się przepisem na pyszną guacamole z kuchni meksykańskiej , na pewno jest bardzo zdrowa i do tego smaczna idealnie nadaje się do podania z chrupkami tortilla , Zobacz więcej
.Idealne awokado musi mieć ciemnozieloną skórkę, bez plamek i przebarwień.Tylko z miękkiego, dojrzałego awokado Wasze guacamole będzie miało idealną konsystencje!! Jeśli awokado jeszcze nie dojrzało, Zobacz więcej
Guacamole to meksykański sos (salsa) przyrządzany na bazie awokado, dodatkiem jest limonka oraz sól. Do guacamole można również dodać kolendrę, czosnek, pomidory oraz paprykę chilli. Z czym jeść Zobacz więcej
jeśli kupicie niedojrzałe awokado? Zawińcie je w gazetę i odłóżcie w zacienione miejsce na dzień lub dwa. Awokado możecie wykorzystać zarówno jako dodatek do sałateklub przygotować z niego pyszną Zobacz więcej
Nadchodzi jesień, a razem z nią długie wieczory, które można uprzyjemnić oglądając dobre filmy lub nadrabiając odcinki ulubionych seriali. Takie momenty sprzyjają ochocie na słone przekąski, a my Zobacz więcej
Guacamole z awokado i czosnkiem Najlepsza pasta na świecie, bardzo delikatna i zdrowa. Nadaję się na śniadanie i kolację, można ją przyrządzić w różnych wariantach. Podawać z pieczywem, ja użyłam Zobacz więcej
Salsa z awokado, czyli innymi słowy, guacamole to znakomity dodatek do potraw jak i samodzielna, cudowna w smaku przystawka. Nazwa guacamole pochodzi z języka nahuatl, "ahuacalla alli" (ahuacatl Zobacz więcej
Guacamole kojarzy nam się przede wszystkim jako dodatek do nachos ale tak naprawdę sprawdza się przy praktycznie wszystkich potrawach kuchni meksykańskiej. Dip z awokado wykorzystuję również do mięsa Zobacz więcej
Tym razem postanowiłam zrobić awokado z paprykę. Szczerze? pyszniejsze. Troszkę zmodyfikowałam przepis i jak dla Mnie al dente. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje czy można guacamole mrozić? Pytam z Zobacz więcej
Skoro jesteśmy w meksykańskich klimatach, nie może się obyć bez guacamole. Nazwa pochodzi z języka nahuatl, ahuacama alli (w języku nahuatl ahuacatl - awokado, molli - sos), w języku hiszp. wymawia Zobacz więcej