guacamole z awokado

Zakupiliśmy ponownie dużą ilość przepysznego awokado Hass z Sycylii. Jest to odmiana o bardzo ciemnozielonej, prawie czarnej, chropowatej łupince i maślanym smaku. Po wyjęciu z lodówki idealnie Zobacz więcej
Danie pochodzi z Meksyku. Może stanowić osobny posiłek, gdy podamy je z grzankami albo bagietką. Polecany jest również jako dodatek do mięs. Ja zrobiłam eksperyment i przyrządziłam je z krewetkami. Zobacz więcej
Pasta guacamole jest najsmaczniejsza tuż po zrobieniu i z wyczuwalnymi kawałkami awokado. Można ją podawać do dań meksykańskich albo jako sos z warzywami pokrojonymi w słupki lub z chipsami tortilla. Zobacz więcej
Polecam przepyszną, zdrową i ładną (uwielbiam zielony kolor) pastę. Najczęściej używamy jej do chleba, ale pasuje też świetnie do paluchów czy nachos. Pasta z awokado znana jest pod nazwą guacamole. Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska to przede wszystkim różnorodność i wyrazistość smaków. Jednym ze sztandarowych meksykańskich dodatków jest guacamole, czyli pasta z awokado, soli i limonki, podawana najczęściej z Zobacz więcej
Pasta prosta, szybka, nieziemsko smaczna! Kilka słów wstępu: Cóż za niedopatrzenie! Niemożliwością to jest, żeby nie było na blogu przepisu na moją ulubioną klasyczną pastę guacamole! Była już pasta Zobacz więcej
Zakupiliśmy ponownie dużą ilość przepysznego awokado Hass z Sycylii. Jest to odmiana o bardzo ciemnozielonej, prawie czarnej, chropowatej łupince i maślanym smaku. Po wyjęciu z lodówki idealnie Zobacz więcej
Witam Serdecznie Dzisiaj podzielę się przepisem na pyszną guacamole z kuchni meksykańskiej , na pewno jest bardzo zdrowa i do tego smaczna idealnie nadaje się do podania z chrupkami tortilla , Zobacz więcej
Pasta z awokado to idealny pomysł na śniadanie. Moim ulubionym połączeniem jest kanapka z pastą i świeżymi listkami mięty! Każde inne dodatki są w tym przypadku dla mnie zbędne! Jeśli chodzi o samo Zobacz więcej
Guacamole to meksykański sos (salsa) przyrządzany na bazie awokado, dodatkiem jest limonka oraz sól. Do guacamole można również dodać kolendrę, czosnek, pomidory oraz paprykę chilli. Z czym jeść Zobacz więcej
Awokado często jest nazywane “owocem maślanym” z uwagi na dużą zawartość tłuszczów nienasyconych zdrowych dla naszych organizmów. Przed zakupem upewnijcie się czy owoc jest dojrzały. Możecie to Zobacz więcej
Nadchodzi jesień, a razem z nią długie wieczory, które można uprzyjemnić oglądając dobre filmy lub nadrabiając odcinki ulubionych seriali. Takie momenty sprzyjają ochocie na słone przekąski, a my Zobacz więcej
Guacamole z awokado i czosnkiem Najlepsza pasta na świecie, bardzo delikatna i zdrowa. Nadaję się na śniadanie i kolację, można ją przyrządzić w różnych wariantach. Podawać z pieczywem, ja użyłam Zobacz więcej
Salsa z awokado, czyli innymi słowy, guacamole to znakomity dodatek do potraw jak i samodzielna, cudowna w smaku przystawka. Nazwa guacamole pochodzi z języka nahuatl, "ahuacalla alli" (ahuacatl Zobacz więcej
Guacamole kojarzy nam się przede wszystkim jako dodatek do nachos ale tak naprawdę sprawdza się przy praktycznie wszystkich potrawach kuchni meksykańskiej. Dip z awokado wykorzystuję również do mięsa Zobacz więcej
Tym razem postanowiłam zrobić awokado z paprykę. Szczerze? pyszniejsze. Troszkę zmodyfikowałam przepis i jak dla Mnie al dente. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje czy można guacamole mrozić? Pytam z Zobacz więcej
Skoro jesteśmy w meksykańskich klimatach, nie może się obyć bez guacamole. Nazwa pochodzi z języka nahuatl, ahuacama alli (w języku nahuatl ahuacatl - awokado, molli - sos), w języku hiszp. wymawia Zobacz więcej
Uwielbiam awokado- jego smak i kolor - w pastach, sałatkach, koktajlach albo pokrojone z innymi dodatkami na kanapkach. Najprostszą pastą jest guacamole - tu moja jej wersja podstawowa :) SKŁADNIKI 1 Zobacz więcej