Guacamole to moja ulubiona letnia przekąska. To przysmak pochodzący z Meksyku przygotowywany z owocu awokado. Istnieje wiele wariacji tego przepisu zatem pole manewru smaku jest duże. Od prostego z
Zobacz więcej
Guacamole to jeden z moich ulubionych elementów kuchni meksykańskiej. A sama kuchnia meksykańska …jest jedną z moich ulubionych i ubolewam nad tym, że większość osób jej znajomość opiera na marnej
Zobacz więcej
Sałatka z Kaszą Bulgur » Guacamole Miała to być "Salsa Avokado" z przepisu Nigelli, jednak owoce okazały się zbyt twarde i postanowiłam zmiksować wszystko blenderem. Dzięki temu wyszło Guacamole na
Zobacz więcej
Guacamole, inaczej salsa z awokado, czyli nic innego jak sos na zimno z awokado. Wspaniale pasuje do tortilli lub nachos, pasuje również do innych przystawek, a co za tym idzie jest idealne na
Zobacz więcej
Guacamole to meksykańska pasta zrobiona z awokado, które nierozerwalnie łączy się z imprezami, oglądaniem meczy z dużą miską chipsów, czy spotkaniami ze znajomymi. Do zrobienia klasycznego guacamole
Zobacz więcej
Fajitas... Okrągłe, meksykańskie tortille. Kurczak, papryka i cebula w aromatycznych przyprawach. Gucamole, salsa pomidorowa i sos śmietanowy. I wszytko skropione aromatycznym sokiem z limonki.
Zobacz więcej
Bardzo lubię dania jednogarnkowe. Wystarczy na początku poświęcic im chwilę, a później same pięknie dochodzą, nabierają smaku i najczęściej jest tak, że na drugi dzień smakują lepiej niż dnia
Zobacz więcej
Guacamole to przepyszna pasta z awokado pochodząca z kuchni meksykańskiej. Jeśli lubicie smak awokado, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Pastę serwuję z nachos lub jako sos do burritos. Sekretem
Zobacz więcej
Guacamoli czy też guacamole to jedno z naszych ulubionych “smarowidełek” do chlebka, tym razem z awokado w roli głównej Świetnie nadaje się zarówno na śniadanie, jak i też na lunch – polecam
Zobacz więcej
Guacamole to gęsty dip, salsa na bazie awokado. Pochodzi z Meksyku. Nazwa wywodzi się od dwóch wyrazów z języka nahuatl (j. azteckiego): āhuacatl- awokado i molli- sos. Robi się je z roztartego
Zobacz więcej
Guacamole to pyszna pasta z awokado. Najpopularniejszym sposobem jej przygotowania jest rozgniecenie bardzo dojrzałego awokado i pomieszanie go z limonką (ja często używam też cytryny), czosnkiem i
Zobacz więcej
Avocado samo w sobie smakiem na kolana nie rzuca. Stanowi za to idealną bazę do różnorodnych wariacji. Efektownie się prezentuje ze względu na piękną pastelową barwę, ma przyjemną konsystencję i łatwo
Zobacz więcej
Guacamole hmm... powiało meksykańskim klimatem. Nic innego jak pasta z awokado. Nie będę się nawet rozpisywać. Istnieje wiele odmian z różnymi dodatkami, ja przyznaję zrobiłam pierwszy raz, po tym jak
Zobacz więcej
Gucamole nieco inaczej. Tym razem awokado flirtuje z kiwi. Całkiem udanie! Co potrzebne: 1 dojrzałe awokado 1 duże kiwi łyżka soku z limonki 1/2 łyżeczki posiekanego chili nieco soli i… Czytaj
Zobacz więcej
Guacamole – meksykański sos (salsa) przyrządzany na bazie awokado. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Poszczególne rodzaje guacamole
Zobacz więcej
Pin It Wariacji na temat Gaucamole jest wiele, poniżej przepis który moim zdaniem sprawdza się najlepiej. Gaucamole doskonale pasuje do tortilli, chipsów i po prostu na kanapki czy grzanki.
Zobacz więcej
Naładowane dobrocią Bataty z Guacamole i Hummus’em.Danie, które rozpieszcza smakiem, a co lepsze karmi ciało w niesamowity sposób. Bataty karmią roślinnym i zdrowym białkiem, szczodrą ilością witaminy
Zobacz więcej
Przepis na idealne, bajecznie proste wrapy, a do tego warzywno-tuńczykowe wnętrze z guacamole. Trzeba naprawdę być wybrednym, aby pogardzić takim jedzonkiem. Domowy fast-food -wersja zdrowa. Wrapy: 1
Zobacz więcej
Guacamole z Kuby Oryginalny przepis dostałam od mamy kolegi pochodzącego z Kuby. Kiedyś, będąc u niego w domu zostałam poczęstowana zieloną pastą, wtedy nie miałam pojęcia co to jest, ale chętnie
Zobacz więcej
Guacamole to moja ulubiona letnia przekąska. To przysmak pochodzący z Meksyku przygotowywany z owocu awokado. Istnieje wiele wariacji tego przepisu zatem pole manewru smaku jest duże. Od prostego z
Zobacz więcej