gulas

(An)Gulas - mini węgorze z Hiszpanii Angulas to małe węgorze (właściwie narybek) o wadze ok. 1g, długości ok. 8 cm i wieku 2-3 lat. Są uważane za wielki przysmak na północy Hiszpanii i po drugiej Zobacz więcej
Od kilku tygodni uczestnicze w domowej edycji Ugotowanych. Nalezy przygotowac trzydaniowa kolacje iliczy sie przed wszystkim pomyslowosc i element zaskoczenia...Moja ostatnia propozycjana pierwsze Zobacz więcej
młodego czosnku ajetes do najprostszej jajecznicy - po hiszpańsku revuelto. Nada on wyrazisty, ale nie nazbyt mocny posmak czosnku i doda interesującej, lekko chrupiącej struktury łagodnej z natury Zobacz więcej
Japoński przemysł przetwórstwa rybnego :) I jako bardzo ekskluzywne i pełnowartościowe można zakupić Gulas, czyli wysokiej jakości surimi z dodatkiem oleju z węgorza, które jest ukształtowane Zobacz więcej
uwielbiam, a z drugiej mają tak dominujący smak, że potrafią przyćmić inne składniki na talerzu. Gulas al ajillo Jedno z bardziej kontrowersyjnych dań. Na pierwszy rzut oka - makaron. Po chwili Zobacz więcej