gulasz francuski

Ratatouille czyli rewelacyjny francuski gulasz. Ratatouille – prowansalski gulasz dla miłośników warzyw Ratatouille to doskonały prowansalski klasyk z samych warzyw, a zarazem przepis idealny na lato. Zobacz więcej
Akte
Akte Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Mapa
Gulasz

Gulasz 98

Kasza z gulaszem to jedno z tych tradycyjnych dań, które zna każdy, chociażby z domu rodzinnego. Gulasz powstał w IX wieku i było to danie spożywane przez węgierskich pasterzy. Początkowo jego Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Gulasz

Gulasz 364

Dziś zamiast wpisu z zupką jest wpis z gulaszem..zupka też będzie ..i to gulaszowa...Gulasz gotowany w wolnowarze..w sumie można i w garnku..ale ja używam tego urządzenia - czasem wieczorem lub rano Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 34

600 g wołowiny z łopatki 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżka sproszkowanych grzybków 1 puszka czerwonej fasoli smalec do smażenia sól pieprz chili majeranek hyzop estragon 1 łyżka mąki Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok.70 g), - mięso z szynki wieprzowej (ok. 150 g), - ząbek czosnku, - pół papryki czerwonej (ok. 75 g), - łyżeczka Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 243

Składniki: 800 g mięsa wołowego na gulasz; 2 duże, czerwone papryki; 1 duży pomidor; 2 średnie cebule; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka kminku; 6 łyżek słodkiej papryki w proszku; 2 łyżki ostrej papryki w Zobacz więcej
Navarin d'agneau - gulasz z baraniny po francusku - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Navarin d'agneau - gulasz z baraniny po francusku Zobacz więcej
mamsmaka
mamsmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MamSmaka
Gulasz Wołowy

Gulasz Wołowy 352

Wołowy Gulasz Węgierski | Blog Kulinarny MamSmakaPrzepisy Dla Wszystkich : Smacznie i Prosto Kontakt i Współpraca O mnie OFICJALNY PARTNER BLOGA Kuchnia Węgierska/ Top Miesiąca Gulasz Wołowy Potrawa Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Tajski gulasz

Tajski gulasz 67

Tajska kuchnia to jedna z najbardziej oryginalnych kuchni świata, nie sposób jej nie lubić. Kuchnia ta ogrom wspaniałych przypraw takich jak np. imbir, koniecznie musiał się znaleźć w poniższym Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Dziki gulasz

Dziki gulasz 18232

Dziki gulasz Bardzo aromatyczny gulasz. Wszystko pachnie lasem. Niezwykłe połączenie mięsa z dzika, rozmarynu, jałowca i grzybów. Składniki : 1,5 kg mięsa z dzika, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 1187

Gulasz wołowy po mojemu. Nie wiem, czy właśnie tak się robi gulasz, ale się tym nie przejmuję, najważniejsze, że efekt końcowy wyszedł niesamowicie smaczny. Mogłabym to równie dobrze nazwać potrawką z Zobacz więcej
Słodka Strona
Słodka Strona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Strona
Gulasz Węgierski

Gulasz Węgierski 653

Gulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. Zobacz więcej
Uwielbiam eksperymentować, łączyć smaki, próbować. Nie zamykam się na nowe połączenia, a wręcz przeciwnie, jestem coraz bardziej ich ciekawa. Niestety jeszcze do wielu produktów nie mam dostępu, a to Zobacz więcej
Gulasz, podobno pofrancusku ;) 8 Flares Facebook 5 Pin It Share 3 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 8 Flares Składniki: 500g filetu zindyka 3 szalotki 1 por 1 czerwona papryka 1 Zobacz więcej
Przepisy z wołowiny Francuski gulasz wołowy boeuf bourguignon 2012/10/11 , Gosia Boeuf bourguignon, czy beef bourguignon to wspanialy gulasz z wołowiny wywodzący sie z Burgundii. Jest to tak zwany Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku - beef bourguignon to nic innego jak gulasz rodem z samej Francji, a dokładnie z Burgundii. Tradycyjnie w kuchni burgundzkiej gulasz gotowany jest z czerwonym burgundzkim winem, Zobacz więcej
Drugim daniem gotowym, które chciałam kreatywnie wykorzystać był gulasz wyraźnie przyprawiony. Nie robiłam dużych modyfikacji, bo w tej formie mi smakował. Ale, żeby nie było, aż tak nudno, to Zobacz więcej
GULASZ ZAPIEKANY POD CIASTEM FRANCUSKIM Składniki (na 4 duże porcje): 1 kg szynki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 1 Zobacz więcej
Za oknem mroźno i pochmurno, a ja ogrzewam się gotując...gulasz to danie niczym upalny dzień w środku zimy :-) Składniki* 1 kg karkówki lub szynki wieprzowej 3łyżki mąki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 Zobacz więcej