gulasz francuski

Gulasz, podobno pofrancusku ;) 8 Flares Facebook 5 Pin It Share 3 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 8 Flares Składniki: 500g filetu zindyka 3 szalotki 1 por 1 czerwona papryka 1 Zobacz więcej
nowatorskiego, coś co nie gościło jeszcze u mnie w domu. Oczywiście jeżeli będę przy okazji w miejscu, gdzie takie produkty będą dostępne i będę miała czas do dyspozycji, to nie zawaham się Zobacz więcej
GULASZ ZAPIEKANY POD CIASTEM FRANCUSKIM Składniki (na 4 duże porcje): 1 kg szynki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 1 Zobacz więcej
Za oknem mroźno i pochmurno, a ja ogrzewam się gotując...gulasz to danie niczym upalny dzień w środku zimy :-) Składniki* 1 kg karkówki lub szynki wieprzowej 3łyżki mąki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 Zobacz więcej
Drugim daniem gotowym, które chciałam kreatywnie wykorzystać był gulasz wyraźnie przyprawiony. Nie robiłam dużych modyfikacji, bo w tej formie mi smakował. Ale, żeby nie było, aż tak nudno, to Zobacz więcej
Przepisy z wołowiny Francuski gulasz wołowy boeuf bourguignon 2012/10/11 , Gosia Boeuf bourguignon, czy beef bourguignon to wspanialy gulasz z wołowiny wywodzący sie z Burgundii. Jest to tak zwany Zobacz więcej
Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 250 g mrożonego kalafiora lub 1 swieży nieduży ciasto francuskie 1 łyżka przecieru pomidorowego słodka papryka pieprz kajeński Zobacz więcej
Ostatnio wpadła mi w ręce książka z najpopularniejszymi przepisami kuchni francuskiej. O Beef Bourguignon słyszałam już wiele razy, ale nie zdarzyło się, aby jakaś poprawna receptura trafiła do mojej Zobacz więcej
Proste dania mogą być fajnie podane. Gulasz drobiowy zapiekany pod ciastem francuskim jest tego najlepszym przykładem. Taki sposób zapiekania znalazłam kiedyś u Nigelli, natomiast sam gulasz robię Zobacz więcej
Delikatne, kruche kęski mięsa w sosie piwnym, a nad nim chrupiące ciasto francuskie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie, dlatego polecam je Wam na uroczysty obiad lub kolację dla przyjaciół. Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku - beef bourguignon to nic innego jak gulasz rodem z samej Francji, a dokładnie z Burgundii. Tradycyjnie w kuchni burgundzkiej gulasz gotowany jest z czerwonym burgundzkim winem, Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
Gulasz z guinnessem i serem pod ciastem francuskim wg Jamiego Olivera - radoscjedzenia.com radoscjedzenia.com Radość Jedzenia – blog kulinarny Menu Strona główna Przelicznik kulinarny O mnie Kontakt Zobacz więcej
garyija
garyija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gary i Ja
Gulasz francuski z czosnkiem

Gulasz francuski z czosnkiem 342

0
1kg cielęciny bez kości 3 łyżki oliwy 1-2 główki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki bułki tartej 3/4 łyżeczki suszonego tymianku łyżka soku z cytryny 0,5 szklanki bulionu Zobacz więcej
ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie Mięso smażę na oliwie. Przyprawiam solą i pieprzem. Gdy będzie lekko rumiane, dodaje cebulę pokrojoną w piórka i Zobacz więcej
Fajna potrawa na obiad lub obiado-kolację. Może z początku wydawać się skomplikowana, ale tak naprawdę jest bardzo prosta. Składniki: 2 plastry schabu 5 pieczarek cebula por natka pietruszki śmietana Zobacz więcej
Włosi mają peperonatę, my mamy leczo, a Francuzi ratatouille. W spolszczonej wersji ratatouille zwane jest nie rzadko ratatują lub ratatuj. Uwielbiam warzywa pod każdą postacią, mój łasuch natomiast Zobacz więcej
Składniki: gulasz (nasz ulubiony, u mnie gulasz z marchewką) 1 opakowanie ciasta francuskiego Przygotowanie Blachę do tarty wykładam papierem do pieczenia, następnie układam ciasto francuskie, które Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu otrzymałam paczkę z Winem Celebro. 5 rodzai wina. Każde idealnie dopasowane do rodzaju dań. (dla ułatwienia na każdym rodzaju wina napisane jest do jakiej potrawy serwować wino) Zobacz więcej