gulasz gessler

Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, ZupyKomentarze: Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 153

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Gulasz

Gulasz 80

Dziś zamiast wpisu z zupką jest wpis z gulaszem..zupka też będzie ..i to gulaszowa...Gulasz gotowany w wolnowarze..w sumie można i w garnku..ale ja używam tego urządzenia - czasem wieczorem lub rano Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19847

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Hala Koszyki wzbogaciła się o nową restaurację. Czynna 24/7 ĆMA wita już swoich gości! kilka dni po otwarciu nie wszystko działa jak w zegarku. Karta posiada błędy w druku a kelnerzy zapominają o tym Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Książka "Schronisko smaków" wydawnictwa Edipresse napisaną przez Magdę Gessler polecam z czystym sumieniem, np. tym, którzy tęsknią za górami, tęsknią za tą atmosferą, za smakami i zapachami.. a także Zobacz więcej
Niedawno nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się książka Magdy Gessler "Schronisko smaków". Książka to nie tylko przepisy, ale także piękny album o kulturze Podhala, widziana oczami Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
Odkąd mieszkam na wsi do Warszawy jeżdżę jak muszę lub jak chcę. Muszę, bo doglądam porzuconego na Natolinie mieszkania a chcę się wciąż doskonalić w sztuce kucharskiej i dzisiaj właśnie znowu się Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej
Schronisko smaków – Magda Gessler – Książka na niedzielę Schronisko smaków – Magda Gessler, recenzja książki. Schronisko smaków moje góralska kuchnia – Magdy Gessler, to najnowsza książka znanej w Zobacz więcej
Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pierwszy dzień warsztatów miał miejsce w restauracji Magdy Gessler "Masz Gulasz". Zobacz więcej
Placki ziemniaczane są jedną z najprostszych i zarazem moich ulubionych potraw. Jest bardzo wiele metod ich robienia, lecz mi osobiście najbardziej przypasowały placki ziemniaczane według Magdy Zobacz więcej
Kuchennefascynacje
Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennefascynacje
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 8310

Kopytka wg M. Gessler Tak jak zapewnia autorka bloga Feeria smaków kopytka są mięciutkie, leciutkie, puszyste delikatne. Szczerze powiem, że nigdy wcześniej takich nie jadłam. Przepis z bloga Feeria Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
Nieuchronnie zbliżamy się do końca roku 2016 i muszę przyznać, że z przyjemnością, gdyż długo czekałam na kalendarz kulinarny 2017. Co w nim wyjątkowego? Oprócz standardowych kartek z datami, Zobacz więcej