gulasz gessler

Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, ZupyKomentarze: Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis Zobacz więcej
Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pierwszy dzień warsztatów miał miejsce w restauracji Magdy Gessler "Masz Gulasz". Zobacz więcej
Odkąd mieszkam na wsi do Warszawy jeżdżę jak muszę lub jak chcę. Muszę, bo doglądam porzuconego na Natolinie mieszkania a chcę się wciąż doskonalić w sztuce kucharskiej i dzisiaj właśnie znowu się Zobacz więcej
Podczas sobotnich warsztatów gotowaliśmy gulasze, dania jednogarnkowe, które uwielbiam a ten szczególnie przypadł mi do gustu, bo można go przygotować w niecałe 20 minut. A więc nastawiamy kaszę i Zobacz więcej
Kolejnym gulaszem, który gotowaliśmy na ostatnich warsztatach było pisto - hiszpańska potrawa pochodząca z regionu Murcji. Jest to gulasz warzywnyz pomidorami, bakłażanem, cukinią, ziemniakami i Zobacz więcej
Jako ostatni prezentuję Wam przepis na gulasz z cielęciny z tymiankiem i zielonymi oliwkami. Jest to jedno z trzech dań, jakie poznałam na warsztatach z gotowania gulaszu w bistro Masz Gulasz Magdy Zobacz więcej
kroimy w kostkę i marynujemy w 3 łyżkach słodkiej papryki, 6 ząbkach czosnku roztartych z odrobiną soli i kminku. Gulasz jest ciężki, a kminek jest naszym bezpiecznikiem. To jest nasze lekarstwo na Zobacz więcej
..Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w kwietniu: Schabowy wg Magdy Gessler Gulasz z żołądków Miód z kwiatów mleczu Biała kiełbasa z cebulą Barszcz biały Zobacz więcej
, że Budapeszt na blogach i w przewodnikach przedstawiany jest głównie jako miasto tradycyjnych węgierskich knajp serwujących gulasz. A to jest wielki błąd i krzywda dla tego miasta. To tak jakby Zobacz więcej
157 772 .Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..zapraszam także dowspólnego Zobacz więcej
"Kocham gotować. Magda Gessler. Przepis na życie", Świat Książki, Warszawa 2011 Książka Magdy Gessler jest zbiorem przepisów na potrawy podzielone według kolorów mających symbolizować określone Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kluski śląskie

Kluski śląskie 78

0
. Zastępują ziemniaki do drugiego dania (np. do mięsa czy gulaszu), ale występują też jako podstawowe danie okraszone stopioną słoniną. Mi, chociaż jestem z podkarpacia, są one znane od dzieciństwa i Zobacz więcej
Jeżeli lubicie placki ziemniaczane, a jedyną rzeczą jaką Was zniechęcała do ich przygotowania było ścieranie ziemniaków na tarce, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Placki zmiksowane w malakserze Zobacz więcej
Smaczny Dom
Smaczny Dom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Dom
Wspomnienia czar…

Wspomnienia czar… 74

0
daje czadu i chce ciągle jeść..a karmię piersią. Zapraszam jednak już niedługo na Gulasz Magdy Gessler, który zrobiłam..hm…palce lizać!! :) Jeszcze w tym tygodniu! Dodaj do ulubionych: Lubię Zobacz więcej
Pamiętacie relację z Masz Gulasz? W ramach warsztatów Magdy Gessler nauczyłam się robić ultrasmaczny a także szybki w robieniu drobiowy gulasz. Gorąco go polecam, zwłaszcza kiedy: 1. Nie macie czasu, Zobacz więcej
www fb ul. Piękna 15, Warszawa Fajna koncepcja – kasze i gulasze. Brak klientów powinien nas zastanowić, ale z drugiej strony to w miarę świeży lokal. Urządzony bardzo w stylu Magdy Gessler, czyli Zobacz więcej
Ziółkowska – szefowa kuchni w Masz Gulasz Magdy Gessler. Pojawiła się również telewizja TVN, która kręciła w trakcie tych warsztatów materiał do DDTVN. Został on wyemitowany wczoraj i możecie go Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 1745

6
nie zmienię podczas jego przygotowywania. Moim zdaniem podstawą aromatu jest słodka papryka czerwona, którą podsmaża się na patelni na smalcu, zaprawa z kminku i czosnku oraz dodatek do mięsa w Zobacz więcej
Wszystko zaczęło się od skromnego maila. Zaproszenie na Warsztaty w bistro Magdy Gessler. Mówię sobie - albo się pomylili, albo ktoś mi robi żart. Odpisałem także miło. Okazało się, że zostałem Zobacz więcej
i... przepadłam. Brązowe masło jest po prostu OBŁĘDNE. Do kremowego, delikatnego puree ziemniaczanego dodaje zjawiskowy wręcz, głęboki aromat. Muszę koniecznie wypróbować jeszcze parę przepisów z Zobacz więcej