gulasz i kluski na parze

{{headerMessage}}
Polskiej klasyki ciąg dalszy. Kluski drożdżowe można podawać w wersji na słodko - polane masłem, posypane cukrem i cynamonem lub w wersji wytrawnej - do gulaszu. Podroby - tanie, zdrowe, a odpowiednio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paruchy … parowańce … pampuchy … kluski na parze … itd Ile regionów tyle nazw! U mnie od zawsze mówiło się na nie paruchy i za czasów dziecieństwa przyrządzała je Babcia. Przeważnie na słodko … z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
konserwantów i zbędnych dodatków. My podajemy gulasz z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi. Ja przygotowałam do gulaszu drożdżowe kluski na parze, zwane też pampuchami na które przepis znajdziecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zachciało się wrócić do Czech i przepysznych knedlików. Ale oczywiście musiałam je zrobić po swojemu czyli z mąki razowej. I udały się! Chociaż strach przed moim fatum jeśli chodzi o ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zwykłe, najprostsze kluski na parze są wspaniałym towarzystwem dla gulaszu i gęstych sosów. Ale nie o nich chciałabym dziś mówić (chociaż, jeśli pominąć nadzienie to przepis jest dokładnie taki sam). Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pampuchy - kluski na parze

Pampuchy - kluski na parze 560

2
{{headerMessage}}
Przedstawiałam Wam już pampuchy z owocami np. z jagodami czy z truskawkami. Dziś pokażę Wam przepis na pampuchy które można wykorzystać do mięs, gulaszów i sosów. Są pyszne, puszyste i bardzo fajnie Zobacz więcej
poprostugotuje
poprostugotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po Prostu Gotuję
Kluski na parze 

Kluski na parze  73

0
{{headerMessage}}
Kluski na parze | Po Prostu Gotuje Search for: Po Prostu Gotuje Łatwe gotowanie 20 września 2015 Basia Pierogi Leave a comment Kluski na parze Kluski na parze z gulaszem, nie ma lepszej kolacji. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakować z żytnimi kluskami na parze lub kaszą;) Składniki: około 500g piersi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula ulubione przyprawy (ja dałam 1 łyżeczkę papryki słodkiej, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niby kluski na parze robiono od zawsze, ale u mnie w domu z nimi się nie spotkałam. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły, kiedy zrobiłam je pierwszy raz :) Są mięciutkie i pulchne. Dobrze smakują z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszedł czas na wołowinę. A konkretnie zrobiłam gulasz, który swój smak zawdzięcza aromatom takich przypraw jak owoce jałowca, listek laurowy i ziele angielskie. Całość dania dopełnia czerwone wino. Zobacz więcej
ŁOWCA SMAKU
ŁOWCA SMAKU Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łowca Smaku
Kluski na parze

Kluski na parze 562

3
{{headerMessage}}
ręką tak długo, aż będzie odchodzić od brzegów miski, wówczas dodać stopione i ostudzone masło, jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowane na parze Piernik marchewkowy gotowany na parze Razowe kluski z makiem Dietetyczny Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH

GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH 1353

2
{{headerMessage}}
pieprz, paprykę i majeranek. Całość wymieszałam i posypałam pokrojoną natką pietruszki. Podałam z kluskami na parze pokrojonymi w plasterki (linka możesz podać do klusek na parze) Artykuł GULASZ Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(bulion z kostki jest słony), przykryć i dusić na bardzo małym ogniu około 1-1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając, czy mięso się nie przypala. Nie dolewać wody, chyba że mięso zacznie przywierać. Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia 6158

3
{{headerMessage}}
masło i obsmaż dokładnie mięso. Dodaj posiekaną cebulę, zgnieciony czosnek. Przesmaż chwilę, ciągle mieszając. Dodaj wino, bulion i pozostałe przyprawy i duś na małym ogniu ok. godziny, do miękkości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszu lub zrazików w sosie. Zamiast robić niezliczoną ilość kopytek lub klusek śląskich przygotowuję jeden knedel i potem kroję w plastry. Zmienia się tylko Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kluski na parze, czyli pampuchy

Kluski na parze, czyli pampuchy 661

0
{{headerMessage}}
Kluski na parze, pampuchy to wielkopolskie kluski drożdżowe gotowane na parze. Nazwa ich pochodzi od niemieckiego słowa Pfannkuchen – smażony w panwi (brytfannie). Pampuchy to moje danie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jej Mama robi najlepsze pod słońcem, rozpływające się w ustach kopytka. Dla Niej te zgrabne kluski są kwintesencją domowego jedzenia. Idealnie do zrazów, gulaszu, wszelkich sosów... Odkąd Ona i On Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chilli w płatkach. Gulasz zagęszczamy mąką ziemniaczaną i czekamy, aż porządnie nam się zagotuje. Knedliki przygotowujemy według podanej informacji na opakowaniu (najczęściej na parze). Na koniec Zobacz więcej