gulasz pachnący rozmarynem

{{headerMessage}}
cały rok. Puk, puk, stuk, stuk krople tłuką się o szyby. W takie dni zmienia się też menu na naszym stole. Zapominam jaką mamy porę roku i gotuję sycące potrawy. Jak cudownie pachnący gulasz wołowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na te placuszki oparłam o ich słodką wersję, którą jakiś czas temu proponowałam Wam na śniadanie (znajdziesz je TU). Zmodyfikowałam dodatki i usmażyłam puszyste placuszki, pachnące rozmarynem, Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
GULASZ Z DZIKA PO SARDYŃSKU

GULASZ Z DZIKA PO SARDYŃSKU 1191

0
{{headerMessage}}
albo pokrywką w zależności od naczynia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni na ok . 1 godz. Podobno tarcze były tak dopasowane że można było od czasu do czasu odwracać na drugą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słodka i zarazem lekko kwaskowata od cydru, pachnąca ziołami, a sos gęsty i zawiesisty. Można spożywać tę potrawę z chlebem lub podpłomykiem, albo podawać jako dodatek do mięs. Składniki: 1 kg jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwica wołowa lub ligawa, opłukana i osuszona i pokrojona w paseczki cebulka pieczarki pokrojone w kostkę bulion wołowy koncentrat pomidorowy musztarda listek laurowy pieprz tymianek troszkę Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Dyniowy gulasz z karkówką

Dyniowy gulasz z karkówką 270

0
{{headerMessage}}
Gulasz który pachnie dynią, bakłażanem oraz lutenicą. Potrawa sycąca i zdrowa. Im więcej warzyw tym lepiej. Taką wersję najbardziej lubię marynata: 1/2 kg karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól 3 łyżki Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dziki gulasz

Dziki gulasz 16866

5
{{headerMessage}}
Dziki gulasz Bardzo aromatyczny gulasz. Wszystko pachnie lasem. Niezwykłe połączenie mięsa z dzika, rozmarynu, jałowca i grzybów. Składniki : 1,5 kg mięsa z dzika, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karkówka na patyku czyli szaszłyki wieprzowe z boczkiem Mięso jest kruche, soczyste i pachnące. Grillować oczywiście najlepiej na świeżym powietrzu, ja jednak z braku takiej możliwości wykorzystałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gulasz z dzika podana z konfiturą żurawinową. Czerwone wino doskonale wydobywa smak mięsa i wzbogaca smak całej potrawy. A na deser ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina polane sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kombinacja wina, octu balsamicznego i śliwek sprawdziła się idealnie. Powstał pyszny, pięknie pachnący nibygulasz, który na drugi dzień smakował jeszcze lepiej, bo wszystkie składniki się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni.Do przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porównywalne z pieczeniem chleba, kiedy to wstawiamy do piekarnika niezidentyfikowaną bladą masę, a po dłuższej chwili wyjmujemy pachnące, rumiane i chrupiące cudo. Podobnie sprawa ma się z gulaszami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spróbujcie dyni zupełnie innej - wytrawnej, pachnącej rozmarynem, w towarzystwie korzennych warzyw. Gulasz świetny na jesień, rozgrzewający i sycący. Dynia jest tak uniwersalna, że można z niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz czy inna jednogarnkowa potrawa z pomidorami i rozmarynem to mój kulinarny rozpieszczacz na szare, krótkie dni. Kiedy słońce ledwie widać pod warstwą chmur, a do tego dni są tak krótkie, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pewnie zauważyliście uwielbiam dania jednogarnkowe bo są bardzo praktyczne. Wystarczy wszystko wrzucić do garnka i obiad sam się gotuje Tym razem prezentuję gulasz z dzika pachnący lasem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jagnięcina jest mięsem, które darzymy wyjątkowym sentymentem. Pachnie wakacjami w Jugosławii jak miałam kilka lat. Teraz jest dostępna również w naszych sklepach. Pa pierwszy rzut – gulasz jagnięcy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieczeniach, gulaszach...i to właśnie on nadaje to coś. To COŚ, co robi różnicę. Sprawia, że w całym domu pachnie ziołami, że danie jest aromatyczne... Kompozycja bouquet garni to coś bardzo Zobacz więcej
martitacooks
martitacooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
martita cooks
(bez tytułu)

(bez tytułu) 104

0
{{headerMessage}}
Nie ma jak talerz gorącej zupy w chłodne dni. No dobra, nie będę ściemniać, dziś było ze 20 stopni :) Zupa też pasuje! Od co najmniej 10 lat robię zupę rybną. Kiedyś ją nawet wiozłam tramwajem, Zobacz więcej
Macierzanka
Macierzanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy Kuchni
Toskański chlebowy placek

Toskański chlebowy placek 133

0
{{headerMessage}}
mąki. Odkładamy ciasto do wysmarowanej oliwą miski na ok. godzinę. Gdy wyrośnie (podwoi objętość) wyjmujemy ciasto i dzielimy na 2 części. Z każdej formujemy (nie wałkujemy tylko ugniatamy ręcznie) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: 1019 Dzisiaj wizyt: 9 Wszystkich komentarzy: 1 cookwithborelia Dumnie wspierane przez WordPressa. Świat pachnący przyprawami! Na przekór życiu nadawać mu sens. Kuchnia-Pasja Marysi kuchenne Zobacz więcej