gulasz pachnący rozmarynem

cały rok. Puk, puk, stuk, stuk krople tłuką się o szyby. W takie dni zmienia się też menu na naszym stole. Zapominam jaką mamy porę roku i gotuję sycące potrawy. Jak cudownie pachnący gulasz wołowy, Zobacz więcej
Przepis na te placuszki oparłam o ich słodką wersję, którą jakiś czas temu proponowałam Wam na śniadanie (znajdziesz je TU). Zmodyfikowałam dodatki i usmażyłam puszyste placuszki, pachnące rozmarynem, Zobacz więcej
albo pokrywką w zależności od naczynia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni na ok . 1 godz. Podobno tarcze były tak dopasowane że można było od czasu do czasu odwracać na drugą Zobacz więcej
min. Następnie spuszczamy ciśnienie i doprawiamy gulasz śmietanką i solą. Wcześniej można troszkę odparować. Podajemy z bułeczką z pestkami dyni. Wołowinka się rozpada w ustach, dom pachnie Zobacz więcej
Gulasz który pachnie dynią, bakłażanem oraz lutenicą. Potrawa sycąca i zdrowa. Im więcej warzyw tym lepiej. Taką wersję najbardziej lubię marynata: 1/2 kg karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól 3 łyżki Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dziki gulasz

Dziki gulasz 12166

5
Dziki gulasz Bardzo aromatyczny gulasz. Wszystko pachnie lasem. Niezwykłe połączenie mięsa z dzika, rozmarynu, jałowca i grzybów. Składniki : 1,5 kg mięsa z dzika, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 Zobacz więcej
Karkówka na patyku czyli szaszłyki wieprzowe z boczkiem Mięso jest kruche, soczyste i pachnące. Grillować oczywiście najlepiej na świeżym powietrzu, ja jednak z braku takiej możliwości wykorzystałam Zobacz więcej
. Aromatyczna, pachnąca ziołami wołowina, lekko słodkie, a jednocześnie pikantne puree z czerwonych ziemniaków i podduszone w sosie pieczarki to według mnie najlepsza kompania do czerwonego, Zobacz więcej
. Kombinacja wina, octu balsamicznego i śliwek sprawdziła się idealnie. Powstał pyszny, pięknie pachnący nibygulasz, który na drugi dzień smakował jeszcze lepiej, bo wszystkie składniki się Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni.Do przygotowania Zobacz więcej
porównywalne z pieczeniem chleba, kiedy to wstawiamy do piekarnika niezidentyfikowaną bladą masę, a po dłuższej chwili wyjmujemy pachnące, rumiane i chrupiące cudo. Podobnie sprawa ma się z gulaszami Zobacz więcej
Spróbujcie dyni zupełnie innej - wytrawnej, pachnącej rozmarynem, w towarzystwie korzennych warzyw. Gulasz świetny na jesień, rozgrzewający i sycący. Dynia jest tak uniwersalna, że można z niej Zobacz więcej
Jagnięcina jest mięsem, które darzymy wyjątkowym sentymentem. Pachnie wakacjami w Jugosławii jak miałam kilka lat. Teraz jest dostępna również w naszych sklepach. Pa pierwszy rzut – gulasz jagnięcy. Zobacz więcej
, pieczeniach, gulaszach...i to właśnie on nadaje to coś. To COŚ, co robi różnicę. Sprawia, że w całym domu pachnie ziołami, że danie jest aromatyczne... Kompozycja bouquet garni to coś bardzo Zobacz więcej
martitacooks
martitacooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
martita cooks
(bez tytułu)

(bez tytułu) 100

0
Nie ma jak talerz gorącej zupy w chłodne dni. No dobra, nie będę ściemniać, dziś było ze 20 stopni :) Zupa też pasuje! Od co najmniej 10 lat robię zupę rybną. Kiedyś ją nawet wiozłam tramwajem, Zobacz więcej
go specyficznego uroku (przestaje też być taki mięciutki, a skórka pachnąca) … ... i koniecznie „wylizywać” talerz kawałkiem takiego właśnie chlebka! Moim zdaniem najlepiej smakują np. z gulaszem Zobacz więcej
: 1019 Dzisiaj wizyt: 9 Wszystkich komentarzy: 1 cookwithborelia Dumnie wspierane przez WordPressa. Świat pachnący przyprawami! Na przekór życiu nadawać mu sens. Kuchnia-Pasja Marysi kuchenne Zobacz więcej
Gulasz pachnący lasem. Mocno aromatyczny, kryje w sobie bogaty smak grzybów, wędzarniczego dymu, przypraw i ziół. Jesienną porą taki gulasz będzie idealnym, bogatym daniem na obiad czy wczesną Zobacz więcej
, na Podlasiu. Mięso z jelenia, to kwintesencja dziczyzny. Smakuje i pachnie knieją, wiatrem. Idealnymi dodatkami do jelenia, jak i innych rodzajów dziczyzny - są grzyby leśne oraz czerwone, wytrawne Zobacz więcej
rzepakowym tłoczonym na zimno. Olej rzepakowy pięknie pachnie, idealnie współgra z warzywami i kaszą. Lekko orzechowy smak, który daje topinambur świetnie pasuje do skorzonery, która podobno w smaku Zobacz więcej