gulasz w winie

{{headerMessage}}
Przepis podpatrzyłam z książeczki ' Festiwal hiszpańskich win' coś niecoś pozmieniałam :) Gulasz smakuje rewelacyjnie.Polecam . . . Gulasz wołowy na winie Porcja na trzy osoby: 500g gulaszu wołowego 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gulasz wołowy na winie | Jedzonko.tv Słodkości Babki Babeczki Bez pieczenia Bezy Biszkopty Ciasta Ciasteczka Czekoladki Desery Gofry Lody Makowce Rolady Serniki Tarty Torty Obiad Gotowane Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Gulasz na czerwonym winie

Gulasz na czerwonym winie 546

1
{{headerMessage}}
ucztą dla całej rodziny. 500g mięsa wołowego lub wieprzowego 2 cebule garść suszonych grzybów 2 papryki 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
palkatarzyna
palkatarzyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
delikatedelights
Wytworny gulasz na winie

Wytworny gulasz na winie 163

0
{{headerMessage}}
szklanka czerwonego wina lub więcej (wytrawne lub półwytrawne) 2 łyżki papryki czerwonej w proszku odrobina soli kilka liści laurowych i ziela angielskiego odrobina chili papryka czerwona lub dwie Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Gulasz z sarny na winie

Gulasz z sarny na winie 1266

0
{{headerMessage}}
Gdy w moim ulubionym mięsnym sklepie kupiłam ładny kawałek sarniej karkówki wybór padł na gulasz. Żeby dobrze uwydatnić delikatny smak dziczyzny, dodatków dajemy niewiele - cebula, czosnek, boczek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz na winie z fasolka to kolejny przykład ze dobry gulasz można zrobić z wszystkiego co się nam nawinie. Tym razem użyłam resztki fasolki, która zalegała w lodowce, marchewki, świeżych ziół i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Były już kopytka, a teraz, coś do nich. Gulasz w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryką w proszku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie Składniki: — Wołowina na gulasz — 2.5 kg — Czerwone wino Burgundy — 1 butelka — Cebula — 3 średnie, pokrojone w piórka — Marchewka — 3 sztuki, pokrojone w talarki — Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śródziemnomorski gulasz to pomysł na wyśmienity, rozpływający się w ustach obiad. Mięso jest niezwykle aromatyczne, wszystko dzięki marynacie z czerwonego wina.Można wykorzystać jakiekolwiek inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a właściwie od mojej wizyty na Węgrzech jeszcze w czasach liceumprzepadam za treściwymi, pikantnymi gulaszami. Składniki : 500 gram mięsa wołowego ( gulaszowego), około 300 ml czerwonego wina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz z cieciorką na czerwonym winie gulasz z cieciorką i czerwonym winem; źródło: wolnakuchnia.pl Sycące danie jednogarnkowe, które wspaniale rozgrzewa w chłodne dni. W sam raz do łatwego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczny i sycący gulasz wołowy bez problemu zastąpi cały obiad. Wino możnapominąćizastąpićgo bulionem. Polecam! Gulasz wołowy z warzywami na winie Składniki na 4 porcje: 700g wołowiny na gulasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Placki z kurczakiem i ... Gulasz wołowy na winie i kluski śląskie Wśród wielu rodzajów mięsa, wołowe charakteryzują specyficzne walory smakowe i odżywcze. Jednak dobrej jakości mięso wołowe jest w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Baraninę kupiłam przypadkowo, stojąc w kolejce za wołowiną ;) Niestety nie za często można spotkać w sprzedaży baraninę, więc niewiele myśląc nabyłam ją i wrzuciłam do zamrażarki. Tam trochę na mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj na obiad zaserwowałam pyszną, jesienną potrawę - pikantną wołowinę duszoną w winie. Do wykonania dania zainspirowała mnie nowa linia przypraw Kamis Kulinarne Inspiracje. Na rynku dostępne są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Delikatny, bardzo smaczny gulasz z piersi indyczej z soczystymi pieczarkami i wyraźnym winnym aromatem. Bez zbędnych przypraw i mąki w sosie. Polecam szczególnie z makaronem lub chlebem, którym można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g mięsa gulaszowego z jelenia marynata: 1 szkl wina czewonego wytrawnego ząbki czosnku pół łyżeczki suszonej papryki szczypta suszonej chili w płatkach 1 łyżeczka rozmarynu kilka ziaren jałowca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio wpadła mi w ręce książka z najpopularniejszymi przepisami kuchni francuskiej. O Beef Bourguignon słyszałam już wiele razy, ale nie zdarzyło się, aby jakaś poprawna receptura trafiła do mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jest prosto, lekko i smacznie. 1 kg cielęciny (wybór konretnej części mięsa pozostawiam Wam) 2 cebule 250 ml dobrego białego wytrawnego wina 300 ml bulionu warzywnego 1,5 łyżki musztardy dijon 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki Zobacz więcej