gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami na czerwonym winie

Nigdy nie jadłam połączenia gulaszu z pomarańczą, ale lubię nowe smaki, dlatego, gdy tylko dojrzałam ten przepis w książce "Smaczne zupy", od razu zaznaczyłam go "do zrobienia". Długo nie trzeba było Zobacz więcej
Uwielbiam kruche i delikatne mięsiwa w gęstych, aromatycznych sosach. A ten gulasz, czy jemu podobnebitki w sosie z czerwonego wina, właśnie takie są. Dla mnie rewelacja! Idealne do kaszy, Zobacz więcej
Pamiętacie przepisy na murzynki. Teraz w dobie brownie trochę zapomniane, choć warto je przygotować. Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 24 cm): - 4 jaja - 250 g masła – pokrojone na kawałki - 1 Zobacz więcej
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami | Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Kulinarny blog z bezglutenowymi przepisami na potrawy słodkie i Zobacz więcej
Gulasz z wołowiny z dodatkiem papryki, cukinii, papryczki chilli i czerwonego wina to moja propozycja na zimowy obiad. Jest sycący, aromatyczny, klasyczny i w zimowe dni z kaszą gryczaną smakuje Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Banalnie proste ciasto z pysznymi, aromatycznymi dodatkami – w sam raz na jedno posiedzenie przy kawie. Dla tych, których to interesuje – bez mleka, jajek, masła i innych produktów pochodzenia Zobacz więcej
Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. Zobacz więcej
Święta to taki wyjątkowy czas w roku, kiedy nikogo nie trzeba specjalnie namawiać do tego, żeby zasiąść do wspólnego stołu z rodziną. Można więc na wstępie uznać, że jeśli o Święta chodzi to misja Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników czerwonego mięsa – aromatyczny gulasz wołowy z czerwonym winem jest idealną potrawą na zimowe dni. Pyszny, sycący dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam! Do tego wystarczą Zobacz więcej
Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie Zapraszam na danie z czerwonej kapusty, popularne na Alzacji. Sprawdza siędoskonale jakododatek do dańgłównych. Moje własne urozmaicenie to Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Smaczny gulasz z idealnie kruchą polędwicą wieprzową, marchewką, papryką oraz pieczarkami na jasnym piwie z dodatkiem sosu pomidorowego. Proste danie do przygotowania na obiad dla całej rodziny, które Zobacz więcej
Idealny na niedzielny obiad... Wymaga może 30 min pracy i paru godzin leżakowania w piekarniku... Lubię takie rozwiązania... Mięso rozpuszcza się w ustach, marynowane cebulki wzbogacają smak... Do Zobacz więcej
500 g mięsa wołowego z łopatki 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 1 mała czerwona papryka szklanka wody 120 ml wina 1 łyżeczka bulionu z TM 3 łyżeczki mąki 20g oleju plus olej do smażenia na Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Polędwica zawsze cieszy się wnaszym domu dużym powodzeniem. Jak zwykle przyrządza się ją bardzo szybko iłatwo, pieczenie zajmuje zaledwie kilkanaście minut ipyszny obiad gotowy. Ta wersja zsuszonymi Zobacz więcej
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 Zobacz więcej
Ten gulasz przygotowałam zupełnie inaczej niż wszystkie dotychczasowe, bo w piekarniku i muszę stwierdzić, że jest to świetny patent, który na stałe zagości w mojej kuchni. W czasie pieczenia mogę Zobacz więcej