gulasz wołowy z dynią

Co prawda sezon na dynię się już prawie skończył i w sklepie coraz rzadziej ja widzę ale gulasz musiał powstać. Zrobiłam go z wygody, w końcu taki gulasz wystarczy na dłużej niż jeden Zobacz więcej
Słońce zachodzi coraz wcześniej i nie da się ukryć, że zima zbliża się wielkimi krokami. Jakoś w tym roku zabrakło prawdziwej, pięknej, złotej jesieni. Niechętnie wychodzimy z domów, a po powrocie z Zobacz więcej
Skoro wrzesień to grzyby, skoro jesień to dynia koniecznie do tego pyszna wołowina i gulasz że aż oczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe szaleją. Zapraszam na znakomite danie obiadowe, podajcie Zobacz więcej
w tym czasie mogę wskoczyć pod kocyk z kubkiem herbaty i dobrym niedzielnym ciastem, na przykład TYM. GULASZ WOŁOWY Z PIWEM PSZENICZNYM I DYNIĄ (inspiracja KWESTIA SMAKU) 500 g wołowiny bez kości 100 Zobacz więcej
Sycący, jednogarnkowy gulasz z ciecierzycą. Idealny na chłodne dni, danie ciekawe, bardzo smaczne i lekko słodkawe dzięki zawartości dyni Hokkaido jak i marchewki. Gulasz idealnie pasuje do Zobacz więcej
Jesień to jedna z moich ulubionych kulinarnych pór roku. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście dynia, z której ugotować można praktycznie wszystko. Ja osobiście jestem wielką fanką zupy dyniowej Zobacz więcej
Jesień to jedna z moich ulubionych kulinarnych pór roku. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście dynia, z której ugotować można praktycznie wszystko. Ja osobiście jestem wielką fanką zupy dyniowej Zobacz więcej
na system weekendowy :) Nie mam zbyt dużego doświadczenia z dynią. Moja mama nigdy jej nie kupowała, więc jako dziecko nie poznałam jej smaku. Pierwsze eksperymenty zaczęłam w ubiegłym roku, ale bez Zobacz więcej
Gulasz wołowy z dynią i cukinią Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Gulasz wołowy z dynią i cukinią 26 września 2014 autorstwa Gosia Z. Zostaw Zobacz więcej
Nadszedł czas aromatycznych dań długo przygotowywanych. Lubię przyrządzać takie potrawy. Życie domowe toczy się własnym rytmem, a z piekarnika dochodzą niezwykłe zapachy. Potem wystarczy kawałek Zobacz więcej
Jesienny, rozgrzewający gulasz wołowy z dynią, cynamonem i gorzką czekoladą | mój przepis na życie mój przepis na życie Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Kilka Zobacz więcej
redukuję je na małym ogniu. Nie przeszkadza mi, że sos jest mało gęsty. Jeśli wolisz gęsty sos - dodaj na sam koniec łyżkę mąki i odrobinę masła , a następnie dobrze rozprowadź. sos stanie się Zobacz więcej
Nastał idealny czas na sycące, aromatyczne i niekłopotliwe w wykonaniu dania jednogarnkowe. Nic tak nie zasyci zmarzniętych ludków po długim listopadowym spacerze jak właśnie wyjęty z piekarnika gęsty Zobacz więcej
Kiedy na dworze robi się zimno, deszczowo i w zasadzie nieprzyjemnie ( zwłaszcza w ponurej Anglii ) wracając do domu mam ochotę na coś pożywnego, co dodatkowo sprawi, że zapomnę o zimnie i deszczu... Zobacz więcej
Dynia nadal rządzi a z szlachetnąwołowinąi moimi ulubionymi suszonymi pomidorami to już idealny jesienny obiad. Ziemniaki mi się rozgotowały nadając gęstości gulaszowi, dzięki temu nie trzeba już Zobacz więcej
Robi się chłodniej, lato powoli odchodzi w zapomnienie, więc i człowiek nabiera ochoty na bardziej treściwe dania. Zaczyna się pora wszelakich gulaszy. Nie ma to jak dobre mięso w pysznym sosie. W Zobacz więcej
Aromatyczny gulasz to potrawa , która przy październikowej pogodzie na prawdę potrafi poprawić humor. Spacerując dziś po mieście zauważyłam, że jesień maluje po policzkach różową paletą barw,a Zobacz więcej
Jednogarnkowa i bardzo treściwa propozycja, idealna do kaszy gryczanej, jęczmiennej czy pęczaku- z mięciutką wołowiną, ziemniakami i królową jesieni- dynią- w roli głównej. 4 porcje: * wołowina- 400 g Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: 1/2 kg wołowiny 25 dag wędzonego boczku 1 duża cebula szklanka wina litr bulionu np. drobiowego łyżka mąki przyprawa KamisKulinarne Inspiracje - Pikantna wołowina w winie Zobacz więcej
Gulasz z dyni i soczewicy. Składniki: - 500 g mięsa wołowego - 1 duża cebula - 800 g krojonych pomidorów z puszki - woda proporcjonalnie do pomidorów - 1/2 dynihokkaido - 6 łyżek czerwonej soczewicy - Zobacz więcej