gulasz wołowy z dynią

Co prawda sezon na dynię się już prawie skończył i w sklepie coraz rzadziej ja widzę ale gulasz musiał powstać. Zrobiłam go z wygody, w końcu taki gulasz wystarczy na dłużej niż jeden Zobacz więcej
Słońce zachodzi coraz wcześniej i nie da się ukryć, że zima zbliża się wielkimi krokami. Jakoś w tym roku zabrakło prawdziwej, pięknej, złotej jesieni. Niechętnie wychodzimy z domów, a po powrocie z Zobacz więcej
Skoro wrzesień to grzyby, skoro jesień to dynia koniecznie do tego pyszna wołowina i gulasz że aż oczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe szaleją. Zapraszam na znakomite danie obiadowe, podajcie Zobacz więcej
w tym czasie mogę wskoczyć pod kocyk z kubkiem herbaty i dobrym niedzielnym ciastem, na przykład TYM. GULASZ WOŁOWY Z PIWEM PSZENICZNYM I DYNIĄ (inspiracja KWESTIA SMAKU) 500 g wołowiny bez kości 100 Zobacz więcej
Sycący, jednogarnkowy gulasz z ciecierzycą. Idealny na chłodne dni, danie ciekawe, bardzo smaczne i lekko słodkawe dzięki zawartości dyni Hokkaido jak i marchewki. Gulasz idealnie pasuje do Zobacz więcej
Jesień to jedna z moich ulubionych kulinarnych pór roku. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście dynia, z której ugotować można praktycznie wszystko. Ja osobiście jestem wielką fanką zupy dyniowej Zobacz więcej
Jesień to jedna z moich ulubionych kulinarnych pór roku. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście dynia, z której ugotować można praktycznie wszystko. Ja osobiście jestem wielką fanką zupy dyniowej Zobacz więcej
na system weekendowy :) Nie mam zbyt dużego doświadczenia z dynią. Moja mama nigdy jej nie kupowała, więc jako dziecko nie poznałam jej smaku. Pierwsze eksperymenty zaczęłam w ubiegłym roku, ale bez Zobacz więcej
Gulasz wołowy z dynią i cukinią Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Gulasz wołowy z dynią i cukinią 26 września 2014 autorstwa Gosia Z. Zostaw Zobacz więcej
Nadszedł czas aromatycznych dań długo przygotowywanych. Lubię przyrządzać takie potrawy. Życie domowe toczy się własnym rytmem, a z piekarnika dochodzą niezwykłe zapachy. Potem wystarczy kawałek Zobacz więcej
dyni, cynamonu i ziela angielskiego sprawia, że gulasz jest, rozgrzewający, esencjonalny i jesienny do szpiku kości . A niewielki dodatek gorzkiej czekolady i chilli dodatkowo podkręca doznania. Zobacz więcej
redukuję je na małym ogniu. Nie przeszkadza mi, że sos jest mało gęsty. Jeśli wolisz gęsty sos - dodaj na sam koniec łyżkę mąki i odrobinę masła , a następnie dobrze rozprowadź. sos stanie się Zobacz więcej
Nastał idealny czas na sycące, aromatyczne i niekłopotliwe w wykonaniu dania jednogarnkowe. Nic tak nie zasyci zmarzniętych ludków po długim listopadowym spacerze jak właśnie wyjęty z piekarnika gęsty Zobacz więcej
Kiedy na dworze robi się zimno, deszczowo i w zasadzie nieprzyjemnie ( zwłaszcza w ponurej Anglii ) wracając do domu mam ochotę na coś pożywnego, co dodatkowo sprawi, że zapomnę o zimnie i deszczu... Zobacz więcej
Dynia nadal rządzi a z szlachetnąwołowinąi moimi ulubionymi suszonymi pomidorami to już idealny jesienny obiad. Ziemniaki mi się rozgotowały nadając gęstości gulaszowi, dzięki temu nie trzeba już Zobacz więcej
Robi się chłodniej, lato powoli odchodzi w zapomnienie, więc i człowiek nabiera ochoty na bardziej treściwe dania. Zaczyna się pora wszelakich gulaszy. Nie ma to jak dobre mięso w pysznym sosie. W Zobacz więcej
Aromatyczny gulasz to potrawa , która przy październikowej pogodzie na prawdę potrafi poprawić humor. Spacerując dziś po mieście zauważyłam, że jesień maluje po policzkach różową paletą barw,a Zobacz więcej
Jednogarnkowa i bardzo treściwa propozycja, idealna do kaszy gryczanej, jęczmiennej czy pęczaku- z mięciutką wołowiną, ziemniakami i królową jesieni- dynią- w roli głównej. 4 porcje: * wołowina- 400 g Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: 1/2 kg wołowiny 25 dag wędzonego boczku 1 duża cebula szklanka wina litr bulionu np. drobiowego łyżka mąki przyprawa KamisKulinarne Inspiracje - Pikantna wołowina w winie Zobacz więcej
Gulasz z dyni i soczewicy. Składniki: - 500 g mięsa wołowego - 1 duża cebula - 800 g krojonych pomidorów z puszki - woda proporcjonalnie do pomidorów - 1/2 dynihokkaido - 6 łyżek czerwonej soczewicy - Zobacz więcej