gulasz z antrykotu

Antrykot (franc. entrecôte) czyli międzyżebrze, to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych, do dołu żeber. Zawiera niewielki fragment tłuszczu, który Zobacz więcej
gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 26 września 2016 gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree Zobacz więcej
Po raz kolejny nie zawiódł mnie przepis Asi z Kwestii Smaku - jak tylko zobaczyłam jej nowy przepis na Facebookowym profilu od raz pojechałam do sklepu po Guinessa i sok porzeczkowy. Do tego mięso Zobacz więcej
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
Dawno nie gotowałamGhormeh Sabzi, więc dzisiaj będzie mała powtórka aczkolwiek w innej wersji. Dzisiejszy gulasz mięsny z wołowiny i fasoli zbytnio się nie różni od tradycyjnego ghormeh sabzi. Zamiast Zobacz więcej
W rodzinnym domu często zdarza mi się ugotować coś wspólnie z tatkiem. Tym razem tato poddusił mięso, ja miałam misję "zrób z niego gulasz". Myślę sobie - super, dawno nie jadłam. Ale na drodze do Zobacz więcej
Dynia nadal rządzi a z szlachetnąwołowinąi moimi ulubionymi suszonymi pomidorami to już idealny jesienny obiad. Ziemniaki mi się rozgotowały nadając gęstości gulaszowi, dzięki temu nie trzeba już Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 194

1
Gdy pogoda nie dopisuje przestawiamy się na jednogarnkowe rozgrzewające dania. Wołowinę dusimy 3 h na małym ogniu, a aromat wina i szalotek w kuchni jest fantastyczny. Gulasz można odgrzewać przez Zobacz więcej
Bardzo dobry gulasz wołowy. Kiedy zrobiłam go po raz pierwzy mąż zapytał: "kochanie jutro też będzie ten gulasz?";) Mięso na gulasz można wybrać różne: antrykot, łopatkę czy karkówkę. Ważne, aby mięso Zobacz więcej
Jest to lokalna odmiana czeskiego gulaszu pierwotnie serwowana w Pilznie i okolicach. Do sosu dodawane jest piwo, co różni ten gulasz od podawanych w innych rejonach Czech. Dziś klasyczny przepis na Zobacz więcej
Tagine tomarokański, bardzo aromatyczny gulasz. Niedawno przygotowałam tagine wołowy z wędzonymi śliwkami, cukinią i ciecierzycą z dodatkiem przypraw. Delikatna nuta cynamonu, słodkie, wędzone śliwki, Zobacz więcej
kiad
kiad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Duszone plastry wołowiny

Duszone plastry wołowiny 884

0
Kolejna odsłona wykorzystania wołowiny w mojej kuchni. Duszone plastry wybornie smakują z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty! Robi się je podobnie jak przy gulaszu. Dłużej dusimy! Takżedla Zobacz więcej
Tym razem zapraszam Was na wpis z serii „obiad na wypasie” albo „obiad na bogato”. Pogoda ciągle jesienna, ale już niedługo nadejdzie zima. A jak zima, to i konkretne, sycące jedzenie. Kilka dni temu Zobacz więcej
Witajcie, dzisiaj przepis nie mój, bo z Kwestii Smaku. Mięso wyszło fantastyczne, więc postanowiłam "podać dalej" :) Cytując: -1 kg mięsa wołowego (gulaszowego, rostbefu, antrykotu, łopatki)-1 duży Zobacz więcej
. Jeśli nurtuje Was odwieczne pytanie „Co dziś podać na obiad?” wystarczy sięgnąć po książkę i… na pewno znajdziecie w niej nie jeden ciekawy i pyszny przepisów, który będzie smakował Wam i bliskim. Zobacz więcej
? Rezygnujemy więc z wołowiny i wybieramy dobrze znane wszystkim ptactwo zwane „marketowym drobiem”. Postanowiłam więc napisać kilka słów, korzystając ze ściągawki, którą dostałam na warsztatach. Zobacz więcej
Bareya
Bareya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nalesnikiem do nieba
Arzak

Arzak 230

0
rodziców, Juana Ramona Arzaka i Francisca Arratibel, którzy przejęli schedę po dziadkach. - Wspólnie zaczęli serwować posiłki. - Ich zapał i umiejętności z „piecem” zaczęły być dobrze znane. - Powoli Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Na arktyczne mrozy...

Na arktyczne mrozy... 76

0
'przerostu' w wołowinie nie zaszkodzi, ale z umiarem. Ja często wykorzystuję do tej zupy pręgę bez kości, ktora szybko się gotuje, jest miękka, krucha, nie sucha i ma fajny smak. Mieso to czesto Zobacz więcej
Gdy zaczynałam ponad rok temu "Z piwem i do piwa" nie sądziłam, że plan się tak się rozciągnie w czasie. Miało być pięknie i cyklicznie tymczasem wpisów do tej pory pojawiło się jak na lekarstwo- nie Zobacz więcej