gulasz z antrykotu

{{headerMessage}}
Antrykot (franc. entrecôte) czyli międzyżebrze, to część wołowiny - mięsień, który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych, do dołu żeber. Zawiera niewielki fragment tłuszczu, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 26 września 2016 gulasz z antrykotu wołowego z porto z rozmarynowym puree Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz kolejny nie zawiódł mnie przepis Asi z Kwestii Smaku - jak tylko zobaczyłam jej nowy przepis na Facebookowym profilu od raz pojechałam do sklepu po Guinessa i sok porzeczkowy. Do tego mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczny gulasz wołowy na meksykańską nutę z czekoladą i kawą. Rozpływająca się w ustach wołowina, mieszanka warzyw i pachnących przypraw musi smakować dobrze. Składniki: 1/2 kg mięsa wołowego np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie gotowałamGhormeh Sabzi, więc dzisiaj będzie mała powtórka aczkolwiek w innej wersji. Dzisiejszy gulasz mięsny z wołowiny i fasoli zbytnio się nie różni od tradycyjnego ghormeh sabzi. Zamiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ta zupa. zupa gulaszowa z soczewicą Składniki: 4 kotlety schabowe 300g antrykotu wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1,5 szklanki czerwonej soczewicy pół pęczka zielonej pietruszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) składniki: 0,5 kg wołowiny (u mnie antrykot) ok. 40 dag obranej dyni piżmowej 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 8 suszonych pomidorów 0,5 kg ziemniaków 3 liście laurowe (markiEdmir-Pol) suszony Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 209

1
{{headerMessage}}
Gdy pogoda nie dopisuje przestawiamy się na jednogarnkowe rozgrzewające dania. Wołowinę dusimy 3 h na małym ogniu, a aromat wina i szalotek w kuchni jest fantastyczny. Gulasz można odgrzewać przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobry gulasz wołowy. Kiedy zrobiłam go po raz pierwzy mąż zapytał: "kochanie jutro też będzie ten gulasz?";) Mięso na gulasz można wybrać różne: antrykot, łopatkę czy karkówkę. Ważne, aby mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to lokalna odmiana czeskiego gulaszu pierwotnie serwowana w Pilznie i okolicach. Do sosu dodawane jest piwo, co różni ten gulasz od podawanych w innych rejonach Czech. Dziś klasyczny przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tagine tomarokański, bardzo aromatyczny gulasz. Niedawno przygotowałam tagine wołowy z wędzonymi śliwkami, cukinią i ciecierzycą z dodatkiem przypraw. Delikatna nuta cynamonu, słodkie, wędzone śliwki, Zobacz więcej
latosiowy-dom
latosiowy-dom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Duszone plastry wołowiny

Duszone plastry wołowiny 1023

0
{{headerMessage}}
Kolejna odsłona wykorzystania wołowiny w mojej kuchni. Duszone plastry wybornie smakują z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty! Robi się je podobnie jak przy gulaszu. Dłużej dusimy! Takżedla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem zapraszam Was na wpis z serii „obiad na wypasie” albo „obiad na bogato”. Pogoda ciągle jesienna, ale już niedługo nadejdzie zima. A jak zima, to i konkretne, sycące jedzenie. Kilka dni temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie, dzisiaj przepis nie mój, bo z Kwestii Smaku. Mięso wyszło fantastyczne, więc postanowiłam "podać dalej" :) Cytując: -1 kg mięsa wołowego (gulaszowego, rostbefu, antrykotu, łopatki)-1 duży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jeśli nurtuje Was odwieczne pytanie „Co dziś podać na obiad?” wystarczy sięgnąć po książkę i… na pewno znajdziecie w niej nie jeden ciekawy i pyszny przepisów, który będzie smakował Wam i bliskim. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– steki! (słynny Rib Eye Steak), pieczeń, lubi smażenie i grillowanie łopatka – doskonała do pieczenia, duszenia, lubi długie gotowanie, fajnie sprawdza się przy zrazach, gulaszu i pieczeni mostek – Zobacz więcej
Bareya
Bareya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nalesnikiem do nieba
Arzak

Arzak 240

0
{{headerMessage}}
rodziców, Juana Ramona Arzaka i Francisca Arratibel, którzy przejęli schedę po dziadkach. - Wspólnie zaczęli serwować posiłki. - Ich zapał i umiejętności z „piecem” zaczęły być dobrze znane. - Powoli Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Na arktyczne mrozy...

Na arktyczne mrozy... 84

0
{{headerMessage}}
'przerostu' w wołowinie nie zaszkodzi, ale z umiarem. Ja często wykorzystuję do tej zupy pręgę bez kości, ktora szybko się gotuje, jest miękka, krucha, nie sucha i ma fajny smak. Mieso to czesto Zobacz więcej